NBA 2024/25

Koи тимови ке изборат плеј оф? (покрај фаворитите за титула)

• Вкупно гласачи
    27

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.718
Поени од реакции
2.723
Денес ја разбрав суштината на животот и го пронајдов мојот идол, коментаторот на Шарлот Хорнетс. Губат од Бостон 20 разлика, даваат тројка, некој црнец од Франција и тој ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕС се дере најгласно што може, ЛАМЕЛОООООО, БРИЏИИИИИСССС, човекот е врв. Исто така има и интересни коментари за кога ќе постигне противничкиот тим кош, заприметете го ве молам, циркуз бесплатно.
Па колку овој да сум има да ги толчам сите одозгора, башка невероватен физикус е.

Али во право си, коа си пичка во душа... е вака питбулчиња ќе ти с'скаат, џабе си ти Кејн Корсо или друг некој мастив.
Овај и Камерунскиот орангутан се едни од најголемите пички во лигата, а и ден денес ми е мило што Јокарата еден таков надуен орангутан спружи (Маркиф Морис, мислам дека точниот од браќата Морис го напишав), ако беше маж шо не стана после со Јокарата ферска да прават. Таков бодичек му акна шо во понова НБА ретко кој прави (после Рон Артест и можда онаа дилајлата од Вориорси ама и тој скока оти не го имаат дрецнато од земја, шо мислам не е далеку да се деси).

Брату сигурно мислиш на Брус Боуен? Тоа гнасно копиле им се пикаше на шутерите под нозе и на доскок се повредуваа - нешто слично на Заза Пачулија стилот.
Мило ми е што донесоа такво правило да тоа е намерна лична, а во останатите делови беше невероватен дефанзивец на периметар, буквално куче и партали правеше во одбрана, можеше да се носи и со поснажни од себе.

Во однос на другото што го напиша ние во принцип повеќе се согласуваме одошто да не се согласуваме и апсолутно ми е нормално и прифатливо секој да си навива за својот тим и по малку да си трга на своја страна.

За Вајт си во право, го зедоа за смоки и ситно само што не се сеќавав на трансферот знам дека оттаму потекнува и буквална кражба беше тоа.
Во однос на чувањето центри, против пониските и помалку снажни сосема добро се снаоѓа, има мака со повисоки и шутери, тука веќе е немоќен и само во тој дел ми беше критиката (повеќе кон тренерот и управата отколку кон него како играч). Пошто ако Латвиецот е повреден имаат на клупа центри кои можи да ги развиваат правилно, во утакмици ко сношти со Шарлот.

Се мачеа на крај во 3/4, Причарт ги вадеше повторно и на крај последен шут зеде Тејтум и го промаши. Ништо страшно, четвртата не ја гледав пошто гледав цело време комбо пренос и решив дека е време да си легнам хахаха ама мислам дека победија на крај - крајните резултати не ги имам гледано. Ќе фрлам сега око на тоа и на фантазито и ќе се легнува.

Другите во тимот, како Причард, Хаусер и останати не знаев дека потекнуваат од школата т.е. драфтот на Бостон ама не сум човек кој гугла за да направи пост и затоа знам да направам и грешки од типот тој играше дома - тој играше на гости пошто пишам по сеќавање или нешто што сум го слушал од поткаст ама онака на летање и ми останало ко инфо, а најчесто инфо црпам од преносите кои гледам да ги слушам директно со нивните коментатори (Арени марени и слични срања избегавам на велико).

Од друга страна, толку трауми имам од она лепрозниот Берет шо не ти спомнав дека е „наш производ“, за разлика од Квикли за него буквално се срамам да го спомнам.
Наш производ беше и Топин ама испадна дека брат му изгледа е поталентиран (еве го имаме ама поќе од 2 минути нема добиено по утакмица) и двата се данкери за да запалат публика и двата имаат многу мека рака за тројка. Оби Топин остана просек играч и за жал еве и во Индијана добива шанса па не го разви до крај потенцијалот инаку страшен физикус е (во смисла на крилен центар и дарбината што може со многу работа да ја претвориш во 20-10 просек играч, со леснотија ама), Џуниор му предвидувам подалеку да догура само треба тренер кој ќе го користи.
Лепрозниот Берет, имаше изјави дека НЕ му е страв што на 18-19 години влегва во лигата, знае дека може да направи импакт во Големото Јаболко и воопшто нема трема што игра во таква легендарна сала и пред таков вид на публика дрн дрн дрн!
Племето и семето негово! Лепрозен. Кога и да фатеше топка му паѓаше од раце обично во 3/4 или 4/4 и тоа ПО ТРИ ПАТИ ВО ЧЕТВРТИНА.
Башка шо кретенот одеше во дриблинг во десно и положуваше со лева (не си ја штитеше топката со телото и другата рака - да положи со десна). Ебате професионалец шо не можи едноставно положување после двокорак да научи. Ниту тој, ниту Рендал (кој за разлика од него е огромен работник) не научија ништо друго освен дриблинг во лево, шутирање со лева и кога ќе одиш во десно (шо беше 3 пати годишно) да положиш со лева.

Јас да сум тренер му давам 3 месеци да го усоврши тоа, ако не можи да си ги собери парталите и да гледа НБА на телевизија - ама дупе тренер, уште покретени во организација, никакви ГМ и секако (рибата од глата смрди) сопственикот е непрокопсан идиот. Да не му се тоа телевизиите да млати пари од преноси и реклами, како и Медисон да млати пари од настани таму тој болесник ќе биди најверојатно некој скитник. Не знам што бизниси има други и кој му ги води ама ако му се „успешни“ како франшизата шо ни ја усра т.е. не ни прогледа од него, тогаш јасно ми е сè.

На крај, му се радувам и на Бостон заради оставштината од времето на КД кој бескрајно го почитувам заради тоа шо го имам дадено на баскетот *(иако со 1 титула, бркаше пари на почеток на кариера и затоа остана во Минесота со години), али единствената работа која ми засмета беше тоа што беа спомнати ко непобедливи од Сладоледот (шо и не е грев), а грин рутот или кој и да беше веќе небитно ми вадеше скриншотој како не победиле во првата утакмица (а испалија историска бројка на тројки и сè влезе).

Буквално се надевам Фила, Њујорк, Индијана и Кливленд да се здрави на крај на сезона, па со здрав и комплетен Бостон (кој вистина е дека во овој момент ги води во кадар и начин на игра - не за џабе се шампиони) да гледаме вистински покољ.
Покрај тоа што сум дај хард фан на Никси и шо тврдам дека се способни сите овие да ги поминат (освен можеби на чудење на сите Кливленд, да сериозно така мислам) сепак сакам да гледам квалитетен баскет и буквално на крај да победи подобриот макар и не биле тоа моите Никси - шо секако ќе биди пропратено со многу пцуење и ебење по список на сè женско од фамилија на тоа управата. Хахахахахахаха, редовна работа за мене од крај на 90-ти досега.

Во таа серија во '99 против Сан Антонио, да не беше дебитантот (руки) Тими или пак да не беше ветеранот Јуинг повреден (едно од овие двете) веќе ќе имавме една титула во поновата ера и најискрен да бидам полесно ќе ми паднеше цело ова бреме овие години. Нема нешто што повеќе сакам од НБА *(тоа е единствената причина зошто сум сè уште активен на форумот пошто на оваа тема имаме одреден почит еден кон друг - иако на другите и општо состојбата е очајна), добро можеби сакам и автомобилизам т.е. механика, но не толку страсно и многу како НБА. Гледам буквално од дете, уште од коа Шек влезе во лигата и заради Шек омилени ми се центрите, заради Шек ми е омилен Патрик Јуинг и Њујорк како тим. Предтоа, го пратев Џордан секако ама не така опсесивно како Никси и Шек, ми се посреќило што во иста ера кога Џордан издоминира, јас го запратив Шек и Никси. Бев сведок на 2 кошаркарски величини што мислам дека нема повторно да се родат.

За моја голема жалост еве откако знам за себе и откако пратам баскет не ми се оствариле 2 големи сонови:
1. Да гледам утакмица во Медисон, по можност плејоф.
2. Да ги видам Никси шампиони (шо ќе ми е помило прво да се оствари).

За првата точка имам шанса да ја реализирам на пролет ама ќе ја одложам заради други животни околности, па се надевам следната сезона можеби (живи, здрави да сме), а титулата се надевам дека ќе биде сезонава испорачана.

Доколку НЕ, тогаш време е да се замислат кој ќе оди да разговара со фрикот од Грција и дали ќе му дадат бланко чек сам да си пиши сума (пошто после договорот на Браун од 330 милки, гледаме дека и тука нема лимит, без разлика на ограничувањата од лигата).
Едноставно нека го расклопат и состават повторно тимот само Брансон и Јанис да се во него, али влажни сништа.

Само еден сон, како што го посакував Марканен од Јута, како што сакав Порзингас да е без повреда и да останеше и ден денес наш или ако гледаме дефанзивно Мобли од Кливленд или пак некое крило од типот на Каваи (дури можеби и самиот Каваи ако знаеа да го земат пред да оди во Торонто, оваа верзија од Клиперси не е ни за спомнување).
Ништо од тоа, аверзија кон раководството и години на прединфарктни состојби од гледање на евнуси како Берет.
Да не ни почнувам што не ми се свиѓаа трансфери од играчи на залез на кариера како Кармело или Билапс, Факинг Тимофеј Мозгов, Фелтон, Чендлер, Стадемаер ... the list goes on.

И подобро да не продолжам да пишувам пошто што од болка, што од љубов уште 480 пасуси ќе испишам па ќе ме пцуете додека скролате пола саат :D :D :D :D :D :D

Само да гледаме добар ПО (после океј донекаде сезона) - нормално и Никси да победат на крај. :P :love::uzi::uzi::oleee:
Ветувам дека ова ќе ми е последна реплика на тебе, да не ги гњавиме луѓево да не читаат, иако имаат доста интересни работи и ставови да прочитаат.

Да на Бурс Боуен мислев, го памтам ко дете и секако е убава паралела со Заза Пачулија.. убаво што го воведоа тоа правило, многу ми е криво за Каваи таа сезона, бидејќи 90% сум сигурен дека ќе идеа бек ту бек и ГСВ немаше да освои. Мене најсмешно за тој Пачулија ми е кога уведоа алл-стар гласање од цел свет и кога требаше да е стартер па Адам Силвер беше ко чекааај и жири имаме и Заза не беше алл-стар,а по гласовите од цел свет беше.

Сигурно си изгледал повеќе натпревари од мене, чим си и повозрасен и според мене и си ја фатил вистинската, физичката кошарка во таа ера и не можам да тврдам со сигурност, ама од хајлајтс и неколку ретро утакмици изгледано, би рекол дека со сигурност кошарката во тоа време била поубава, потимска и подинамична.

Како што ти се тебе омилени центрите, мене така плејмејкерите. Омилен играч патем ми е Раџон Рондо, неговата брилијантност, умешност за пас, интелегенција во движење, маестро што неговите топки имаат очи што би се рекло. Исто така сум бил голем фан на енергични, снажни и брзи кошаркари како Расел Вестбрук и Дерик Роуз.. моментално омилен плеј, ЏА МОРАНТ.

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.325
Поени од реакции
4.014
Ne znam zs ne si otide Lamelo od Sarlot.. Cel tim on im go drzi... 1/4 bateto imase 0 poeni, boston im napravija 20 razlika od start.. posle se razigra i gi stignaa.. neka fakja patot negde ako saka da vidi play off barem.. posto so sarlot samo dnoto ke go opipa..

Член од
6 ноември 2014
Мислења
3.985
Поени од реакции
9.570
Ne znam zs ne si otide Lamelo od Sarlot.. Cel tim on im go drzi... 1/4 bateto imase 0 poeni, boston im napravija 20 razlika od start.. posle se razigra i gi stignaa.. neka fakja patot negde ako saka da vidi play off barem.. posto so sarlot samo dnoto ke go opipa..
260М за 5 години, го заболе за плејоф него, си игра лагано овде.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.477
Поени од реакции
3.880
Ниту еден од руки играчиве до сега не импресионираше,како што се прогнозираше ќе испадне 2024 еден од најслабите драфтови во НБА до сега.

Член од
19 март 2013
Мислења
2.891
Поени од реакции
4.234
Ниту еден од руки играчиве до сега не импресионираше,како што се прогнозираше ќе испадне 2024 еден од најслабите драфтови во НБА до сега.
Дури вчера Да Силва беше првото руки што даде 15+ поена. На некој ради реда ќе му ја дадат наградата.

Него Док Риверс кај отиде , цвеќе не порасна. Јанис го губи трпението сигурно.

Член од
6 ноември 2014
Мислења
3.985
Поени од реакции
9.570
Дури вчера Да Силва беше првото руки што даде 15+ поена. На некој ради реда ќе му ја дадат наградата.

Него Док Риверс кај отиде , цвеќе не порасна. Јанис го губи трпението сигурно.
Далтон Кнехт даде 18 против Кливленд у средата.

Член од
19 март 2013
Мислења
2.891
Поени од реакции
4.234
Далтон Кнехт даде 18 против Кливленд у средата.
Го заборавив скроз , а добар е момакот. Она во припремните не било случајност.
Бади Хилд како почна може две награди да лапне, бидејќи гази од клупа и е нивоа подобар од лани.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.477
Поени од реакции
3.880
До сега освен двете руку на Вашингтон Карингтон и Сар и Зак Еди од Мемфис нема некој што посебно се издвојува од овој драфт.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.021
Поени од реакции
11.189
Half man, half AMAZING!!!

Синоќа му го кренаа дресот засекогаш да виси во салата - која чест е тоа.
По мене најдобриот данкер во историјата на НБА (со цела почит кон ДР Џеј и Доминик Вилкинс кои според мене заслужуваат да се спомнат во споредба со Винс Картер).

Голем дел од вас имаа шанси во живо да гледаат натпревари на ТВ кога оваа ѕверка дрмаше и тоа е привлиегија верувајте.

Magic Mike

Blessings and Love
Член од
20 септември 2023
Мислења
1.477
Поени од реакции
3.880
Бен Симонс со просек 6 поени 6 скока и 6 асистенции сезонава лабаво до 40 милиони долари.
А има одлична прегледност на пархетот и со таа градба и висина може да биде мотхерфуцкер во лигата.
Сезонава му истекува договорот и ме чуди кој тим и колку ќе му понудат понатаму.

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.470
Поени од реакции
7.920
Half man, half AMAZING!!!

Синоќа му го кренаа дресот засекогаш да виси во салата - која чест е тоа.
По мене најдобриот данкер во историјата на НБА (со цела почит кон ДР Џеј и Доминик Вилкинс кои според мене заслужуваат да се спомнат во споредба со Винс Картер).

Голем дел од вас имаа шанси во живо да гледаат натпревари на ТВ кога оваа ѕверка дрмаше и тоа е привлиегија верувајте.
Аххх... памтам средно школо бев кога Винсентије освои титула у забивање. Каков олд стар беше тоа, мајкооо.... Инаку кога ќе видев дека на А1 оди пренос од натпревар на Репторс секогаш останував буден за да гледам, знаев дека ќе има ѕверски потези од него и братучед му Трејси.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.021
Поени од реакции
11.189
Денес ја разбрав суштината на животот и го пронајдов мојот идол, коментаторот на Шарлот Хорнетс. Губат од Бостон 20 разлика, даваат тројка, некој црнец од Франција и тој ЈЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕЕС се дере најгласно што може, ЛАМЕЛОООООО, БРИЏИИИИИСССС, човекот е врв. Исто така има и интересни коментари за кога ќе постигне противничкиот тим кош, заприметете го ве молам, циркуз бесплатно.
Ликот не го знам али дефинитивно ќе обрнам внимание ако го начекам Шарлот во некој директен (не комбо) пренос.
Сакам карактеристични коментатори кои ти прават да ти се забавни тие 3 до 3 и пол саати пред компјутер или телевизор - затоа „експертите“ од Балканот не можам да ги поднесам.

Ветувам дека ова ќе ми е последна реплика на тебе, да не ги гњавиме луѓево да не читаат, иако имаат доста интересни работи и ставови да прочитаат.
Болдот и подвлеченото особено.
Кој му се чита и учествува во „дебата“ бујрум, другите може да скролаат или едноставно да кликнат на копчето за игнорирање.

Да на Бурс Боуен мислев, го памтам ко дете и секако е убава паралела со Заза Пачулија.. убаво што го воведоа тоа правило, многу ми е криво за Каваи таа сезона, бидејќи 90% сум сигурен дека ќе идеа бек ту бек и ГСВ немаше да освои. Мене најсмешно за тој Пачулија ми е кога уведоа алл-стар гласање од цел свет и кога требаше да е стартер па Адам Силвер беше ко чекааај и жири имаме и Заза не беше алл-стар,а по гласовите од цел свет беше.
Се согласувам дека Спарси со здрав Каваи таа година освојуваа. Едноставно беше ѕвер и во прајм беше кога немаше посериозни повреди *(колку се сеќавам), после таа повреда тргна колата низбрдо за него.

Сигурно си изгледал повеќе натпревари од мене, чим си и повозрасен и според мене и си ја фатил вистинската, физичката кошарка во таа ера и не можам да тврдам со сигурност, ама од хајлајтс и неколку ретро утакмици изгледано, би рекол дека со сигурност кошарката во тоа време била поубава, потимска и подинамична.
Имам 42 полни, во тие години бев основно и средно. Ги гледав Никси цела ноќ неспан, одев на училиште 7 часа и после одев на тренинг (полигон се сеќавам имавме редовно во понеделник) и сето тоа со едно варено ѓеврече попратено пошто после 7ми час со трчање бегав во сала и имав само 15 мин за да стигнам.
Како завршив во ракомет тоа време е сосем десетта приказна и заслуга на една битолска ракометна легенда - кој ми беше комшија и неговиот син кој исто играше за Пелистер па ме поттикнуваше да одам да се пробам во подмладокот кај татко му (бидејќи ги тренираше во тоа време).

НБА-та ја гледам со страст и сласт, викенд кога ќе дојди не спијам, сабајле ти лајкнав статус и легнав да спијам пошто не бев спан цела ноќ. Вечерва ќе легнам порано пошто од утре ми започнува некој период од 10 дена каде ќе одмарам и работам паралелно (и двете поврзани со патувања) па ќе ми недостасуваат утакмиците и нема ни да навидам ТВ, камо пренос.

ДА, во 90-ти и претходната декада се играше машка кошарка.
МЏ - само како пример, коцкаше по цели ноќи *(нормално и пиеше од тие обоените пијачки) ;) па после тоа голф дента и со некој саат спиење (2 до 3 макс, дали и толку) одеше на уткамици кај шо даваше по 35+ поени.
Секоја вечер, 82 утакмици, комплетна сезона.

Меџик, клецаше на мртво. Си идеше со една пред утакмица, си бегаше после утакмица со друга. Сида не фати од убаини.
Тоа копиле има давано изјави за физикусот и динамиката на Џордан ама и самиот беше опасен мадерфакер во лајфстајлот надвор од НБА.
За Родман и неговите журки сите можевте да видите од филмот кој беше направен за тој тим на Булси од 98 *(The Last Dance) и во тоа време ги слушавме тие стории за него во преносите во живо и ги доживувавме со посебен пиетет.
Ги дупеше братот тие на кои ние како дечишта ги дрвевме хахаха од Казина во Лас Вегас мислам дека беше го вратија од собата во која врата отвора Кармен Електра, најпознатата пичка во тоа време после Памела Андерсон.
Сигурен сум дека и неа ја има плескано и тоа повеќе од еднаш.

Такви физикуси и грамади од луѓе играа по 82 натпревари, ретко спиеја, користеа алкохол и дел од нив психотропни супстанци ама кога ќе стапнеа на терен немаше некој што можеше да им се спротистави.

Родман според мене, кажано неколку пати, е најдобрата дефанзивна 4 на сите времиња - едноставно нема подобар со сенс за скок под кош (дефанзивно или офанзивно, небитно).

Да не ги редам сите суперстари од тие години ама имаше пар тимови со по 60 победи во сезона на кои денешните тимови и супертимови не им се ни до колена, колку год поразително да звучи тоа за денешната НБА или колку год да звучи како КУРЧ за играчите и тимовите од тогаш.

Едино во 2000-ти Детроит, Сан Антонио, Бостон и Лејкерс на Коби наликуваа на нешто од тоа време, останатото беше... турни ме да кинисам.
Сакраменто од тоа време практично ја наговести новата ера на баскетот, брзо движење на топка, крилни центри и центри со висок IQ и процент на реализација, класични шутери за 3 поени кои не промашуваат... итн итн итн.

Денес, ова првенствено не е спорт, потоа не е баскет, а најмалку е нешто за уживање ама ете пар лудаци како нас го сфаќаат како битна работа и се насластуваат сè уште на натпревари од „најдобрата“ лига на светот.

Како што ти се тебе омилени центрите, мене така плејмејкерите. Омилен играч патем ми е Раџон Рондо, неговата брилијантност, умешност за пас, интелегенција во движење, маестро што неговите топки имаат очи што би се рекло. Исто така сум бил голем фан на енергични, снажни и брзи кошаркари како Расел Вестбрук и Дерик Роуз.. моментално омилен плеј, ЏА МОРАНТ.
Никако не можам да го заобиколам Ален Ајверсон (The Answer) и Џејсон Кид. Не знам колку си ги фатил ама во тоа време беа водечки плејмејќери во лигата, покрај Неш и секако подоцна Рондо, па (за голема голема жал) блесокот на Роуз во Чикаго.

Рондо е мастермајнд на кошаркарската игра, ретко интелегентен и корисен пргав играч шо ја има кошарката во малото прсте. Не знам до каде е со одењето во тренерските води (пошто активно работеше на тоа и му е цел) ама мислам дека и таму ќе има успех.
Дури беше еден од клучните ветерани кои на Лејкерси им донесоа титула во Бабалот. Не е сеедно дали ќе имаш таков човек на клупа или не.

Рас ми бил насилник отсекогаш иако не го мразам ликот, само не ми се свиѓаше како ги фингираше статистиките за трипл дабл кога бараше од соиграчите тој да доскокнува во одбрана со топките од под кош.
За величина, е и тоа голема.

Џа ако си ги среди мушичките во глава и ако пази да не испадни Роуз на крај (со некоја посериозна повреда) мислам дека уште многу години ќе ја доминира лигата на оваа позиција.

Роуз... ах Роуз, ако има некој што го сакам подеднакво па дури можеби повеќе од Стеф Кари е токму овој човек. Да не беа повредите само небото ќе беше граница за него и повторно ќе го ставеше Чикаго на мапата.
Едноставно не кренаа глава после Џордан ерата и растурањето на тимот од страна на Крос.

Notable mentions: Џејсон (The White Chocolate) Вилијамс
Навесник и месија на новото лице на НБА (иако во тоа време беше незамисливо да се промени лигата на ваков начин), во една ран енд ган бркотница по теренот тој секогаш беше ликој кој ќе победи.
Ненадјебив пасер, еден од најдобрите евер.

До сега освен двете руку на Вашингтон Карингтон и Сар и Зак Еди од Мемфис нема некој што посебно се издвојува од овој драфт.
Шо е приказната за Зак Еди, немав време да читам и пратам, ниту да барам по поткасти, вистина е дека бил водоводџија? :D Шо години е суруклемето?

Веднаш Мемфис стана на центарска позиција офанзивно релевантен:
Еди, онај Хаф од клупа со по 20 поени мајче еби, Џи Џи Џексон рукито од лани шо даваше по 20-30 парчиња кога пола тим повреден беше треба од повреда да се врати.
Дефанзивно го имаат Џерен Џексон Џуниор (овие Џексонови сите ко ист татко да ги праел презиме маму му ебем хахахаха) и сè на сè со Смарт, Бејн и Џа се закана од сенка на Западот.

Ако ОКЦ е изразит фаворит, овие се фаворит во сенка, особено ради Џа и особено ради дефанзивниот и офанзивен потенцијал.
Автоматски споено мислење:

Аххх... памтам средно школо бев кога Винсентије освои титула у забивање. Каков олд стар беше тоа, мајкооо.... Инаку кога ќе видев дека на А1 оди пренос од натпревар на Репторс секогаш останував буден за да гледам, знаев дека ќе има ѕверски потези од него и братучед му Трејси.
Исто и јас, тој данк контест од 2000 ми е еден од најомилените евер. Заради Винс најомилен.

Исто интересно за гледање беше борбата помеѓу Џордан и Доминик, како и во поново време меѓу Ла Вин и Арон Гордон.

Ама во ниту еден данк контест немало толку изразит фаворит како Винс. Едноставно после првото куцање знаеш дека нема даље, нема кој и со што да се спротистави.

На 46 години виндмил праеше, that says a lot.

Последно уредено:

Tonchie

BATTERY +
Член од
15 јуни 2005
Мислења
13.470
Поени од реакции
7.920
Исто и јас, тој данк контест од 2000 ми е еден од најомилените евер. Заради Винс најомилен.

Исто интересно за гледање беше борбата помеѓу Џордан и Доминик, како и во поново време меѓу Ла Вин и Арон Гордон.

Ама во ниту еден данк контест немало толку изразит фаворит како Винс. Едноставно после првото куцање знаеш дека нема даље, нема кој и со што да се спротистави.

На 46 години виндмил праеше, that says a lot.
Дуелите меѓу Вилкинс и Џордан ги гледав на ТВ и после на монитор, дуелите меѓу Лавин и Гордон на монитор, мислам дека ќе почекаме едно 20тина години за следен таков дуел.

Она што Винс го направи 2000та беше еквивалент на она кога Б'рд влегол во соблекувална пред натпреварот во тројки и прашал: Okay, which one of you motherfuckers will end up 2nd?

Jankoff

Run that, pass that.
Член од
4 септември 2019
Мислења
1.718
Поени од реакции
2.723
Сезонава му истекува договорот и ме чуди кој тим и колку ќе му понудат понатаму.
1000 евра месечно, престој у Хотел Русија, некои 2-3 курвичиња месечно и гратис у дежа ву ручеци, мислам дека понудава од МЗТ Скопје не треба да ја одбие :pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom