Ливадарки

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Знае, а сигурно знае дека си и лицемер - што се покажа само по себе.

Неа и пречело тоа што некој таму на форум не прави разлика меѓу животно и човек, а не и пречи што самата дома на мачорот мамичка му вика.

Оди легни си брате, најсериозно.

Ќе те цитирам уште на овие 2 пошто во право си време трошење и внимание на тебе не треба многу.

1. Кога одиш во Веро му запнуваш на тој на каса да ти кажи од што точно состав е лижалчето пошто не пиши доволно читко на обвивката?
Ти ако сама не знаеш што е добар човек (што сакаш) никогаш нема ни да го најдиш и запознаеш, очигледно не си раскрстила првенствено со себе па потоа да почниш да раскрстуваш со другите.

Така да, бадијала тоа цитатот на профил што ти стои. Не ти важи, али убаво е да го примениш. ;)

2. Точно тоа. Дојде на форум и ова е веќе 2-3 тема (пошто не сум те прател на друго место и не си нешто вау за да знам каде сè имаш какано) која ја усеруваш со буквално истите муабети.
Негативизам ширење.
Лицемерие пар екселанс.
На крај, после толку истрошено време тука (за кое 5 пати даде објаснување дека таков ти е периодот инаку ќе се исклучиш коа ќе имаш што попаметно да правиш) им ја ставаш истата глупава замерка на другите членови како тоа „многу“ време трошеле со тебе по темите и биле нереализирани заради истото.
Не бери гајле, НЕ го трошат своето време ради тебе, не си давај толку на значење - тоа што те цитираат можеби те сожалуваат или си играат курот (едноставно).

Да ти повторам, ти прва замеша нереализираност финансиска и како семејна за луѓе на оваа тема, а тие беа на форумот пред Вашето Височество да се врати со фанфари и ќе бидат откако пак „ќе си заминеш“ и се надевам ќе се очистиш од негативната енергија (за твое арно).

Во меѓувреме, пред тоа и после тоа млатат пари кои ти со очи не ги гледаш во пола година, а тие ги печалат во месец дена.
Од каде знам дека не може да печалиш повеќе од нив?

Пошто човек што е реализиран финансиски и приватно не ги напаѓа другите на таа тема и не кажува како „само овде на форум“ (или било каде воопшто) не чинеле луѓето инаку таа е во контакт со толку многу прекрасни мажи приватно, со толку мн прекрасни и успешни жени приватно, самата била реализирана и дрн дрн дрн... ма немој да ме јебеш бре вмозак муабети.

Дефинитивно имаш многу ставки според кои треба да се преиспиташ како личност за да влезиш во било каква здрава врска.

Доколку не го направиш тоа, ќе си најдиш за твоето лонче - капаче и ќе си терате „идеално“ додека не дојдеш тука следен пат со овој ник или со следен (или било како) повторно да проговориме за шовинистите и идеалните „мамички“ со мачори дома.

Во меѓувреме трај си.
Со лесно. :smirce:
Сигурно ќе ти (ви) се правдам кога и зошто сум се логирала, не е прв пат, 50ти пат некој прашува. Чиниш треба да добијам дозвола.

Не ми се замара веќе со таа тема, добар човек за мене и добар човек за тебе едноставно не мора да се иста работа, ако тебе ти е тешко да замислиш дека постојат поинакви сфаќања од твоите кои се сосема легитимни - до тебе е.

За моите финансии - пак ништо не знаеш, за другарите - вие меѓу себе си знаете. Никаде немам споделено што и колку имам, колку заработувам, како заработувам - така што, мисли си што сакаш.

И пред да заборавам, не чинат шовинистите. Ни на форум, ни надвор од него. Овде само групно сте нешто смешни меѓу себе, реков, онлајн гратификација (ништо поразлично од речиси гола женска на инста, што збира лајкови) не е во прашање. Мене овде никој не ме поддржува, сите меѓу себе си ги тапшате :D

Пак останува прашањето, зошто ваква тема им е интересна на фамилијарно исполнети луѓе, со толкав гнев да пишуваат во истата? Знаеш ли?

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.471
Сигурно ќе ти (ви) се правдам кога и зошто сум се логирала, не е прв пат, 50ти пат некој прашува. Чиниш треба да добијам дозвола.

Не ми се замара веќе со таа тема, добар човек за мене и добар човек за тебе едноставно не мора да се иста работа, ако тебе ти е тешко да замислиш дека постојат поинакви сфаќања од твоите кои се сосема легитимни - до тебе е.

За моите финансии - пак ништо не знаеш, за другарите - вие меѓу себе си знаете. Никаде немам споделено што и колку имам, колку заработувам, како заработувам - така што, мисли си што сакаш.

И пред да заборавам, не чинат шовинистите. Ни на форум, ни надвор од него. Овде само групно сте нешто смешни меѓу себе, реков, онлајн гратификација (ништо поразлично од речиси гола женска на инста, што збира лајкови) не е во прашање. Мене овде никој не ме поддржува, сите меѓу себе си ги тапшате :D

Пак останува прашањето, зошто ваква тема им е интересна на фамилијарно исполнети луѓе, со толкав гнев да пишуваат во истата? Знаеш ли?
Da sum na tvoe mesto so 33 kje si kazam ... ma aj u picku mater nek ide i kajgana i sve.. i kje go viknam @Ingvar da mu gi pokazam macinjata...

Mislam deka i tatko ti bi se slozil so mene.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.057
Ниту ја коментирав калаштурата, туку неговите деца. Очигледно не разбираш, се согласувам дека е излишна дебатава.
Не ме потценувај т.е. не се прави многу паметна. Многу убаво разбрав на што мислиш со болдираното.
Децата тој кога ги правел, не му било наговестено дека калаштурата ќе му ги искористи за да му цеди 18 години алиментација.
Туку кога таа го начекала правиот момент го преебала.
Кажи ми зошто треба да му се суди на овој човек без да го запонаеш подобро зошто нема пари ?
Дали немањето пари го прави да биде непожелен сопруг и родител ?

Од ова сега се надоврзуваме на ова :
На Дарлинг никаде не и' пишав за сиромашните луѓе што треба да прават, туку јас за себе и својата прокреација какви ставови имам.
Чим имаш вакви ставови како што наведе, нели се подрзабира и дека ги поддржуваш тие ставови и во пракса. Ете од каде е заклучокот дека ти и кажа на Дарлинг сиромашните да не се размножуваат.
Разликата е што не и кажа дирекно него меѓу редови.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.045
Поени од реакции
9.389
Мене овде никој не ме поддржува, сите меѓу себе си ги тапшате :D
За голем дел од мислењата имаш поддршка а за оние што намерно идеш клизач сигурно дека нема да имаш...добри дечки има на форумов.
Автоматски споено мислење:

Da sum na tvoe mesto so 33 kje si kazam ... ma aj u picku mater nek ide i kajgana i sve.. i kje go viknam @Ingvar da mu gi pokazam macinjata...

Ја само за едно маче сум заинтересиран :pipi:

Член од
13 април 2021
Мислења
3.424
Поени од реакции
11.247
Па нормално.
Требаше да имаш земено во обзир дека на овој форум членовите од женски пол и род не се мнозинството зумерки па да ја прескочат темава, туку се средногодишни дадички - миленијалки кои што поради немањето брак или сериозна врска со денови и недели седат на темава и носат правдини.
Тие што се имаат сериозни врски и брак нема што да бараат на темава.
Така што сите настани си имаат логичен тек.
Леле уште ти ни фалеше сега драг колега форумџија и еве сега може да почнеме крокодилски солзи да рониме затоа што според тебе и темава и мажите на форумов ние немаме сериозни врски и бракови и сме пропалитетот во општеството. Стварно болеше овој виртуелен шамар. :unsure:

А што е со мажите кои пишуваат на темава? Какви епитети имате за нив, или они да се живи и здрави златните тие :oops:

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.041
Поени од реакции
11.302
Si procitala ne si razbrala Pumo :(
Кажи нешто ново.

Значи, не го земај чоекот на душа! Аман за аман.

Ронче е друго и му треба преваспитавање, па оваа Хитлерица арно ќе му дојде по дома за да го тргне од на мајка му цицката.

Али реализиран маж да земаш на душа само затоа шо некоја треба да си лечи комлексите и моменталната емоционална состојба - не ти личи!

Така не му си другар туку го подјебаваш.

Не ме потценувај т.е. не се прави многу паметна. Многу убаво разбрав на што мислиш со болдираното.
Значи не разбираш, значи.
Коа Пумата ќе ти каже дека не разбираш и си шовинист, ти не разбираш и си шовинист.

Не знам што и го трошите времето ебаве нереализирани ебаве. Еееее више.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.037
Поени од реакции
2.471
Значи, не го земај чоекот на душа! Аман за аман.

Ронче е друго и му треба преваспитавање, па оваа Хитлерица арно ќе му дојде по дома за да го тргне од на мајка му цицката.

Али реализиран маж да земаш на душа само затоа шо некоја треба да си лечи комлексите и моменталната емоционална состојба - не ти личи!

Така не му си другар туку го подјебаваш.
Mnogu dramite, super kje mu dojde, devojceto imala tako u zivotu... retkost u deneshno vreme... i ve jebe pola forum u mozak, znaci sposobna... plus se naucila sama da zivee pa ako go odbere bodi nema da e za parite mu.... a od ljubav se kje napravi za nego pa duri i prezime kje smeni...

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Temava mozi e besmrtna no zavzede nekoj sosem drug tek od toj sto trebase ili ocekuvav deka ke zavzemi. Premnogu licni napadi, premnogu nekoj se prepoznaa i se pocuvstvuvaa navredeni. Pa mentalni gimnastiki, glumenje ludilo i taka. Voopsto nemav takva namera. Ni na kraj na pamet mi padna deka na nekoj virtuelnava realnost kako ovoj anonimen forum im e tolku vistinska i deka toa im e zamena za nepostoeckiot socijalen zivot. Toa samo po sebe e zalno a ne deka nekoja e livadarka ili ne :(
Нели е Владе логично, ова не го зборам за себе, затоа што не одам по ливади и немам куче моментално, а и вистина е дека сум релативно асоцијална - ама тие кои ти ги опишуваш, тие се дружат меѓусебно.

Пошто и познавам конкретни жени кои покрај песот, навистина се имаат променето во својот живот на 30+. Ќе ти дадам само два примера, без премногу лични информации бидејќи не е фер кон конкретните жени.
Двете беа мажени во своите 20ти, едната имаше дете, едната не. Првата се разведе затоа што маж и' го фати во врска со друга жена, другава маж и' ја остави бидејќи не ја сакал повеќе. Двете беа навистина емотивно ужасно еден период.
Таа што имаше дете, имаше и куче покрај детето, а детето меѓувремено порасна, не се шета со мајка му. Претходно шеташе со детето и кучето по паркови, сега стварно со кучето шета по планини, ливади, одмори итн. Да ти кажам искрено, понасмеана и посреќна никогаш ја немам видено, а ја знам многу години.
Втората, после настанов, максимално се посвети на себе, своето физичко и ментално здравје, и многу паметно од нејзина страна, не влета во нова врска одма. И таа денес изгледа подобро и посреќно него било кога, а ливадарејќи си најде и ливадар, не е веќе сингл.

Мој заклучок, делумно од жени кои ги познавам, делумно од лично искуство, доаѓаме до ситуација каде што по наша ете погрешна проценка, сме биле во односи каде што максимално сме се посветиле, а во овие два примера + мојот ќе го додадам, на сопствена штета.

Според мене, и можеби грешам, зборувам само за оние што ги познавам, едноставно после одредено разочарување, кое не се преживува лесно, соочување со некоја реалност која на крај памет не ти паѓала, почнуваш понежно со себе. И да мислиш повеќе на себе.

Сè додека не се залечи емотивната рана е многу погрешно пак да се впуштат во врска, затоа што не е фер кон новиот човек, а ни кон себе. Јас лично имам проблем со доверба после сè, другите емотивни проблеми ги решив и преболев. Не сакам да имам проблем со доверба, ама имам - можеби ми треба само уште време.

И во план ми е (без куче, немам услови за него) да тргнам по ливаѓе и планини, заради сопственото физичко и ментално здравје, а не затоа што мразам мажи (не мразам).

Еве ти барем некакво објаснување, од мој аспект. Не знам како си ја замислил ти темата, ама ја читам од почеток, највеќе што читам се фрустрации од жени кои никако никому не штетат.

Мислам дека би биле лош пар со Ингвар, а и како што знам човекот не е ни сингл. Немој вакви намештаљки :D

За голем дел од мислењата имаш поддршка а за оние што намерно идеш клизач сигурно дека нема да имаш...добри дечки има на форумов.

Ја само за едно маче сум заинтересиран :pipi:
Апсолутно има добри дечки на форумот. Еден дел од многу одамна и приватно ги познавам. Еден дел не се ни дечки, возрасни мажи со возрасни деца се веќе. Баш овде ги имам запознаено + доста жени, кога постоеа жени на форумов :D

Децата тој кога ги правел, не му било наговестено дека калаштурата ќе му ги искористи за да му цеди 18 години алиментација.
Туку кога таа го начекала правиот момент го преебала.
Кажи ми зошто треба да му се суди на овој човек без да го запонаеш подобро ?

Од ова сега се надоврзуваме на ова :

Чим имаш вакви ставови како што наведе, нели се подрзабира и дека ги поддржуваш тие ставови и во пракса. Ете од каде е заклучокот дека ти и кажа на Дарлинг сиромашните да не се размножуваат.
Алиментација во Македонија се плаќа за ДЕЦАТА, не за жената. Сумата на алиментација е во сразмер со заработката. На оваа тема не си ич информиран очигледно, посебно затоа што во Македонија во екстремно ретки случаеви алиментација е над 5000 денари. Викаш ГО ЦЕДИ? Толку трошам на мачкиве бе Ска, викаш дека со тие пари и стига и да издржава дете 100% плус за неа да си има?

Кажи ми зошто треба да му се суди на овој човек без да го запонаеш подобро ?
- не судам никому ако нема пари, ќе му судам ако се лути и одбива да плаќа алиментација

- ако зборуваме за истиов, а не за било кој маж, ќе кажам дека максималното посветување на сопствените деца, и покрај тоа што е разведен, го прави УШТЕ ПОПОДОБЕН за маж. Ако немаме пари за леб (значи заедно) нема да раѓаме. Не зборам за скромен живот, зборам за сиромаштија. Јас ќе се радувам на тие деца што тој веќе ги има и ќе ги прифатам, колку и да мислиш дека е ова булшит.

Ете од каде е заклучокот дека ти и кажа на Дарлинг сиромашните да не се размножуваат.

- Не, не и' го кажав тоа меѓу редови. Не зборувам меѓу редови ништо. Грешката во изразување ја поправив. Не е мој проблем кој кога раѓа, мој проблем е јас кога и под кои услови раѓам.

Те замолувам да престанеш да измислуваш работи кои не сум ги кажала. Благодарам.

Последно уредено:

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.787
Поени од реакции
21.326
Абе Ви бидите си самотњаци,какф и род да сте.Сплет на околности и желба сфе си праи.
Ама НЕМОЈ да бидете сс ливадарски симптоми,тежак синдром е тој.Тој не е љубаф спрема животни или огорченост од спортиван пол. Тој е необјансива дијагноза коју само ПтицаСелица гу објанси хаха.

Тој е бетер од трансродови нонбајнари љиљакови розефкасти фризуре.

Тој е некакфа си центарпажња егоистична кокошка.Незнам како да ви објасну,а на врф на език ми е што се вика.

Ти Акесо не си ич ливадарка.
Ти не си ни солo сталкер.Само си у фазу на одскочну даску сс кога ти ке га продужиш живот.Гудлак.

Последно уредено:
Член од
14 август 2018
Мислења
4.759
Поени од реакции
10.515
И за крај, ти напиша дека "резултатот е тој". Уште не ми одговори "кој" е резултатот.

Храна зависи, околу 2500-3000 денари.
Кастрирани се, не бележат територија. Песок околу 1500 денари, една вреќа оди неделно на тројца.
Па 300ден кубик песок, 280ден вреќа цименто... стај и две арматури 8-ца
Резултатот ти е три метра потпорен ѕид секој месец... :rolleyes:

Член од
14 август 2018
Мислења
4.759
Поени од реакции
10.515
Не е ист. Башка дигнав раце од куќа градење одамна. А мерак имав на Стопански двор, ама не ми бил пишан ни Стопански, ни куќарка :(

Башка скроз различен песок се користи за мачки, поради немање на соодветен превод викаме песок :)
Остај ти не ми било пишано..
Најди си ти домаќин човек, не се толку ретки... малку само ставот поправи го, и ќе биде и куќа и деца и све!

Ко ќе градам ќе те викнам :rolleyes:
Договорено!
...ама ја на мешалица да бидам :D

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.734
Поени од реакции
8.749
Остај ти не ми било пишано..
Најди си ти домаќин човек, не се толку ретки... малку само ставот поправи го, и ќе биде и куќа и деца и све!

Договорено!
...ама ја на мешалица да бидам :D
Ќе биде ако се најдеме, ако не се најдеме - и тоа е за луѓе ;)

Ако имате нешто вака да понудите, може :rolleyes:
3082263.jpg

Член од
14 август 2018
Мислења
4.759
Поени од реакции
10.515

Kajgana Shop

На врв Bottom