Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Нов ден нови бавчи за освојување. Вчера Јасна Полјана официјално потврдена, се притиска во правец на Курахове и од југ не само од исток и север. Денес Леонидивка западно од Хорливка што значи ќе има бежанија на укрите од Торецк, Шербинивка, Петривка

Според она што читам настрана демотивираноста, недоволно војници и слабата ротација на војници на прва линија кај Украинциве. Изгледа game changer е тактиката на Русите во последно време да прават брзи пробиви со мотори, баги возила и помали групи на војници кои се уфрлаат директно на линија на фронтот и прават хаос во дефанзивните линии

Attachments

• 858,7 KB Прегледи: 18
Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Ауу тебе жал ти е за детето :(

А за тие гревчиња од сиромашните региони низ Русија, илјадници километри далеку, што ги праќаат да гинат на украински полиња, за тие жал ти е?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.598
Поени од реакции
33.757
Нормално дека ми е жал, за сите ми е жал... Освен тоа знам дека сите сме на чекор или два до истата судбина, но не само заради тоа ми е жал. Треба да си психопат да не ти е жал за луѓе посебно од блиски сродни народи, кога онака умираат заради сплектарења и профити на финансиската елита на запад. Тие идиоти паразитираат врз човечка несреќа со децении и со векови, и нормално дека најмногу ме погодува кога профитираат од нашата словенска несреќа.

Зарем ти не размислуваш вака отприлика нешто слично, барем за овој аспект на работите?

Член од
12 март 2009
Мислења
20.161
Поени од реакции
16.298
Нормално дека ми е жал, за сите ми е жал... Освен тоа знам дека сите сме на чекор или два до истата судбина, но не само заради тоа ми е жал. Треба да си психопат да не ти е жал за луѓе посебно од блиски сродни народи, кога онака умираат заради сплектарења и профити на финансиската елита на запад. Тие идиоти паразитираат врз човечка несреќа со децении и со векови, и нормално дека најмногу ме погодува кога профитираат од нашата словенска несреќа.

Зарем ти не размислуваш вака отприлика нешто слично, барем за овој аспект на работите?
Шемата на западот е за секогаш да се направи јаз меѓу Русија и државите од поранешниот Варшавски сојуз, а да се зајакне НАТО сојузот не само како дефанзивен туку и како офанзивен сојуз. Веќе западот направи јаз помеѓу. Хрватска и Србија...идиотска е изјавата на гомнарот, Пекинг да го зауздал Пјонгјанг, кога они го милитаризираа Јапан и Јужна Кореа и Филипини против Кина...
Треба Путин да им плесне во фаца на сите западни политичари кој се во служба на военото лоби задните 10 години, дека кога тогаш ќе бара меѓународен суд за нив...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.598
Поени од реакции
33.757
Треба Путин да им плесне во фаца на сите западни политичари кој се во служба на военото лоби задните 10 години, дека кога тогаш ќе бара меѓународен суд за нив...
Политичарите се измеќари... Путлер им се обрати директно на газдите на измеќарите:

Kajgana Shop

На врв Bottom