Ливадарки

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Прво вика дека нема потреба од маж зшто мисли дека ке ву га сере живот,а после петнаес минута вика дека колко толко има надеж да не умре сама.

:facepalm:
Немам потреба од БИЛО КАКОВ маж, само да не сум сама. Ако тој некој ме унесреќува, наместо усреќува, поарно е да сум сама.
Де бе, на македонски зборам.

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.043
Поени од реакции
2.480
Таман си ;)
Знам дека не си толку постар од мене, ама во некои мислења ептен ме потсетуваш на татко ми, ем шегаџија голем, ем паметен, ем за семејството и под нокти ќе си копа, ем не сум видела да се иживљава со никој по дома.
Сметај го ова за комплимент. :)
Автоматски споено мислење:

Ако тебе те слушам, сигурно сама ќе умрам. Вака колку-толку има надеж.
Od druga gledna tocka vie livadrkite pravite zrtva za apgrejd na civilizacijata, go zrtvuvate majcinstvoto za da presecete sekoja tacka da se ramnozi... svetlata optimisticka solar pank idnina sho ja gledam e vozmozna samo ako nema tacki. E sega preoden period e, treba da se izdrzi, nerazmnozena tacka ko Vlade srekja sho go nashla ova mesto da se iskaze za da ne praj belji naokolu, ja kje mu praam drushtvo.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Od druga gledna tocka vie livadrkite pravite zrtva za apgrejd na civilizacijata, go zrtvuvate majcinstvoto za da presecete sekoja tacka da se ramnozi... svetlata optimisticka solar pank idnina sho ja gledam e vozmozna samo ako nema tacki. E sega preoden period e, treba da se izdrzi, nerazmnozena tacka ko Vlade srekja sho go nashla ova mesto da se iskaze za da ne praj belji naokolu, ja kje mu praam drushtvo.
Абе ние ливадарките и ќе родиме вака или онака, за ливадарите мисла ме фаќа :D

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.126
Поени од реакции
30.215
Себично е да родиш дете ако не си емотивно и финансиски стабилен и уште поважно, не си сигурен дека го сакаш тоа дете сега на светов.
Не се согласувам со ова.
Некој може никогаш нема да биде финансиски стабилен, да биде осуден да нема деца воопшто? Како ќе му го забраниш тоа?
Премногу се размислува од материјален аспект, детето што ќе порасне треба да има љубов пред се.
И пред се, самиот акт на раѓање е саможртва, значи обратно од себичност, жена ќе ја потроши пола животна сила да го донесе тој живот на овој свет.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Не се согласувам со ова.
Некој може никогаш нема да биде финансиски стабилен, да биде осуден да нема деца воопшто? Како ќе му го забраниш тоа?
Премногу се размислува од материјален аспект, детето што ќе порасне треба да има љубов пред се.
И пред се, самиот акт на раѓање е саможртва, значи обратно од себичност, жена ќе ја потроши пола животна сила да го донесе тој живот на овој свет.
Не мораш да се согласуваш.
Ако немаш пари за леб, нема да имаш ни за детето за леб. Како е тоа несебично? Мораш да размислуваш од материјален аспект, со љубов нема да го нахраниш и облечеш.

А за второто, нераѓањето не ме прави себична едноставно. Себично е да го родам и да немам за леб, да го родам и да го малтретирам, да го родам и да се дрекаме со татко му секој ден. Моето нераѓање никому не штети, ама некој некадарен за родител што ќе створи дете, најмалку еден живот уништува.

Едит: јас никому не забранувам ништо, ниту се мешам како некој си го организира животот. Темава е точно за мешање во туѓи животи, кои нас баш никако не нè засегаат.

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.799
Поени од реакции
21.385
Немам потреба од БИЛО КАКОВ маж, само да не сум сама. Ако тој некој ме унесреќува, наместо усреќува, поарно е да сум сама.
Де бе, на македонски зборам.
Па најди га по тфоју мерку.Али којзнае какфи су ти предуслови тебе.Али види,никој не е совршен,па ни ти.Такој да финта е да се. оформи асалан брак сс сфи позитиве и недостатоци.Да се напраи мозаик сс убаво потпунети фуге.Да има компромис,љубаф и споразум.Да нема љубомора и инат.
Али ти негде пиша дека си инат,такој да батали да се праиш возвишена и дека можда не е до тебе него до мушки род.
И да,премного генелизираш.Веруј ми, не е сфако мушко гомно како што мислиш ти.

Ps.
Ако некој нема паре за леб,а сака да има и да рани деца,л'сно е.Само најди работу и паре сами ке си капеф од банкомат.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Ne ni e pumceto livadarka tuku e ostetena, znaes kako kola ko ke se istumba i posle namesto dve tragi vo snegot pravi cetiri oti e izbegana od shasija, nema centar. Koj ja istumbal do tolku samo taa si znae :cautious:

Член од
17 септември 2022
Мислења
1.043
Поени од реакции
2.480
Абе ние ливадарките и ќе родиме вака или онака, за ливадарите мисла ме фаќа :D
Ne znam dali gi vide toa robotite na Ilon Mask? Presporo se dvizat, motorika taka taka, seushte ni treba tacki da odrzava kanalizacii i infrastruktura NO ova e poslednata generacija, treba da se izdrzi, gledam preubava idnina sploteni edno so prirodata, vlade starec vekje ne moze ni da kuca so chip u glaata direkt mu gi pishuva mislite ovde na kajgana koja opstojuva samo za nego i slicni... i AI chet botovi im praat drushtvo....

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Едит: јас никому не забранувам ништо, ниту се мешам како некој си го организира животот. Темава е точно за мешање во туѓи животи, кои нас баш никако не нè засегаат.
Kaj vide mesanje vo tugji zivoti tuka?
Nekoj na nekoj im gi zede kucinjata ili kako ?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.869
Поени од реакции
23.265
Ne znam dali gi vide toa robotite na Ilon Mask? Presporo se dvizat, motorika taka taka, seushte ni treba tacki da odrzava kanalizacii i infrastruktura NO ova e poslednata generacija, treba da se izdrzi, gledam preubava idnina sploteni edno so prirodata, vlade starec vekje ne moze ni da kuca so chip u glaata direkt mu gi pishuva mislite ovde na kajgana koja opstojuva samo za nego i slicni... i AI chet botovi im praat drushtvo....
Za nekoj sto ima napraveno dvaeset dupli akaunti nekako mnogu si zemas za pravo da kazvas za koj opstojuva forumot. Ispagha deka ti ne mozes bez nego, ne ostanatite.
Samo kostic ima povekje dupli od tebe ;)

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Па најди га по тфоју мерку.Али којзнае какфи су ти предуслови тебе.Али види,никој не е совршен,па ни ти.Такој да финта е да се. оформи асалан брак сс сфи позитиве и недостатоци.Да се напраи мозаик сс убаво потпунети фуге.Да има компромис,љубаф и споразум.Да нема љубомора и инат.
Али ти негде пиша дека си инат,такој да батали да се праиш возвишена и дека можда не е до тебе него до мушки род.
И да,премного генелизираш.Веруј ми, не е сфако мушко гомно како што мислиш ти.

Ps.
Ако некој нема паре за леб,а сака да има и да рани деца,л'сно е.Само најди работу и паре сами ке си капеф од банкомат.
А каде кажав јас нешто спротивно на првиот дел? Каде кажав сите мажи се никакви, ниеден не чини?

Нормално дека и јас имам маани, тоа е финтата што и ја напишав: тој да ме усреќува мене и јас да го усреќувам него.
Не да се омажам по секоја цена за некој што сака да се ожени по секоја цена и меѓусебно да си ги сереме животите.

За себе знам каде сум, што сакам и што ставам на маса, кога ќе се најдеме со некој, ако се најдеме, ќе ве известам ;)

П.С. Во критериумите прво спаѓа дека мора и не може да е поинаку, љубов и чување на миленици по сите прописи. Мачорите, сите тројца, во моментов спијат до мене. И не сакам да живеам поинаку од тоа.
Муабетиве овде што ги читам се дисквалификација, на пример: ќе изумре бела раса, не се бацува животно, не се чува дома животно итн.
Супер, не бацувај, не чувај, не мораш. Јас така сакам и имам секое право така да живеам.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.742
Поени од реакции
8.760
Сите идат на џокер повикај пријател.
Прпл пума иде на џокер повикај пролиф.

:facepalm:
Не си тазе, постои опција да ме игнорираш ако не ти се читаат моите мислења. Не те демнам по теми па раат од мене да немаш ;)

парва

errorhead
Член од
12 јуни 2014
Мислења
3.799
Поени од реакции
21.385
А каде кажав јас нешто спротивно на првиот дел? Каде кажав сите мажи се никакви, ниеден не чини?

Нормално дека и јас имам маани, тоа е финтата што и ја напишав: тој да ме усреќува мене и јас да го усреќувам него.
Не да се омажам по секоја цена за некој што сака да се ожени по секоја цена и меѓусебно да си ги сереме животите.

За себе знам каде сум, што сакам и што ставам на маса, кога ќе се најдеме со некој, ако се најдеме, ќе ве известам ;)
Боли не кур нас овде за тебе искрено.
Тема е ливадарке,а ти не си,само мислиш дека е фенси и се престављаш како такфа.
Много си конфузна и незнаеш што збориш на моменти,искрено.
Ти си дефиниција за онј ЈНА мкд Владе муабет :icon_lol: "сакаш да се ебиш,без да ти влези".

Немало те пуно време била си преокупирана сс градење иднину и кариеру и сфе ти пропаднало у воду и ск дојде на форум да мељаш 24/7 у теме за мушко/женски проблеми и дилеме.
Ти си женскиот Ванлок.
Спиеш ли ти ск уопште.
Амфетамини ли бре влечеш???

Хахахаха
Автоматски споено мислење:

Не си тазе, постои опција да ме игнорираш ако не ти се читаат моите мислења. Не те демнам по теми па раат од мене да немаш ;)
Не те фемнам ни ја.Ако непримети,ск прф оут улазам у дискују сс тебе.До ск те чита и си викам, пума е у некој феми пмс 24//7.
Па ти целу плату на тампони и улошке бре трошиш хахахаха.

Kajgana Shop

На врв Bottom