YuZe
Sic Semper Tyrannis
- Член од
- 22 септември 2005
- Мислења
- 1.862
- Поени од реакции
- 2.076
Ни досаден ни нападен, прашањето беше дали ќе ја кажеш вистината кога ќе те прашаат за твоето минато, не спомнав никаде дали и како некој те има прашано. Простото прашање што го поставив е, ако те праша партнер дали ќе ја кажеш вистината или ќе излажеш. Само 2 опции има тука, вистина и лага.Каде реков дека лажам? Не лажам.
Ако земе да ме праша некој нападно, имам право да му кажам дека одбивам да одговорам. Тоа не е лага, искреност е - тебе те интересира, јас одбивам да ти кажам поради твоето однесување кон мене.
А во темава напишав дека уште не сум доживеала во реалниот живот некој да ме праша дали сум абортирала, со колку мажи сум се сексала, ни дали имам видео записи од сексуален акт.
Сите бивши знаеле колку партнери сум имала пред нив, ни еден немам излажано. Ваљда оти ни еден не бил досаден и нападен, ниту ми ја мерел вредноста така.
Ова навредливи и контролирачки, автоматски носи на избегнување на одговор и го рачунам како лага. Не сум роден од вчера, не си прва со овој буквар и тактики.Не, не сум била во врска каде што ме прашале. Сме дошле спонтано на темата после Х време и немало проблем никогаш. Како што наведов на почеток на темата, вакви директни прашања ги сметам за навредливи и контролирачки, што ја доведува во прашање и иднината на врската.
Ако партнер не те прашал, тоа е супер и за тебе и за него. Никој нема ништо што да се пожали или да забележи.
“Truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain’t goin’ away.” – Elvis Presley
Една од омилените мисли, и едина што ја зацврстнува врската, вистината.