Искрено или не за сопственото минато

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Каде реков дека лажам? Не лажам.
Ако земе да ме праша некој нападно, имам право да му кажам дека одбивам да одговорам. Тоа не е лага, искреност е - тебе те интересира, јас одбивам да ти кажам поради твоето однесување кон мене.

А во темава напишав дека уште не сум доживеала во реалниот живот некој да ме праша дали сум абортирала, со колку мажи сум се сексала, ни дали имам видео записи од сексуален акт.

Сите бивши знаеле колку партнери сум имала пред нив, ни еден немам излажано. Ваљда оти ни еден не бил досаден и нападен, ниту ми ја мерел вредноста така.
Ни досаден ни нападен, прашањето беше дали ќе ја кажеш вистината кога ќе те прашаат за твоето минато, не спомнав никаде дали и како некој те има прашано. Простото прашање што го поставив е, ако те праша партнер дали ќе ја кажеш вистината или ќе излажеш. Само 2 опции има тука, вистина и лага.
Не, не сум била во врска каде што ме прашале. Сме дошле спонтано на темата после Х време и немало проблем никогаш. Како што наведов на почеток на темата, вакви директни прашања ги сметам за навредливи и контролирачки, што ја доведува во прашање и иднината на врската.
Ова навредливи и контролирачки, автоматски носи на избегнување на одговор и го рачунам како лага. Не сум роден од вчера, не си прва со овој буквар и тактики.

Ако партнер не те прашал, тоа е супер и за тебе и за него. Никој нема ништо што да се пожали или да забележи.

“Truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain’t goin’ away.”Elvis Presley

Една од омилените мисли, и едина што ја зацврстнува врската, вистината.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Ни досаден ни нападен, прашањето беше дали ќе ја кажеш вистината кога ќе те прашаат за твоето минато, не спомнав никаде дали и како некој те има прашано. Простото прашање што го поставив е, ако те праша партнер дали ќе ја кажеш вистината или ќе излажеш. Само 2 опции има тука, вистина и лага.
Ова навредливи и контролирачки, автоматски носи на избегнување на одговор и го рачунам како лага. Не сум роден од вчера, не си прва со овој буквар и тактики.

Ако партнер не те прашал, тоа е супер и за тебе и за него. Никој нема ништо што да се пожали или да забележи.

“Truth is like the sun. You can shut it out for a time, but it ain’t goin’ away.”Elvis Presley

Една од омилените мисли, и едина што ја зацврстнува врската, вистината.
Парнерот ме прашува, а јас на тоа му одговарам:
Не мислам дека е соодветно прашањето и не се чувствувам океј да споделам со тебе сè уште.

Ти си сметаш дека е лага, јас сметам дека сум му кажала поголема вистина од таа вистина што тој ја бара. Перцепција - не сум должна да дадам одговор. Не е должен да остане.

Со мислата се согласувам, но постои време и начин, а и карактер на дотичниот, кога и зошто би споделила. Како што наведов во темава, еве трет пат, сите со кои сум била знаеле. Ни еден ме нема сам прашано, сме дошле спонтано до темата. Да ме праша директно ќе го добие одговорот од погоре, затоа што воопшто прашува, а не затоа што јас се срамам од своето минато.

Како што наведов не знам колку пати, ниту давам ниту барам отчет. Ако е тежок концепт за сфаќање, не можам да помогнам.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Парнерот ме прашува, а јас на тоа му одговарам:
Не мислам дека е соодветно прашањето и не се чувствувам океј да споделам со тебе сè уште.

Ти си сметаш дека е лага, јас сметам дека сум му кажала поголема вистина од таа вистина што тој ја бара. Перцепција - не сум должна да дадам одговор. Не е должен да остане.

Со мислата се согласувам, но постои време и начин, а и карактер на дотичниот, кога и зошто би споделила. Како што наведов во темава, еве трет пат, сите со кои сум била знаеле. Ни еден ме нема сам прашано, сме дошле спонтано до темата. Да ме праша директно ќе го добие одговорот од погоре, затоа што воопшто прашува, а не затоа што јас се срамам од своето минато.

Како што наведов не знам колку пати, ниту давам ниту барам отчет. Ако е тежок концепт за сфаќање, не можам да помогнам.
Ако праша ќе го добие одговорот од погоре, тоа се вика не-одговарање. Значи нема да бидеш искрена. 10 пати извитка кичма и пак на истото дојде.

Темата е "Искрено или не за сопственото минато" ти спаѓаш во неискрено. Овие женски тактики не работат кај озбилни партнери.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913
Ама полека сега !!! Не бегај од темата. Темата ти реков не е ривенџ порн, туку која (т.е. никоја) колку е искрена. Башка овде релативизираш со муабети за бифши дечковци на таа глупачата а убаво си пишува на сликата што ја пратив дека му го испушила на рандом тип што 45 мин го знае.
Сега ќе ја правиме жртва затоа што дечко и што сакал да ја запроси после 3 месеци му немала дадено (затоа што многу поштена била) и дека некој одма и го уништил розевиот сон каде што на дечкото и му дал доказ дека идната му сопруга има повеќе доверба да му го испуши на рандом лик што негде го запознала отколку да му даде после 3 месеци на идниот сопруг ?

Страшно идеш у офтопик само за да изрелативизираш и да ги оцрниш сите мажи дека се исти.
Мразам да ти реплицирам,зш си напорен ко мува на :гомце: ама провоцираш, :rolleyes:

Нема што сега на тебе да ти се правда некоја жена дал Пумата или било која друга де, колку дечковци имала, и кога имале однос дали на прв дејт или на 100-ти.

Мене маж ми не ми даваше на прв дејт(n) ама го силував, и сега еве го пак не ми дава шо да праам не знам.o_O

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Мразам да ти реплицирам,зш си напорен ко мува на :гомце: ама провоцираш, :rolleyes:

Нема што сега на тебе да ти се правда некоја жена дал Пумата или било која друга де, колку дечковци имала, и кога имале однос дали на прв дејт или на 100-ти.

Мене маж ми не ми даваше на прв дејт(n) ама го силував, и сега еве го пак не ми дава шо да праам не знам.o_O
Поентата на постот е што Пума бега од кажување вистина како вампир од лук.

Се фатила за ривенџ порн ко пијан на плот, ко да си ја брка мувата од капата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Ако праша ќе го добие одговорот од погоре, тоа се вика не-одговарање. Значи нема да бидеш искрена. 10 пати извитка кичма и пак на истото дојде.

Темата е "Искрено или не за сопственото минато" ти спаѓаш во неискрено. Овие женски тактики не работат кај озбилни партнери.
Искрено не сакам да ти кажам не е лага :D Тоа може ти така да си толкуваш, твоја работа реално.
Било што да те прашам и да ми кажеш - НЕ САКАМ ДА ОДГОВОРАМ, не е лага :D

Озбилни партнери џанам сите сте исти, па сите по ист терк размислувате. Ете ти ми кажа од Африка жена си нашол со исти ставови кон религија, може и јас ќе најдам маж со исти ставови кон овие прашања, ете пример Австралија.

Ocajna

Domakjinka
Член од
29 јануари 2007
Мислења
1.773
Поени од реакции
2.913

Вистината е дека на возраст од 35- 60 години размах(колку што сме од прилика ваму форумџии што дискутираме) нормално е некој да бил во брак веќе или да имал долга врска, неможе да очекуваме девици зар не?
Освен во хороскоп.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748

Не бегам од вистината, бегам од мажи кои сакаат да ми го мерат "ороспилукот". За високоинтелигентна личност ова не би требало да е тешко за сфаќање.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Искрено не сакам да ти кажам не е лага :D Тоа може ти така да си толкуваш, твоја работа реално.
Било што да те прашам и да ми кажеш - НЕ САКАМ ДА ОДГОВОРАМ, не е лага :D
Магичен збор за жените изгледа, за сите останати е лага. Виткај кичма колку сакаш, не одговарање на прашање јас го сметам како лага.
Вистината е дека на возраст од 35- 60 години размах(колку што сме од прилика ваму форумџии што дискутираме) нормално е некој да бил во брак веќе или да имал долга врска, неможе да очекуваме девици зар не?
Освен во хороскоп.
Искрено или не за сопственото минато, каде пиши девица? Никаде не пиши девица, не се ни очекува тоа во 21ви век.
Не бегам од вистината, бегам од мажи кои сакаат да ми го мерат "ороспилукот". За високоинтелигентна личност ова не би требало да е тешко за сфаќање.
Ко вампир од лук бегаш од вистински одговор. Никој не спомна ороспилук освен тебе. Две опции, искрено или не. Речи не си искрена, има многу неискрени луѓе во светот, не си ни прва ни последна. Има мажи што не ги интересира, исто така не мора да очекуваш искреност од нив.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Магичен збор за жените изгледа, за сите останати е лага. Виткај кичма колку сакаш, не одговарање на прашање јас го сметам како лага.
Искрено или не за сопственото минато, каде пиши девица? Никаде не пиши девица, не се ни очекува тоа во 21ви век.
Ко вампир од лук бегаш од вистински одговор. Никој не спомна ороспилук освен тебе. Две опции, искрено или не. Речи не си искрена, има многу неискрени луѓе во светот, не си ни прва ни последна. Има мажи што не ги интересира, исто така не мора да очекуваш искреност од нив.
Твоите дефиниции си се само твои, не се правило. И на суд можеш да одбиеш да одговориш на прашања, не се смета за лага тоа ;)

Сами си пишавте зошто би прашале, токму ради мотивот ќе изостане одговорот и со тоа ќе престане врската. Не ми треба маж што толку му е важно дали со 1 или со 15 сум се сексала пред него. :)

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Твоите дефиниции си се само твои, не се правило. И на суд можеш да одбиеш да одговориш на прашања, не се смета за лага тоа ;)

Сами си пишавте зошто би прашале, токму ради мотивот ќе изостане одговорот и со тоа ќе престане врската. Не ми треба маж што толку му е важно дали со 1 или со 15 сум се сексала пред него. :)
Дечки, имаш 2 избора (искрено или не), не ме лажеш мене, јас сум некој лик на интернет, сама се лажеш.

Сериозните луѓе не пијат масло, кога нема да одговориш веќе знаат што е работата. Не е битна бројката, битна е искреноста. Тоа е и цела поента на темава.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Дечки, имаш 2 избора (искрено или не), не ме лажеш мене, јас сум некој лик на интернет, сама се лажеш.

Сериозните луѓе не пијат масло, кога нема да одговориш веќе знаат што е работата. Не е битна бројката, битна е искреноста. Тоа е и цела поента на темава.
Што се лажам сама себе?

Темата е искрено или не за своето минато - мојот одговор е - да, искрено.
Не лажам, не кажувам невистини. Да одбијам да одговорам на било кое прашање (не мора да е за бивши) не значи дека лажам.

Или ајде да ти упростам.

Ете Лазе би ме прашал дали сум абортирала некад. Јас немам абортирано никад. Ама пак нема да добие одговор.
Како го лажам? Што е лагата?

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.835
Поени од реакции
23.195
Извињавајте за офтопик.
Izvinato :)
P.s daj be neka kazi nekoj kako da smenam od latinica vo kirilica, mi se pricna nekade pojma nemam kade i sega ne znam da go vratam. Izgleda star sum za ovie smartfoni kurci palci, subo bese na vremeto vo mladosta ko pisevme so klinesto pismo :(
Ne mi e za drugo , Parva mi se nervira :sneaky:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.862
Поени од реакции
2.076
Што се лажам сама себе?

Темата е искрено или не за своето минато - мојот одговор е - да, искрено.
Не лажам, не кажувам невистини. Да одбијам да одговорам на било кое прашање (не мора да е за бивши) не значи дека лажам.

Или ајде да ти упростам.

Ете Лазе би ме прашал дали сум абортирала некад. Јас немам абортирано никад. Ама пак нема да добие одговор.
Како го лажам? Што е лагата?
Верглаш како Фичо што било оставено на ледина после прва голомразица.

Со партнер, не со Лазе, не со Петко, не со Трајко. Со партнер, ако не можеш да му одговориш ќе ја добиеш клоцата.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Верглаш како Фичо што било оставено на ледина после прва голомразица.

Со партнер, не со Лазе, не со Петко, не со Трајко. Со партнер, ако не можеш да му одговориш ќе ја добиеш клоцата.
Како не сфати дека ќе ја добие "клоцата" кога ќе го постави прашањето?
Мислев дека тоа го разглобивме веќе.

Зошто јас би сакала да останам со него, кога очигледно не го сфаќаме животот исто?

Kajgana Shop

На врв Bottom