Фан Клуб: Манчестер Јунајтед

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Дежаву јеботе, едина разлика што може да видам од пред 3 сезони е ја бев од делот што тврдеа дека најголемиот проблем беше менаџерот. :D
Автоматски споено мислење:

Pa dobro ova ne e daleku od vistinata, samo dokazuva deka Ten Hag gi ubivase igracite lanska sezona i e glavna pricina sto imavme tolku povredi sto rezultirase vo sezonata da bide kakva sto bese. Ne znam od koga gi pratis United ama jas ubavo pamtam kako Fergi imase poseben rezhim za posebni igrachi, prv sto mi teknuva e Giggs koj bese so specificen trening rezhim dolgo vreme poradi toa sto imase problem so zadnja lozha uste od rano vo karierata a ima i mn drugi.
Muabetov so trcanje duplo posle sekoj poraz e utter woke nonsense, neka mi se izgubi da ne mu ja praznata kjelava glava.
Au kolku kje se preporodi timov pod Amorim, dobro sto na site ocekuvanjata im se na 0, mislam deka ima da izgazi bratot.
Bashka vidi go kakva kafanska faca ima, lici na bace sto ide na afterwork vo Chardak i naracuva bokalce rakija za zagrevanje :D
Ќе видиме за 2 месеца до кого е, кога ќе почнат линковите до медиумите дека бил менаџерот премногу мек. :D

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.876
Поени од реакции
6.932
Гарначо, Мајно, Мартинез, Угарте, Хојлунд и во еден пакет ги земам Мазра и Де Лихт. Има во нив квалитет, ако не за стартери, за замени секако. Зиркзе оваа и следна сезона мора да му се даде шанса, освен тој самиот ако го фати депресија, па да побара трансфер. Се останато за следните 2 год мора да лета!

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Гарначо, Мајно, Мартинез, Угарте, Хојлунд и во еден пакет ги земам Мазра и Де Лихт. Има во нив квалитет, ако не за стартери, за замени секако. Зиркзе оваа и следна сезона мора да му се даде шанса, освен тој самиот ако го фати депресија, па да побара трансфер. Се останато за следните 2 год мора да лета!
Чек ке видиме како ќе се снајдат кај португалчево, Меино е еден Хојланд е друг другите се знак прашање со новиот менаџер. :D

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
Океј, и како ова го опрадува вашиов аргумент дека Аморим е гарантиран успех во ПЛ само ради тоа шо португалската лига е подобра од холандската? Батали интезивност на лига објасни ми колкави му се шансите на Аморим да успее во најтешката фудбалска лига со ваков просечен тим ко Јунајтед пошо глеам поише се разбираш околу ова.
Каде реков дека ќе има загарантиран успех? Оптимист сум, бидејки:
- Бруката наречена ЕТХ конечно си оди (многу причини)
- Одлуката за избор на тренер е донесена од фудбалска управа
- ќе нема одврзани раце да прави што сака, како ЕТХ на пример.
- Млад и перспективен тренер е
- Од достапното на пазарот, личи најинтересна опција.
- Се комплетира конечно поставата на клубот после купувањето на Инеос
- Глејзери и остали банкари и адвокати се надвор од процесот, за разлика од порано

Дали ќе биде успех Аморим стварно не знам, со ЕТХ само надоле одеше работава. Тимот мислам е доволно добар за топ 5 пласман и да не се брука со кој стигне.

Член од
21 ноември 2007
Мислења
10.721
Поени од реакции
9.442
Може да го констатираме како едно од подобрите достапни решенија. Не ми се свиѓаа Томас Франк и Чави како кандидати. За Терзиќ и Аморим бев нешто пооптимист иако не се сеуште највисок ков.
Млад, перспективен со добар скор претходно во Спортинг. Но, Јунајтед е голем залак и ќе видиме како ќе се снајде. Тен Хаг слично изгоре, но Тен Хаг не беше толку млад како Аморим кој реално може да креира нешто ново.
Позитивното кај него е што сака проактивен фудбал, да се игра напаѓачки и отворено со стабилна дефанзива. Кај нас има многу работи да се крпат, но ако постави добра основа може да направи добар резултат. Имаме играчки потенцијал кој за жал Тен Хаг не успеа да го крене на повисоко ниво и да резултира соодветно на табелата.
Да му дадеме време, па на крај на сезона ќе видиме баш до каде сме. Ако успее да ја сврти сезонава ќе биде најголем негов успех.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
Pa dobro ova ne e daleku od vistinata, samo dokazuva deka Ten Hag gi ubivase igracite lanska sezona i e glavna pricina sto imavme tolku povredi sto rezultirase vo sezonata da bide kakva sto bese. Ne znam od koga gi pratis United ama jas ubavo pamtam kako Fergi imase poseben rezhim za posebni igrachi, prv sto mi teknuva e Giggs koj bese so specificen trening rezhim dolgo vreme poradi toa sto imase problem so zadnja lozha uste od rano vo karierata a ima i mn drugi.
Muabetov so trcanje duplo posle sekoj poraz e utter woke nonsense, neka mi se izgubi da ne mu ja praznata kjelava glava.
Au kolku kje se preporodi timov pod Amorim, dobro sto na site ocekuvanjata im se na 0, mislam deka ima da izgazi bratot.
Bashka vidi go kakva kafanska faca ima, lici na bace sto ide na afterwork vo Chardak i naracuva bokalce rakija za zagrevanje :D

Една од причините за успех на Оле е препуштање работата да си ја работат експерти од областа, не изиграваше фитнес експерт па да им дава полу маратони да трчаат после пораз. Секако, ова е моделот на Ферги, тренерите водат тренинзи, он натпревари.

Не ми текнува дали Оле или Ферги, ама играчите со 30+ год, имале посебен тренинг режим (не значи дека тренирале одвоено, туку различен workload).

Сменија цела постава на медицинскиот персонал, неколку фитнес тренери но резултати исти, пак многу повредени.

Уште од првата сезона искочија муабети дека ги гори премногу со трчање и малку тактички вежби, Скот Мектоминеј јавно проговори на темата после победата 2-1 лани против Брентфорд ми се чини. Скот е најпрофесионален играч и е опишан како teachers pet, ако сте го заборавиле. Он јавно кажа.

Дополнително, имаше споредба тренинг планови на Сити и Арсенал со Јунајтед, првиве цела недела се подготвуваат тактички, нашиве трчале ко коњи. Очигледно имало префорсирање и diminishing returns, пошто играат лудо темпо 20 минути некад полувреме, после умрени се, а повреди еден куп.

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.389
Поени од реакции
7.653
Една од причините за успех на Оле е препуштање работата да си ја работат експерти од областа, не изиграваше фитнес експерт па да им дава полу маратони да трчаат после пораз. Секако, ова е моделот на Ферги, тренерите водат тренинзи, он натпревари.

Не ми текнува дали Оле или Ферги, ама играчите со 30+ год, имале посебен тренинг режим (не значи дека тренирале одвоено, туку различен workload).

Сменија цела постава на медицинскиот персонал, неколку фитнес тренери но резултати исти, пак многу повредени.

Уште од првата сезона искочија муабети дека ги гори премногу со трчање и малку тактички вежби, Скот Мектоминеј јавно проговори на темата после победата 2-1 лани против Брентфорд ми се чини. Скот е најпрофесионален играч и е опишан како teachers pet, ако сте го заборавиле. Он јавно кажа.

Дополнително, имаше споредба тренинг планови на Сити и Арсенал со Јунајтед, првиве цела недела се подготвуваат тактички, нашиве трчале ко коњи. Очигледно имало префорсирање и diminishing returns, пошто играат лудо темпо 20 минути некад полувреме, после умрени се, а повреди еден куп.
Рашфорд и Бруно (и Де Геа) во првата сезона на ЕТХ имаат 60+ натпревари + СП + скратен одмор, наредната сезона паѓаат во форма и имаат ситни повреди.

Истото сценарио се случи со претпоследната и последната сезона на Оле. Двајцава играат страшно голема минутажа и наредната сезона паѓаат у форма и собираат повреди. Тука има и други играчи што би се спомнале.

Единствена разлика низ годиниве што може да се примети е дека Бруно има фудбалско IQ, јака техника и визија (не атлетски особини), па оравеше од ништо нешто и маскираше колку толку. Рашфорд се ослонува у голема мера на атлетски способности и највеќе го јаде ради тие кризи.

Годинава Рашфорд имаше поголем одмор и почна доста подобро. Бруно од друга страна, после ЕП одма беше фрлен во прва постава без адекватна пред сезона од 3 недели припреми и постепено дигање форма и се чудат сите зашто лошо игра. Па ќе игра лошо, не е машина.

Пред да го свртите најретардираниот муабет “на таа пара, коњи ќе трчаат”, читнете малце биологија и спортска литература. Не возможно е држат топ форма 9/10 месеци секоја година. Роналдо и Меси се аутлеери, па и они не беа 10 месеци у топ форма.

dantemkd

demon hunter
Член од
5 јануари 2013
Мислења
10.296
Поени од реакции
9.415
Рашфорд и Бруно (и Де Геа) во првата сезона на ЕТХ имаат 60+ натпревари + СП + скратен одмор, наредната сезона паѓаат во форма и имаат ситни повреди.

Истото сценарио се случи со претпоследната и последната сезона на Оле. Двајцава играат страшно голема минутажа и наредната сезона паѓаат у форма и собираат повреди. Тука има и други играчи што би се спомнале.

Единствена разлика низ годиниве што може да се примети е дека Бруно има фудбалско IQ, јака техника и визија (не атлетски особини), па оравеше од ништо нешто и маскираше колку толку. Рашфорд се ослонува у голема мера на атлетски способности и највеќе го јаде ради тие кризи.

Годинава Рашфорд имаше поголем одмор и почна доста подобро. Бруно од друга страна, после ЕП одма беше фрлен во прва постава без адекватна пред сезона од 3 недели припреми и постепено дигање форма и се чудат сите зашто лошо игра. Па ќе игра лошо, не е машина.

Пред да го свртите најретардираниот муабет “на таа пара, коњи ќе трчаат”, читнете малце биологија и спортска литература. Не возможно е држат топ форма 9/10 месеци секоја година. Роналдо и Меси се аутлеери, па и они не беа 10 месеци у топ форма.
Чим си внесен во спортска литература кажи ми 3 натпревари у кои Јунајтед извршил фул прес игра цели 90 минути у последните 5 години. :D

Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.714
Поени од реакции
22.680
Зарем другите екипи како Реал, Барса, Баерн , Сити немаат по 60 утакмици само нашите имат оф брее. Сигурно во Англија има некој спа центри нека го прати таму Ратклиф ако се изморени толку нека одморат малку грефче.

Hellz Guardian

We do what we want
Член од
2 февруари 2008
Мислења
7.034
Поени од реакции
1.538
Зарем другите екипи како Реал, Барса, Баерн , Сити немаат по 60 утакмици само нашите имат оф брее. Сигурно во Англија има некој спа центри нека го прати таму Ратклиф ако се изморени толку нека одморат малку грефче.
Real Baern Siti imaat edno 20+ svetska klasa igraci koi sto se konstantno rotirani i odmoreni za razlika od nas sto do vcera na klupa ni sedese samo akademija i nekoi penzioneri kako evans ili propalici kako antony itn.
Barsa posto gi forsirase isto tolku mnogu pedri gavi i eve sega jamal e samo prasanje na vreme koga, imaa preteski povredi i bea aut cela sezona i prasanje e dali ke go dostignat potencijalot koj go imaat isto kako sto im se slucilo na mn igraci do sega.

Член од
6 ноември 2017
Мислења
116
Поени од реакции
225
Одлуката за избор на тренер е донесена од фудбалска управа
Чекај малце а шо мајка бараа да интервјуираат тренери летоска пред да му го продолжат договорот на тен хаг? Не ти е малце контрадикторен ставов дека наводно им требало фудбалска управа за да проценат дека тен хаг е некомпетентен?

Од достапното на пазарот, личи најинтересна опција.
Па нема друга опција на пазарот лол. Сите асални опции ги земаа другиве клубови. Само Саутгејт, Потер и овој останаа.

Глејзери и остали банкари и адвокати се надвор од процесот, за разлика од порано
Уште се тука и уште имаат влијание врз одлуките. Немој да заборавиш дека Ретклиф поседува само 27% од акциитe на клубот, шо значи дека неможе нишо да напраи без зелено светло од Глејзери и можат кога сакаат да го истуркаат без око да им трепне ко Кронке на Усманов шо му направи. А колкаво влијание имаат врз одлуките во клубот никој не знае. Ова со Ретклиф шо управува со фудбалски операции се живи глупости шо ги продаваат по медиуми колку да смират навивачки страсти.

Kajgana Shop

На врв Bottom