- Член од
- 20 декември 2021
- Мислења
- 202
- Поени од реакции
- 231
TNB vo Q3 so odlicni rezultati i najava za dobra dividenda
Објаснување? Акцијата е потценета по сите параметри, и 50к во моментов треба да е комотно
Не зборувам против НЛБ и јас имам акции таму. Поентата беше дека берзава има несоодветна реакција, банка која остварила рекродна добивка следниот ден цената накцијата и паѓа за 500 денари. Туку ај денес да ги видиме и КМБ.Објаснување? Акцијата е потценета по сите параметри, и 50к во моментов треба да е комотно
Kako trgnalo ....akciava vredi kolku neisplatenive dividendiСтопанска исто со убава добивка, ама пак џабе, не верувам дека ќе има дивиденда скоро
Немав забелешка јас дали имаш или не, може не се разбравме, сакав мислење за ваквата несоодветна реакција, и денес и веќе неколку месеци наназад. Јас заклучувам дека процентот на средствата кај фондовите е зголемен доста процентуално а тие ги врзале во други инструменти во кои засега рацете им се врзани, долгорочно очекувајќи акумулирана добивка, а второ дека добар дел од поголемите индивидуални инвеститори се префрлија на странски берзи. Така да ова повеќе наликува на платформа за паркинг и пасива, а многу далеку од механизам за тргувањеНе зборувам против НЛБ и јас имам акции таму. Поентата беше дека берзава има несоодветна реакција, банка која остварила рекродна добивка следниот ден цената накцијата и паѓа за 500 денари. Туку ај денес да ги видиме и КМБ.
Се што си наведол како причина држи вода.Немав забелешка јас дали имаш или не, може не се разбравме, сакав мислење за ваквата несоодветна реакција, и денес и веќе неколку месеци наназад. Јас заклучувам дека процентот на средствата кај фондовите е зголемен доста процентуално а тие ги врзале во други инструменти во кои засега рацете им се врзани, долгорочно очекувајќи акумулирана добивка, а второ дека добар дел од поголемите индивидуални инвеститори се префрлија на странски берзи. Така да ова повеќе наликува на платформа за паркинг и пасива, а многу далеку од механизам за тргување
Најголемиот кредитор на сектор население во земјава се продава по цена од ~ 30 евра. Јас би рекол дека многу го спомнуваме и величиме Бафет, но никој нема петља да ги игра неговите потези на валуација и трпение, пошто сакам сега, евентуално утре да бидам милионерKako trgnalo ....akciava vredi kolku neisplatenive dividendi
Ne znam dali ke isplakaat ali ako samo donesat delovna politika slicna na kmb za isplata na dividenda ...letna ova 4.500-5000
Kako akcioner mi odgovara ....ali kako covek mi se temni od tolkavi profiti na bankive na shaka jada narod
Не знам дали виде, ама мал промет беше - Just ignore - Некому му требале пари, за пар акции.Не зборувам против НЛБ и јас имам акции таму. Поентата беше дека берзава има несоодветна реакција, банка која остварила рекродна добивка следниот ден цената накцијата и паѓа за 500 денари. Туку ај денес да ги видиме и КМБ.