Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201

Оваа варијанта ми се чини за најизводлива. Само прашање е дали Зеленски ќе биде инаетлив и ќе осакати уште стотици илјади Украинци на фронтот, притоа ќе изгуби уште солиден дел од Украина или ќе се помири со губењето на сегашните територии ( крај 2024 мапа)
Ova za 2024 e vo domen na naucna fantastika
Автоматски споено мислење:

Русија се бори против шестата најголемата армија во цел свет, нормално поефективна тактика е да ги навлечеш во мали села ниви скроз во Источниот дел и да ги десеткуваш отколку да се бориш во големи градови одма како Харков и Запорожје кои ќе те коштаат многу повеќе ако нападнеш одма. Полека кај се брзаш моментално контролираат преку 20% од територијата на Украина, тоа ти е пола Британија
Ne deka nekoj se brza, tuku ima dati u vesta so si ja stail

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Ova plus Odesa.. Nema sansi odesa da ja ostavat, mora da se spojat so Transnistria u moldavija..
Одеса веројатно ќе оди во некоја друга фаза ако не им дојде памет со оваа војна, сега нема шанси Украинците да прифатат било какво сценарио без Одеса оти тоа ќе значи дека ќе останат без никаков пристап на море а тоа е рамно на катастрофа

Ova za 2024 e vo domen na naucna fantastika

Ne deka nekoj se brza, tuku ima dati u vesta so si ja stail
Пред 3-4 недели кога пишав дека Русите се на 10км од Курахове вие се смеевте демек многу, еве сега веќе се на раб на самиот град/езеро/електрана што ја има таму. Епа исто на толку се моментално од Покровск а многу помалку од Лиман и Купианск на мапата погоре. Крематоркс и Славјанск се потешки сигурно, прво треба да се заврши Часов Јар кој има стратешки предност за идни напади

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.174
Одеса веројатно ќе оди во некоја друга фаза ако не им дојде памет со оваа војна, сега нема шанси Украинците да прифатат било какво сценарио без Одеса оти тоа ќе значи дека ќе останат без никаков пристап на море а тоа е рамно на катастрофа

Пред 3-4 недели кога пишав дека Русите се на 10км од Курахове вие се смеевте демек многу, еве сега веќе се на раб на самиот град/езеро/електрана што ја има таму. Епа исто на толку се моментално од Покровск а многу помалку од Лиман и Купианск на мапата погоре. Крематоркс и Славјанск се потешки сигурно, прво треба да се заврши Часов Јар кој има стратешки предност за идни напади
Во големите градови нема ни потреба да влагаш внатре да водиш улична војна (Краматорск и Славјанск)... Едноставно заобиколи ги и после сами ќе се предадат.. Стави ги во обрач само.. Прекини им доток на струја и за недела две ќе се предадат..

Член од
26 септември 2012
Мислења
8.298
Поени од реакции
7.019
Во големите градови нема ни потреба да влагаш внатре да водиш улична војна (Краматорск и Славјанск)... Едноставно заобиколи ги и после сами ќе се предадат.. Стави ги во обрач само.. Прекини им доток на струја и за недела две ќе се предадат..
како турците шо ја освоија виена?

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.174
како турците шо ја освоија виена?
Бате сериозен ли си? Ми споредуваш период од историјата каде имале црешови топови јеботе.. Сега со оваа технологија, поготово дронови, парам парче ќе правиш ако стегнеш некој град во обрач..

Член од
17 август 2011
Мислења
10.253
Поени од реакции
18.201

Se priblizile do Kurahove. Se smeev pred 3-4 nedeli i use se smeam. I ti izglea realnod do kraj na godina da go zemat Kramatorsk, koga 1 mesec se priblizivaat do Kurahove :D

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Штом Бугарите на форумов викаат да се приберат Русиве со Корејциве, јас мислам дека уште утре ќе ја пуштат низ вода :ROFLMAO:

Најново е Томахавки им барал Зелински. :pos:

Последно уредено:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
А зашто да не? Зеленко веќе изнесе став дека Украина треба да биде нуклеарна сила (пак..).„Томахавките„ би биле само „попатно„ наоружување, додека не „стигнат„ нуклеарките...

Последно уредено:
Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Нели гледате од војнава дека тоа не функционира?

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.623
Поени од реакции
42.157
Братот шмрка јак копиум. Мисли дека работите ќе останат статус кво и украина ќе биде нова јужна кореа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Сеа северно Корејците ќе ја свртат. Квичевте тука како ранети говеда кога имаше шпекулации за француски војници дека ќе дошле, закани за трети светски, за нуклеарки. А сеа ова ви годи на мешето :D

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Сеа северно Корејците ќе ја свртат. Квичевте тука како ранети говеда кога имаше шпекулации за француски војници дека ќе дошле, закани за трети светски, за нуклеарки. А сеа ова ви годи на мешето :D
До кај сте Куркс?

Kajgana Shop

На врв Bottom