Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725
Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.522
Поени од реакции
3.659
Има фора луѓе уште за година-две ќе се држат ама ќе регрутираат се од старо до младо ете веќе се погласни се повиците таму да се намали повторно возраста за регрутација од 25 на 22 години. Годинава ја намалија од 27 на 25 чисто за информација

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.626
Поени од реакции
42.162
блиску е крајот, гледам кај Вугледар доле русите заземаат километри ниви без некаков отпор. Селидово исто падна без сериозни борби.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.059
блиску е крајот, гледам кај Вугледар доле русите заземаат километри ниви без некаков отпор. Селидово исто падна без сериозни борби.
Toa дека нашиве северџани не се пуштени на фронт.Ние овде ги задржуваме на форум и не можат да се спремат и да отидат. Да не решат нас и идат натаму. Уште на форумов кога ќе ги видам Вартоломеј и компанија како рејџаат и вријат од гнев, нервоза и храброст мислам дека не само што ќе ја обединат Укрина туку и Москва под опсада ќе ја стават.

Сериозно у Хрватска у Саборот, НАТО баграта ги убедува останатите пратеници да се донесе регулатива Хрватска да испрати официјална војска во Украина. Вадат некои ретардирани флоскули дека хрватската војска нема да војува туку ќе бидат само санитет и логистика на Укрите.
Јасно е дека цело НАТО сака и официјално да се вклучи во војнава.

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.626
Поени од реакции
42.162
Toa дека нашиве северџани не се пуштени на фронт.Ние овде ги задржуваме на форум и не можат да се спремат и да отидат. Да не решат нас и идат натаму. Уште на форумов кога ќе ги видам Вартоломеј и компанија како рејџаат и вријат од гнев, нервоза и храброст мислам дека не само што ќе ја обединат Укрина туку и Москва под опсада ќе ја стават.

Сериозно у Хрватска у Саборот, НАТО баграта ги убедува останатите пратеници да се донесе регулатива Хрватска да испрати официјална војска во Украина. Вадат некои ретардирани флоскули дека хрватската војска нема да војува туку ќе бидат само санитет и логистика на Укрите.
далеку е од тоа, сите најавуваа тоа и французите додека Путин им објасни убаво што ќе биде. Макарончето сега си ќути и гледа. Исто така откако почнаа бродовите да им бушат кај заливот во Јемен нема ни крстосувачки ракети и друго тешко наоружање. Одамна не се десило нешто да погодат.

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.059
далеку е од тоа, сите најавуваа тоа и французите додека Путин им објасни убаво што ќе биде. Макарончето сега си ќути и гледа. Исто така откако почнаа бродовите да им бушат кај заливот во Јемен нема ни крстосувачки ракети и друго тешко наоружање. Одамна не се десило нешто да погодат.
Можеби французиве официјално се откажале, но сети се дека тие тоа го најавуваа пред пола година. Хрвативе го најавуваат ова пред неколку недели. Како второ Франција, Британија ... имаат многу што да изгубат ако влезат дирекно како на пример бродовите во Јемен. Хрватска и останатата боранија од источна Европа нема што да изгуби па затоа ги хушкаат. Башка Франција, Британија ....ги боли стојко за Хрватска, Романија, Полска.. и за нивен народ што ќе умира. Тие пред Америка ќе испаднат силни и храбри, ниеден нивен граѓанин официјално нема да биде убиен во Украина а Русија нема да ги циља со нуклеарки поради вмешаност и ќе си останат чисти и пред неа.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.826
Поени од реакции
36.860

Оваа варијанта ми се чини за најизводлива. Само прашање е дали Зеленски ќе биде инаетлив и ќе осакати уште стотици илјади Украинци на фронтот, притоа ќе изгуби уште солиден дел од Украина или ќе се помири со губењето на сегашните територии ( крај 2024 мапа)
Многу изводлива. Се мачат за три села во Донбас да земат а тука имаш три милионски градови. Да беше нешто вакво изводливо Харков што е на 30 километри од граница одамна ќе беше заземен.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.619
Поени од реакции
33.782
Сва среќа претседникот им е некој релативно нормален лик, стриктно кажа дека нема да дозволи да ги вмешаат во војната. Е сега не знам каков и е уставот и каква моќ има претседателот таму.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
Сва среќа претседникот им е некој релативно нормален лик, стриктно кажа дека нема да дозволи да ги вмешаат во војната. Е сега не знам каков и е уставот и каква моќ има претседателот таму.
Slicno ko kaj nas...
Moze vladeackata partija da go preripa pretsedatelot so glasanje vo parliament, ama im treba 2/3 mnozinstvo... sto mislam e nemoguce...i opozicija e protiv, a po anketi na javno mislenje i narodot e 80-90% protiv...

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.619
Поени од реакции
33.782
Slicno ko kaj nas...
Moze vladeackata partija da go preripa pretsedatelot so glasanje vo parliament, ama im treba 2/3 mnozinstvo... sto mislam e nemoguce...i opozicija e protiv, a po anketi na javno mislenje i narodot e 80-90% protiv...
Хм... Фала.
Автоматски споено мислење:

@Staufer шо е ова бре? :unsure:

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019
Tocno 10 godini pominaa otkako Lazanski vizionerski ja opisuva momentalnata situacija...

...I sad, posle svega, američki Kongres usvaja predlog zakona o novim sankcijama Rusiji, uz istovremena ovlašćenja predsedniku Obami da pošalje Ukrajini vojnu pomoć u iznosu od 350 miliona dolara. Spirala konfrontacije se zateže, Kijev se naoružava i sprema za veliki rat protiv Rusije. Jastrebovi sa Kapitol hila to podržavaju, NATO zvecka oružjem na granicama Rusije. Moskva traži garancije od Brisela da Ukrajina neće ulaziti u NATO, Brisel odbija da pruži te garancije. Bez vojno neutralne Ukrajine, bez strateškog kompromisa s Rusijom, Evropa klizi u rat....

Ps. Za tie sto se cudat kako "naednas" na Putin mu teknalo da vojuva...

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.626
Поени од реакции
42.162
Многу изводлива. Се мачат за три села во Донбас да земат а тука имаш три милионски градови. Да беше нешто вакво изводливо Харков што е на 30 километри од граница одамна ќе беше заземен.
ќе им пратат американците од таа машината за оживување војници, па ќе ги вратат назад загинатите?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.522
Поени од реакции
3.659
Русија се бори против шестата најголемата армија во цел свет, нормално поефективна тактика е да ги навлечеш во мали села ниви скроз во Источниот дел и да ги десеткуваш отколку да се бориш во големи градови одма како Харков и Запорожје кои ќе те коштаат многу повеќе ако нападнеш одма. Полека кај се брзаш моментално контролираат преку 20% од територијата на Украина, тоа ти е пола Британија

Член од
17 декември 2019
Мислења
2.432
Поени од реакции
4.175

Оваа варијанта ми се чини за најизводлива. Само прашање е дали Зеленски ќе биде инаетлив и ќе осакати уште стотици илјади Украинци на фронтот, притоа ќе изгуби уште солиден дел од Украина или ќе се помири со губењето на сегашните територии ( крај 2024 мапа)
Ova plus Odesa.. Nema sansi odesa da ja ostavat, mora da se spojat so Transnistria u moldavija..
Автоматски споено мислење:

Можеби французиве официјално се откажале, но сети се дека тие тоа го најавуваа пред пола година. Хрвативе го најавуваат ова пред неколку недели. Како второ Франција, Британија ... имаат многу што да изгубат ако влезат дирекно како на пример бродовите во Јемен. Хрватска и останатата боранија од источна Европа нема што да изгуби па затоа ги хушкаат. Башка Франција, Британија ....ги боли стојко за Хрватска, Романија, Полска.. и за нивен народ што ќе умира. Тие пред Америка ќе испаднат силни и храбри, ниеден нивен граѓанин официјално нема да биде убиен во Украина а Русија нема да ги циља со нуклеарки поради вмешаност и ќе си останат чисти и пред неа.
Kolku vojska ke prati Hrvatska be druze.. Dali aktivni 20.000 imaat.. Pa pola da ispratat, za 2 nedeli site ke izginat.. Dzabe e..

Последно уредено:

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
10.495
Поени од реакции
26.059
Северните тргнале накај Украина, сега наводно се чекало и на Јужните да тргнат.
На Корејци мислев, не на северџани.

Kajgana Shop

На врв Bottom