блиску е крајот, гледам кај Вугледар доле русите заземаат километри ниви без некаков отпор. Селидово исто падна без сериозни борби.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Toa дека нашиве северџани не се пуштени на фронт.Ние овде ги задржуваме на форум и не можат да се спремат и да отидат. Да не решат нас и идат натаму. Уште на форумов кога ќе ги видам Вартоломеј и компанија како рејџаат и вријат од гнев, нервоза и храброст мислам дека не само што ќе ја обединат Укрина туку и Москва под опсада ќе ја стават.блиску е крајот, гледам кај Вугледар доле русите заземаат километри ниви без некаков отпор. Селидово исто падна без сериозни борби.
Toa дека нашиве северџани не се пуштени на фронт.Ние овде ги задржуваме на форум и не можат да се спремат и да отидат. Да не решат нас и идат натаму. Уште на форумов кога ќе ги видам Вартоломеј и компанија како рејџаат и вријат од гнев, нервоза и храброст мислам дека не само што ќе ја обединат Укрина туку и Москва под опсада ќе ја стават.
Сериозно у Хрватска у Саборот, НАТО баграта ги убедува останатите пратеници да се донесе регулатива Хрватска да испрати официјална војска во Украина. Вадат некои ретардирани флоскули дека хрватската војска нема да војува туку ќе бидат само санитет и логистика на Укрите.
Јасно е дека цело НАТО сака и официјално да се вклучи во војнава.
Можеби французиве официјално се откажале, но сети се дека тие тоа го најавуваа пред пола година. Хрвативе го најавуваат ова пред неколку недели. Како второ Франција, Британија ... имаат многу што да изгубат ако влезат дирекно како на пример бродовите во Јемен. Хрватска и останатата боранија од источна Европа нема што да изгуби па затоа ги хушкаат. Башка Франција, Британија ....ги боли стојко за Хрватска, Романија, Полска.. и за нивен народ што ќе умира. Тие пред Америка ќе испаднат силни и храбри, ниеден нивен граѓанин официјално нема да биде убиен во Украина а Русија нема да ги циља со нуклеарки поради вмешаност и ќе си останат чисти и пред неа.далеку е од тоа, сите најавуваа тоа и французите додека Путин им објасни убаво што ќе биде. Макарончето сега си ќути и гледа. Исто така откако почнаа бродовите да им бушат кај заливот во Јемен нема ни крстосувачки ракети и друго тешко наоружање. Одамна не се десило нешто да погодат.
Оваа варијанта ми се чини за најизводлива. Само прашање е дали Зеленски ќе биде инаетлив и ќе осакати уште стотици илјади Украинци на фронтот, притоа ќе изгуби уште солиден дел од Украина или ќе се помири со губењето на сегашните територии ( крај 2024 мапа)
Сва среќа претседникот им е некој релативно нормален лик, стриктно кажа дека нема да дозволи да ги вмешаат во војната. Е сега не знам каков и е уставот и каква моќ има претседателот таму.Сериозно у Хрватска у Саборот, НАТО баграта ги убедува останатите пратеници да се донесе регулатива Хрватска да испрати официјална војска во Украина. Вадат некои ретардирани флоскули дека хрватската војска нема да војува туку ќе бидат само санитет и логистика на Укрите.
Јасно е дека цело НАТО сака и официјално да се вклучи во војнава.
Slicno ko kaj nas...Сва среќа претседникот им е некој релативно нормален лик, стриктно кажа дека нема да дозволи да ги вмешаат во војната. Е сега не знам каков и е уставот и каква моќ има претседателот таму.
Хм... Фала.Slicno ko kaj nas...
Moze vladeackata partija da go preripa pretsedatelot so glasanje vo parliament, ama im treba 2/3 mnozinstvo... sto mislam e nemoguce...i opozicija e protiv, a po anketi na javno mislenje i narodot e 80-90% protiv...

Многу изводлива. Се мачат за три села во Донбас да земат а тука имаш три милионски градови. Да беше нешто вакво изводливо Харков што е на 30 километри од граница одамна ќе беше заземен.
Многу изводлива. Се мачат за три села во Донбас да земат а тука имаш три милионски градови. Да беше нешто вакво изводливо Харков што е на 30 километри од граница одамна ќе беше заземен.
Ova plus Odesa.. Nema sansi odesa da ja ostavat, mora da se spojat so Transnistria u moldavija..
Оваа варијанта ми се чини за најизводлива. Само прашање е дали Зеленски ќе биде инаетлив и ќе осакати уште стотици илјади Украинци на фронтот, притоа ќе изгуби уште солиден дел од Украина или ќе се помири со губењето на сегашните територии ( крај 2024 мапа)
Kolku vojska ke prati Hrvatska be druze.. Dali aktivni 20.000 imaat.. Pa pola da ispratat, za 2 nedeli site ke izginat.. Dzabe e..Можеби французиве официјално се откажале, но сети се дека тие тоа го најавуваа пред пола година. Хрвативе го најавуваат ова пред неколку недели. Како второ Франција, Британија ... имаат многу што да изгубат ако влезат дирекно како на пример бродовите во Јемен. Хрватска и останатата боранија од источна Европа нема што да изгуби па затоа ги хушкаат. Башка Франција, Британија ....ги боли стојко за Хрватска, Романија, Полска.. и за нивен народ што ќе умира. Тие пред Америка ќе испаднат силни и храбри, ниеден нивен граѓанин официјално нема да биде убиен во Украина а Русија нема да ги циља со нуклеарки поради вмешаност и ќе си останат чисти и пред неа.
Ova za 2024 e vo domen na naucna fantastika
Ne deka nekoj se brza, tuku ima dati u vesta so si ja stailРусија се бори против шестата најголемата армија во цел свет, нормално поефективна тактика е да ги навлечеш во мали села ниви скроз во Источниот дел и да ги десеткуваш отколку да се бориш во големи градови одма како Харков и Запорожје кои ќе те коштаат многу повеќе ако нападнеш одма. Полека кај се брзаш моментално контролираат преку 20% од територијата на Украина, тоа ти е пола Британија