- Член од
- 20 октомври 2020
- Мислења
- 253
- Поени од реакции
- 102
Види тукаЗа тие што нарачувале веќе од амазон, како може да се намали или избегне шипингот ? (дали преку промо кодови или др. начини)
Kога пробав да ја купам книгава, книгата е скоро ~10$, a шипингот е 30$ . (разбирам шипинг, но ова е лудост)
Ќе си го бараш производот кој сакаш да го купиш и ќе видиш дали продавачот врши испорака во Македонија.Се' уште преку Амазон само книги може да се порачуваат или може и други работи?
Да прочепкав малку и видов дека можно е на разни работи достава да се врши. Само уште едно прашање, кои се' давачки постојат? Прочитав некаде дека некои плаќале и кога тука ќе стигне на DHL или по кој и да стигне. Дали тоа што ќе платам тоа ќе биде тоа (и царина ако евентуално ако е поскапо нешто)?Ќе си го бараш производот кој сакаш да го купиш и ќе видиш дали продавачот врши испорака во Македонија.
Доколку врши испорака ќе ти даде цена на производот и на доставата, а доколку не врши испорака ќе ти даде известување дека не вршат испорака во Македонија на тој производ.
Тоа се разликува од продавач до продавач.Да прочепкав малку и видов дека можно е на разни работи достава да се врши. Само уште едно прашање, кои се' давачки постојат? Прочитав некаде дека некои плаќале и кога тука ќе стигне на DHL или по кој и да стигне. Дали тоа што ќе платам тоа ќе биде тоа (и царина ако евентуално ако е поскапо нешто)?
Немам повеќе од 2 години купувано од Амазон, но од искуство знам дека кога Амазон е продавачот, ми наплаќа и за достава и за царински давачки.Не може Amazon да ти пресмета царински давачки, царина си плаќаш тука. Конкретно кога Amazon е директен продавач испраќа исклучиво преку DHL, така да тука не ти бега царина, ДДВ, па трошоци за лежарина и шпедиција. Amazon може да ти пресмета само цена + достава до Македонија.
Точно, сите давачки се пресметани во цената.Еве тоа што сакам да го нарачам конкретно еве што пишува во детали за испорака. Што значи се' е пресметано овде ништо надвор од ова нема да доплатам?
Прегледај го приврзокот 429673
CD колекција на музички албуми.Што нарача за испраќачот да ти ги покрие трошоците за царина и ДДВ? Јас имам уште побрза достава од нив, мислам дека Kindle ми беше доставен во Македонија за 2 дена преку DHL... Само што после убаво бев закрпен од царина.