А1 Македонија (VIP)

Член од
9 јануари 2021
Мислења
936
Поени од реакции
948
da ama optika preku banderi ne odi, treba podzemno kako telekom...
И Телеком шират оптика преку бандери, без гајле бидете, користат цврсти оптички кабли за по бандери. Во Прилеп така шират оптика, имам видено на бандери кабли оптички и цилиндри црни кај што стигнува кабелот.

Член од
9 јануари 2021
Мислења
936
Поени од реакции
948
Сакам да прашам дали само мене ми се случува кога вртам на повици или има и други? на точно 59 минути ми се прекинува повикот ,потоа една минута и да вртам не се воспоставува повик мрежата седи на Е+, па потоа се врака на 4Г и пак можеш да вртиш за 1 минута? И воедно сакав да прашам колкава е просечната брзина зборам за мобилен интернет 4г бидејки јас мерев на донлоад ми вага 5.95 а на уплоат 46.4 , а гледам некој од членовите тука на 4г им вагало брзини и до 150 и нешто?

воедно како се активира 5Г интернет на а1 мобилен интернет бидејки во тарифата имам вклучено
Здраво, повикот се прекинува секогаш после 60 минути разговор, така е направено во цел свет, после 1 час да се прекине разговорот. Околу брзината на мобилниот интернет, зависи од многу фактори, меѓу кои и мобилниот телефон и приемот на сигналот,а исто и до базните станици.
5G се активира автоматски на самиот телефон, треба во поставките на мобилниот телефон да поставиш 5G/4g/3g/2g Auto или prefer 5G.
Во врска што ти менува мрежи телефонот, јави се во контакт центарот и нека ти кажат.
Имај пријатна вечер

Член од
24 октомври 2021
Мислења
1.075
Поени од реакции
709
Здраво, повикот се прекинува секогаш после 60 минути разговор, така е направено во цел свет, после 1 час да се прекине разговорот. Околу брзината на мобилниот интернет, зависи од многу фактори, меѓу кои и мобилниот телефон и приемот на сигналот,а исто и до базните станици.
5G се активира автоматски на самиот телефон, треба во поставките на мобилниот телефон да поставиш 5G/4g/3g/2g Auto или prefer 5G.
Во врска што ти менува мрежи телефонот, јави се во контакт центарот и нека ти кажат.
Имај пријатна вечер
toa "vo cel svet" vazi samo za A1 hahah na Telekom ne e taka

grdo izgledaat kabli po banderi, kolku jaki i da se

Член од
29 август 2008
Мислења
5.604
Поени од реакции
3.953
И телеком шират оптика низ бандери, претежно кај што не се копа и низ селата.
Site teraat po banderi, Kds cela ftth ja tera niz Prilep po banderi od distribucija i nivni banderi, im bilo pobrzo i za defekt polesno za resavajne,a so kopajne samo kade sto se rekonstruiralo ulici samo tamu pod zemja, primer na Lece koteski izlez od Prilep kon Krusevo se e podzemno od site telekom,a1,telekabel,kds ...
isto i site sela pod Kds se po banderi ..skoro cela Docsis od A1 Prilep e po banderi

Член од
12 јуни 2022
Мислења
1.168
Поени од реакции
528
Site teraat po banderi, Kds cela ftth ja tera niz Prilep po banderi od distribucija i nivni banderi, im bilo pobrzo i za defekt polesno za resavajne,a so kopajne samo kade sto se rekonstruiralo ulici samo tamu pod zemja, primer na Lece koteski izlez od Prilep kon Krusevo se e podzemno od site telekom,a1,telekabel,kds ...
isto i site sela pod Kds se po banderi ..skoro cela Docsis od A1 Prilep e po banderi
Kaj nas Kocanskite sela, A1 tera Docsis pod zemja od selo do selo samo posle vlez direkt po banderi niz celo selo, momentalno Telekabel stava optika i mislam deka isto ke tera, a telekom Adsl e podzemno skoro do sekoja bandera vo pocetokot na seloto na daleku pak po banderi no dzabe koga samo adsl ima od telekom bolje combo box

Член од
7 април 2015
Мислења
2.781
Поени од реакции
1.696
Kaj nas Kocanskite sela, A1 tera Docsis pod zemja od selo do selo samo posle vlez direkt po banderi niz celo selo, momentalno Telekabel stava optika i mislam deka isto ke tera, a telekom Adsl e podzemno skoro do sekoja bandera vo pocetokot na seloto na daleku pak po banderi no dzabe koga samo adsl ima od telekom bolje combo box
Па подобро и по бандери, отколку да немате никаква оптика, мислам дека и да оди подземја не е нешто претешко да се изведе во повеќето села, далеку полесно отколку во градот со булевари, тротоари, дозволи за копање и слично.

Член од
6 август 2024
Мислења
34
Поени од реакции
23
Имај пријатна вечер
Ti blagodaram mnogu za informaciite.Pozdrav i se najdobro

Член од
14 август 2010
Мислења
811
Поени од реакции
526
Mi stavija optika od a1 ja mislev huawei ruter ke imam oni zte mi stavija mi rekoa veke huawei ne stavale me zaebale ili ok e ovoj ruter?

Член од
29 јуни 2018
Мислења
3.565
Поени од реакции
5.608
da ama optika preku banderi ne odi, treba podzemno kako telekom...
Кај мене Телеком ја влече исто преку бандери. Од кај тоа дека Телеком иде подземно?
0 улици беа ископани а сите не поврза на оптика.

Kajgana Shop

На врв Bottom