Искрено или не за сопственото минато

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.612
Поени од реакции
42.137
Многу сакам да имате ќерки и да им кажете кога ќе дојде време приказна за абортусот и филтер селекцијата што им следи. Па не е измислен уште весник кај што нема да се откажат од вас.

Ронка евнухот ќе збори за абортуси и жени…

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.272
Поени од реакции
6.177
Imav edna komshivka se zatreskala vo eden Alfa Mazhjak ( Kriminalec, kopov) i ostanala trudna od nego na 19g i shto da pravi abortirala ama so Carski rez . Majka i organizira se bez tatkoi da doznae.

Posle godina dena Alfata v zatvor, tatko i i zabranuva da se muva so nego. I ovaa se smuvuva so moj shkolski i se svrshuvat i pazi uspeva da go izlazhi deka carskiot rez bil operacija na slepo crevo. Posle 6 meseci taa pak e trudna i pri lekarskiot preged shkolskiov doznava za carskiot rez.
Na lice mesto ja napushta.

Inache ako ocanjava imala 34 abortusi i amo misli deka site se isti se lazhi mnogu. Zatoa fino lepo ce si ja kazhish vistinata za tie bitni raboti kako abortusi, bolesti, podmazhuvanja na 2-3 denovi i sl.
A dali se dupela so eden ili 101 nekoj da ne ochekuva nikoj da doznae i vo 99% sluchaevi ce bidi izlazhan.
Vo toj prilog ushte eden sluchaj, imashe vo sosedstvoto edna turchinka seperdasheshe kako shtuka , otide na himenoplastika i ja omazhija turcija kako nevina.
Како да ти кажам дека ако ти “сокрие” абортус е скроз ништо за сите инфекции што си ги имал (знајно ил незнајно). Ама не ви е вас проблем медицинскиот дел, него што ќе кажат комшиите пошто сте сељачишта од доњи пичковац па да не ви падне реномето.
Автоматски споено мислење:

Ти прво да пуштиш чаршав со црвено дека те скинала некоја па после на вакви теми. До тогаш глумете експерти со Лорд Бебо по темине за геополитика.

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
да е до мене би го направил тоа нелегално, и ако некоја затрудни да ја земе тој што го направил детето. Развод исто така би укинал. Мора да се вратиме назад на добрите стари времиња ако сакаме да се нормализира работата во државава у поглед на демографија. Со либерализам се гледа каде стигнавме.
Со укинување на легален абортус само ќе настане уште поголем проблем бидејќи ќе се абортира нелегално, што е пракса низ најголемиот дел од човековата историја, а и ден денес е пракса онаму каде што е табу или каде што не е легално. Развод џабе ќе укинуваш, двајца на сила не можеш да држиш заедно, освен ако не си муџа земјине, тогаш можеш. Само ако така сакаш, терај таму, јас не сакам, фала.
Демографијата е намалена поради економски неприлики, а не оти луѓето не сакаат потомство. Децата коштаат.

“Глупачите“ што абортираат многу почесто се мажени и веќе имаат деца, со маж им заедно одлучуваат дека не сакаат повеќе деца. Е сега, мене ми е апсурдно во ваква ситуација бесконечно многу пати да ствараме плод и да абортирам, ама толку им е свеста ваљда, на двајцата.

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Се случува нели несакана/непланирана бременост, ништо невообичаено. Ама ова што го читам на темава, некој (индивидуа/пар) да има 3 деца и ПЛУС НЕКОЛКУ абортуси треба да им се забрани секс додека не поминат некој курс за општо сексуално образование. Изгледа се бушат без никаква заштита (а ги има колку сакаш во секаква форма) па после ај абортус мислиш на заболекар чистат заби секои 6 месеци. Не сме во 13ти век ебаго.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.272
Поени од реакции
6.177
Се случува нели несакана/непланирана бременост, ништо невообичаено. Ама ова што го читам на темава, некој (индивидуа/пар) да има 3 деца и ПЛУС НЕКОЛКУ абортуси треба да им се забрани секс додека не поминат некој курс за општо сексуално образование. Изгледа се бушат без никаква заштита (а ги има колку сакаш во секаква форма) па после ај абортус мислиш на заболекар чистат заби секои 6 месеци. Не сме во 13ти век ебаго.
А што ти смета ако сака некоја и 2000 абортуси да има? Што зијан имаш ти од тоа?

Член од
21 јануари 2009
Мислења
8.733
Поени од реакции
8.748
Грото абортуси статистички се од оваа група. Интересно ми е дека ова како инфо не ви е познато.
И мене ми е апсурдно, заштита постои.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.415
Поени од реакции
11.234
За мажи целев дека кријат болести. :)
Рецимо, тоа што некој посетил јавна куќа во младоста е "небитно". Или знам за случаеви кога закачувале болести од швалерки и им ги носеле дома на жените. Поентата е дека фер е на некој да му кажеш во што се впушта. Јас и маж ми уште пред да бидеме заедно знаевме за болести во фамилија, ментални пореметувања, сексуално минато, врски, интима, семејни интриги... И свесно одлучивме да игнорираме се' во име на љубовта. :D
Што си чудна па и ти. Они тоа што биле во Амстердам и си бирале по излогот жени го сметаат за успех. Уште на прв дејт тоа треба да се каже.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.272
Поени од реакции
6.177
Што си чудна па и ти. Они тоа што биле во Амстердам го сметаат за успех. Уште на прв дејт тоа треба да се каже.
Рачунај во Македонија 1 од 10.000 одат на уролог до нивната 50та година. А од тие 90% се за камен у бубрег. Ама тие се најгласните овде да делат морал која што требала да прави. Тоа што ги пече од време на време кога мочаат, ќе пројде.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
А што ти смета ако сака некоја и 2000 абортуси да има? Што зијан имаш ти од тоа?
Нема зијан, само нека си каже па човек да си реши дали му одговара или не. Зошто да крие?

Член од
12 декември 2007
Мислења
4.817
Поени од реакции
10.163
Мене можда ми е доживљај да трчам гол кај тебе пред куќа како некому што му е доживљај да не користи кондоми по Х бремености и да прави абортуси како покемони да збира, што зијан ќе имаш ти од тоа? Ама ете, живееме во општество, сакале или нејќеле, па мораме да се водиме според пишани и непишани правила.

Врти го како сакаш, ама со сите можности што ги има (апои, кондоми, спирали, васектомии) ти да се одлучиш свесно за абортус како решение за секое дупење треба да си посебен вид на глуп. Самата помисла дека вакви имаат право на глас и морам да делам ресурси со нив е личен зијан.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.415
Поени од реакции
11.234
Рачунај во Македонија 1 од 10.000 одат на уролог до нивната 50та година. А од тие 90% се за камен у бубрег. Ама тие се најгласните овде да делат морал која што требала да прави. Тоа што ги пече од време на време кога мочаат, ќе пројде.
Дап. И најголеми трачарки се ама ако. :D

Инаку на темава за абортус имам коментирано. Секоја жена треба да има загарантирано право на абортус, но ниту една жена не треба да има право на абортус како метод на контрацепција.

Дали треба да ги прашуваат мажите партнерките за тоа дали пред нив имале абортус? Апсолутно не, мислам колку глупаво прашање чоек. Дали жената треба да му каже на мажот? Ако е сериозна врска/брак во прашање, мислам дека да, треба да каже. Не дека треба да биде обврзана да му каже, апсолутно не треба да бидњ тоа некаква должност, ама јас кога би била во таква ситуација мислам дека 100% би кажала заради тоа што тоа не е мала работа и е огромен дел од моето минато што мојот сопруг мислам дека би требало да го знае.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Затоа што со својот изнесен став, не заслужуваш да ти се каже.
Значи, заслужува да му се каже само на оној што ке рече бравос бе моме? Ако мојот став за наркоманијата е негативен, не заслужувам да ми се каже, тоа се кажува само на оние што ќе речат аферим бре џанак. Ако мојот став за парите е дека кога сме заедно и парите ни се заедно и треба да се меѓусебно информираме околу обврски и побарувања, не заслужувам да ми каже дека има кредити кои треба да се сервисираат, тоа е нејзина работа шо има тоа јас да го знам... и.т.н.

Член од
7 ноември 2011
Мислења
3.330
Поени од реакции
4.127
Те замишљам дека го сматраш ова ко бирање јагне на пазар за божиќ. Ти големиот Лазар31 иде и бира сега да му каже секоја што како. Кој курац си бе ти Лазар31 да ти кажува некоја нешто? Ајде сиктер у тоа пештерата у 1653та.

Истреска глупости сега, али и се очекуваше. Ако ми трчаш гол пред куќа директно влијаеш на мене и мојата фамилија па ќе си добиеш песница по фацичето. А некоја што се одлучува на абортус кој не те тангира тебе по ниеден основ, можеш само вака по форуми да изиграваш затуцано дебилче, што и си очигледно, џабе ти е скандинавија или германија, кај курац и да си.
Како бе може абортус на твојата жена да не се однесува на тебе? Па и за купување јагне треба да се информираш од кое стадо е, каде паси тоа стадо, дали е здраво стадо или имало случаи на бруцелоза или други болести... Па за факинг кола ке се вртиш и сучиш, ке пробуваш, ке прашуваш, ке носиш механичари а како може да не те интересира со кој тоа ке го минуваш животот и ке чуваш деца?

Не се абортира со царски рез.
Abe od kaj da znam zoshto i pravele carski rez pri abortus! Mozhebi imalo komplikacii ili sl.
[/QUOTE]
Се абортира и со царски рез, тоа е кога плодот е веќе толку голем што абортусот ке се изврши со провоцирано породување или со царски рез, класично убиство со умисла.

Kajgana Shop

На врв Bottom