Трета Израелско - Либанска војна.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
@jamajka

Планот за Газа е многу јасен на Израел. Протерување на Палестинците од таму и населување на евреи.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.601
Поени од реакции
33.758

И после ќе цвика Ванлок и компанија овде. Или чекај, и ова може е фелс флаг....
Ова како примерот што му го поставив на @lazar31 кога го прашав дали е ОК да се уништи кола (овде камион) за да се елиминира терорист дури и ако во колата се најблиските на Лазе. Лазе кажа ОК било...

Ти Кико што би кажал, ОК ли е да ги жртвуваш животите на најблиските само за да се елиминира некој терорист? Хипотетичко прашање, ама вистински одговор се очекува. Вредат ли животите на најблиските во размена за елиминација на некој терорист?

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Ова како примерот што му го поставив на @lazar31 кога го прашав дали е ОК да се уништи кола (овде камион) за да се елиминира терорист дури и ако во колата се најблиските на Лазе. Лазе кажа ОК било...

Ти Кико што би кажал, ОК ли е да ги жртвуваш животите на најблиските само за да се елиминира некој терорист? Хипотетичко прашање, ама вистински одговор се очекува. Вредат ли животите на најблиските во размена за елиминација на некој терорист?
Морализирање бате Ване во војна бараш?

Оние во Украина цивилите што гинат де, не се нечии блиски? Дали вреди за една шака нацисти да страда цела нација?

А моите блиски сигурно нема да бидат во кола која гази цивили..Ама ако моите најблиски, хипотетички и во најлуд кошмар би дошле да бидат во колата со некој твој идол налик Синвар, муџа брадосан или потомок на ајатолахот, обидувајќи се да изгазат невини цивили, нема да чекам некој друг да ги елиминира, јас ќе ги елиминирам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.601
Поени од реакции
33.758
ако моите најблиски, хипотетички и во најлуд кошмар би дошле да бидат во колата...
...нема да чекам некој друг да ги елиминира, јас ќе ги елиминирам.
Уууффффф ти бетер од Лазе!
Во фул Кајзер Созе филм си сега!!

Автоматски споено мислење:

(или ли некој нормален овде бе?) :unsure:

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
@jamajka

Планот за Газа е многу јасен на Израел. Протерување на Палестинците од таму и населување на евреи.
Како државна стратегија на Изреал, мислам дека не си во право. Но ќе оставиме времето да покаже.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Уууффффф ти бетер од Лазе!
Во фул Кајзер Созе филм си сега!!

(или ли некој нормален овде бе?) :unsure:
Се правиш поголем куртон од што си???

Зошто импутираш зборови бе Ванко, бе дете машко..

Зошто сакаш да се прајш педер со сила????

А моите блиски сигурно нема да бидат во кола која гази цивили..Ама ако моите најблиски, хипотетички и во најлуд кошмар би дошле да бидат во колата со некој твој идол налик Синвар, муџа брадосан или потомок на ајатолахот, обидувајќи се да изгазат невини цивили, нема да чекам некој друг да ги елиминира, јас ќе ги елиминирам.

Ако некој мој роднина и близок, се здружи со Синвар тип на чоек и заедно ако сакаат да изгазат цивили, јас ќе им пресудам...

А сум против ако некој ги убие а не се терористи....

Немој да ставаш и да манипулираш со цитирањето....

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.601
Поени од реакции
33.758
Како државна стратегија на Изреал, мислам дека не си во право. Но ќе оставиме времето да покаже.
Како „не е државна стратегија на Израел“? Ги убиваат на десетици илјади Палестинци, систематски ги протеруваат од дома и домовите им ги рушат до темел, дури и улиците ги ораат со булдожери. Официјални претставници на Израел, од ЕУ и од светот бараат да ги примат Палестинците како бегалци. Најавуваат населување на Газа. Западен брег дефакто во моментов го населуваат истовремено со протерување на Палестинците. Итн, итн...

На што ги темелиш изјавиве дека „етничко чистење не е државна стратегија на Израел“?

Немој да ставаш и да манипулираш со цитирањето....
Прво еве што те прашав, буквално е во постот што го цитираше пред неколку минути: Ти Кико што би кажал, ОК ли е да ги жртвуваш животите на најблиските само за да се елиминира некој терорист? Хипотетичко прашање, ама вистински одговор се очекува. Вредат ли животите на најблиските во размена за елиминација на некој терорист?

Тоа беше примерот. Никој не ти побара да правиш свое сценарио каде ќе го спасуваш светот со жртвување на најблиските. Те прашав само дали ќе ги жртвуваш најблиските за да се елиминира некој терорист.

Второ, одјеби со навредувањата. Јас како на човек ти се обраќам, а ти ако враќаш како стока ќе бидеш игнориран.
Патем прилично психопатски е да си жртвуваш најблиските дури и во твоето сценарио.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.992
Поени од реакции
5.605
Второ, одјеби со навредувањата. Јас како на човек ти се обраќам, а ти ако враќаш како стока ќе бидеш игнориран.
100 души во последнава недела ти пишаа дека си цар на адхоминемот на форум, а кога ќе ти се обратат исто се лутиш. Провери си се сам себе, да не е во тебе нешто проблемот? А? Ваљда не ти е толкаво егото да си провериш, и не мора да признајш, знај си само за себе. Јас на форумов ПРВ никој немам навредено, ама и секое трпение си има граници.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Национална стратегија. Ти можеш да велиш дека не сум во право, и дека времето ќе покаже. Но факт е дека веќе и покажува, ако погледнеме низ историјата и како никнале еврејските населби на западниот брег, Источен Ерусалим, Голанската висорамнина. Сите се нели после воен конфликт. Каде што Израел го користи правото нели на самоодбрана, но тука кај нив логиката вели не само што ги елименираат противниците туку и ги иселуваат. Дали е тоа правилно или не, нема да говорам. Признато е во некое си кревко меѓународно право дека е илегална окупација. И сета тоа населување е спонзорирано од Израелската држава. Над 700.000 евреи живеат во такви населби.

Мене ми е јасно дека сите сме субјективни, и дека повеќето гледаат низ призмата на џихад и такви стереотипи кон муслиманите и исламот. Но објективно на сите ни е јасно што се случува. Не ми е целта да судам. Сум кажал неколку право, може само да им се честита на Израел како спроведува национална политика и дејствува за своите интереси. Нема таму Зајо, Бучко, Фрчко мрчко фаци на политичари.

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.431
Поени од реакции
11.348
Национална стратегија. Ти можеш да велиш дека не сум во право, и дека времето ќе покаже. Но факт е дека веќе и покажува, ако погледнеме низ историјата и како никнале еврејските населби на западниот брег, Источен Ерусалим, Голанската висорамнина. Сите се нели после воен конфликт. Каде што Израел го користи правото нели на самоодбрана, но тука кај нив логиката вели не само што ги елименираат противниците туку и ги иселуваат. Дали е тоа правилно или не, нема да говорам. Признато е во некое си кревко меѓународно право дека е илегална окупација. И сета тоа населување е спонзорирано од Израелската држава. Над 700.000 евреи живеат во такви населби.

Мене ми е јасно дека сите сме субјективни, и дека повеќето гледаат низ призмата на џихад и такви стереотипи кон муслиманите и исламот. Но објективно на сите ни е јасно што се случува. Не ми е целта да судам. Сум кажал неколку право, може само да им се честита на Израел како спроведува национална политика и дејствува за своите интереси. Нема таму Зајо, Бучко, Фрчко мрчко фаци на политичари.
Нема што да им се честита еден ден заради ваквите политики ке го јадат евреите , со толку закрвени соседи тешко дека ке преживееш, геополотиката кога тогаш ке се смени а муџибе ке живеат за тој ден, само тогаш пак ке имаш лелеци иако и самите врз мртви тела се населени

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
Нема што да им се честита еден ден заради ваквите политики ке го јадат евреите , со толку закрвени соседи тешко дека ке преживееш, геополотиката кога тогаш ке се смени а муџибе ке живеат за тој ден, само тогаш пак ке имаш лелеци иако и самите врз мртви тела се населени
и јас тоа мислам, со сите се закрвија, ако ја нема Америка нема да можат ни 3 месеци да издржат. Таков однос кон сите да имаш не пали.

The xx

Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Сега за сега поседувањето на нуклеарно оружје им гарантира безбедност.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Не мислам дека моите неистомисленици се глупи. Викам дека следбениците на Палчо се глупи. Ти си доказ за тоа.
Јас не сум следбеник на Палчо, што значи дека твоие неистомисленци ги сметаш за глупи. Сам си доказ за тоа...

А доказ имаш и во дописот #1.300.

Што ке им направиш на муџите со нуклеарка?
За почеток, не мора да им стори ништо-самото поседување нуклеарни полнења од страна на Израел е доволна причина за сите околни Арапи да „седат мирни„-барем додека и самите не стекнат а-бомба.

А ако мора, Израел ќе може да ги „просветли„ со светилка во печуркаст облик...која навистина ќе биде видлива на километарска оддалеченист.

Тоа што Израел „рутински„ рамни цели станбени објекти и населби, само по себе е показател за бесот со кој Евреите маваат на своите соседи...и ништо нема да ги спречи да „фрлат„ и нуклеарка....оти тие се, нели, „одбраниот народ„, а нивниот бог е гарант за таа „одбраност„.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom