Трета Израелско - Либанска војна.

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Кој друг овде освен тебе, спомнува мајки/шајки и фамилии? Кој друг овде соговорник нарекувал „гомно, мочко“ и не знам таму што сѐ не, не паметам пошто навистина широк репертоар од навреди имаш. Кој навредува вака селски како тебе? Посебно прв кога почнуваш... А ако не лажеш тогаш ќе можеш и да цитираш па да видиме што тоа јас толку сум те навредил тебе.
Леле кутар ти.. Боли ко ќе те шибнат а? А, кога онај стариот педер од австралија, ми ја споменуваше фамилијата тогаш лајкови му пушташе, и дури во еден пост го побара да се појави.. А сега боли курка а? Епа шо си дробел, тоа ќе си кркаш...

Кико, чекај да видам дали добро те разбрав... Значи ако ме револтира тоа зошто на Евреите им смета мала малецка слика од крст - и тоа пази, на војник што умрел за Израел - значи јас заради тој револт „ги подржувам муџите“?? (да те парафразирам без да ги повторувам маолумните навреди)
Види вака, некаде ако постојат правила 2.000 години, и ако не му дозволиле на војникот да стави симбол на религија на гробиштата, тоа не значи дека не се почитува неговата жртва. Тоа што кај нас му е дозволено на секој да си прави што сака, и затоа ти е тебе чудно. Е сега што постојат такви како тебе кои го претставуваат ова во светло поинакво, тоа е веројатно дел од твојата лорд бебо машина за прање мозак...

Како не ги поддржуваш муџите кога до вчера за Синвар беседи држеше тука за неговата смрт?? КАКО?!

Во Иран како се погребуваат Христијаните знајш???Еве те прашувам, дали знајш во Иран како се погребуваат Христијаните??? Оти еве многу си загрижен како се погребуваат во Израел, еве одговори и на ова прашање....

Lud jebe zbunjenog rabotata.
Samo ne mi e jasno @Vartolu so se obidva kutriot :cautious:
Брате, оди си во љубовни проблеми дели совети таму, најактивен си таму и може ќе упецаш нешто, макар и женско да биди...Биди нечие рамо за плачење, може ќе ти се посреќи...Немора сегде да го пикаш носот :)

Брате, оди си во љубовни проблеми дели совети таму, најактивен си таму и може ќе упецаш нешто, макар и женско да биди...Биди нечие рамо за плачење, може ќе ти се посреќи...Немора сегде да го пикаш носот :)
Da ti kazam pravo vaka ko te citkam tebe vo seriozni temi, mi idi vo igracnica da odam da postiram nesto :facepalm:

Ona izguben germanec da ne postoese kako termin ke trebase specijalno da se izmisli :toe:
Virgin, дај бе олабај се, тешко е да не те помилувала женска рака а? Многу комплекси ти има развијано :)
Автоматски споено мислење:

Da ti kazam pravo vaka ko te citkam tebe vo seriozni temi, mi idi vo igracnica da odam da postiram nesto :facepalm:
Па лесно е бе девицо, не ме читкај, игнор..Еве јас тебе не те читкам ако не ме тагниш, небитен си ми бе, девицоооо

Virgin, дај бе олабај се, тешко е да не те помилувала женска рака а? Многу комплекси ти има развијано :)
Автоматски споено мислење:

Па лесно е бе девицо, не ме читкај, игнор..Еве јас тебе не те читкам ако не ме тагниш, небитен си ми бе, девицоооо
Ajde mozes ti i podobro, neka proraboti ona sarenokurtonskoto vo tebe ebaciste nizaedno :pos:

Вели дека за време на Британското владеење на Палестина, арапи од секаде доаѓале со нивните каравани и се населувале, додека евреите кои страдале во холокаустот немале каде да се приберат. На некој начин вели дека евреите имаат исто толку право да се доселат, и дека и двете групи се практично доселеници.

По обратен редослед, иако веќе неколку пати е напишано....
Со таа разлика што Евреите доселеници се тие што им ебале матер на милион од тие што веќе претходно биле таму, кои веќе имале тапии за земјата, а и во континуитет тоа го прават, наместо нели соживот.

Не е точно дека немале каде да идат евреите од Германија, бидејќи со векови ги имало низ цел свет. Кина, Америките, Арапските земји, ама некои одлучиле во Палестина да се формира Израел, иако во опција биле и други локации.

А зашто баш сега одлучиле да се формира таква држава, иако имале можност со векови, иако како што споделивме инфо дека во нивните религиозни книги им е забрането да формираат своја држава?

Lud jebe zbunjenog rabotata.
Samo ne mi e jasno @Vartolu so se obidva kutriot :cautious:

Он ти е најзбунетиот лик.
Неговите љубимци според него се демократи, хумани, иако све што е надвор од нивната религија строго забрането и дозволено е нехумани казни.
Плус често спомнува брадосани кољачи, ваљда дека неговите љубимци се исти:

1729788195783.png

По обратен редослед, иако веќе неколку пати е напишано....
Со таа разлика што Евреите доселеници се тие што им ебале матер на милион од тие што веќе претходно биле таму, кои веќе имале тапии за земјата, а и во континуитет тоа го прават, наместо нели соживот.

Не е точно дека немале каде да идат евреите од Германија, бидејќи со векови ги имало низ цел свет. Кина, Америките, Арапските земји, ама некои одлучиле во Палестина да се формира Израел, иако во опција биле и други локации.

А зашто баш сега одлучиле да се формира таква држава, иако имале можност со векови, иако како што споделивме инфо дека во нивните религиозни книги им е забрането да формираат своја држава?
Прашање е и колку биле арапите за соживот со евреите. Одговорот го знаеме бидејќи го знаеме менталитетот на исламистите, каде и да се.

Религиозните книги може секако да се толкуваат, ако се толкуваат буквално тогаш цел свет ќе се испотепа на религиозна база.

Израел ти кажа дека банки се воени објекти?

Гемиџиите се херои, и никој не ги става на кантар со Хамас. Но ти побара пример и пример доби. Тоа што ти не можеш да разбереш е дека кога како мал се бориш против голем удираш по што можеш... И тоа никако не е исто со ова Израел што го прави, Израел не мораат да убиваат цивили ама свесно одбираат да го прават тоа. Доктрини имаат објавено со такви методи, ама тоа го нема на филмови и по утакмици.
Цивилите си ги убиваат самите. Секој загинат цивил оди на сметка на Хамас. Копилињата пукаат и се кријат во минџите на нусињата, и како да ги пукаш без да настрада нусето? Да го носиш на гинеколог да го извади муџата од минџата па да го пукаш? Кој курац се кријат кај цивилите? Ако не се криеја зад цивилите немаше да погине ниту еден цивил и тогаш ке им симнев капа, и ако наместо цивили на 7ми Октомври нападнеа војници или полиција пак ке им симнев капа, ке речев борци за слобода се. Вака се само лајна заради кои загинаа илјадници луѓе и нивното место е во нужникот на историјата.

Back
На врв Bottom