Трета Израелско - Либанска војна.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
Невозможно е да ти одговорам на се, премногу работи постираш во еден пост. Да почнеме со очигледното, а тоа е дека постирав видео за дискусија и ги пренесов мислењата на еден човек, со кои може но и не мора да се согласувам. Значи, не се тоа мои тврдења, туку на човекот кој се родил и пораснал таму.
Веројатно требало цвеќиња да фрлаат по тенковите.
Можеби Арафат не би се согласил со наведеното, штета што не можеме да го прашаме.
Тука те одмина поентата. Сите симпатии тука беа собирани на основа на пропаганда дека деца и тинејџери до толку не можат да ја издржат опресијата, што спонтано се подигаат против воената машинерија на опресорот. А во суштина се натерани од луѓе во маски, и така почнува сето тоа.

Да им дадат назад делче од територијата која им ја земале на прво место?
Се разбира дека нема, за Ционисти зборуваме.
Територија која според човекот, не им припаѓа на Палестинците повеќе отколку што им припаѓа на Евреите. И двете имаат право да живеат таму.

Ти немаш проблем со ова? Што си по вероисповест?
Јас сум православен христијанин по раѓање. Попрецизно, никој не се родил религиозен, но доаѓам од христијанска фамилија. Инаку сум атеист.

Релативизирање, демонизација на противникот за да се „оправдаат“ убивањата... Не толку различно од твојата пракса да го демонизираш соговорникот, за да ги оправдаш навредите со кои малтретираш.
Сериозно ова е некаков аргумент во дискусија на возрасни??
Еве го пак моментот кога не можеш да издржиш да не вметнеш ад хоминем во постот, после ќе плачеш пак.

Кој е овој уствари? Чекај да пребарам...
Тоа што треба да пребараш е малце поразително, со оглед на експертизата што ја поседуваш во оваа област. Човекот е одамна добро познат, син е на еден од основачите на Хамас, видел од прва рака што луѓе се.

За остатокот од постот не можам, три тома генетика и археологија...
Автоматски споено мислење:

Ова ми е апсурдно тврдење, технички и Сиријците, Ирачаните, Катарците, Оманците Саудијците, модерните Египќани... се тоа се Арапи. Можеби се релативно млада нација но да се негира постоењето на Палестинците денес ми е смешно. Не се разбирам многу но оваа точка ептен ми се издвои, нешто како Бу****те што не негираат нас.
Се согласувам, заебани тези се тие кога посилниот вика дека послабиот и не мора баш да постои. Си знаеме ние со комшиите. Си знаат и украинците, Путин пред да ги нападне одржа говор, се врати илјада и кусур години во минатото и објасни како се тоа е руско и нема да е некоја штета ако го врати на фабрички подесувања.

Последно уредено:

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
На фамилијата на војник Рисјанин што загинал за Израел, на воени гробишта не им дозволуваат едно мало крстче нацртано на плочата. Поентата која некако успева да ти избега, е дека моментов треба да ти го покаже следново: Евреите нешто не ги почитуваат ниту ги сметаат нешто поблиски Христијаните во однос на муслите. Не дека тоа не го гледаме и од убивањето палестински Христијани топтан со сите други Палестинци.
Шириш омраза кон Евреите НАМЕРНО, и мислиш дека ти ги мразиш сите треба да ги мразиме. Со извртувања на фактите и вистината.

Ете сега прочитав дека кај Евреите 2,000 и кусур години, е забрането да се истакнува на гробиштата нивни, било каков друг верски симбол освен еврејски. Тоа му е законот на државата, и не значи дека со тоа се мрази христијанството. ТУКУ ТИ ТОА САКАШ ТАКА ДА ГО ПРЕТСТАВИШ БИДЕЈЌИ СИ ФАН И ДУПЕУВЛАКАЧ НА ВЕХАБИСТИЧКИТЕ БРАДОСАНИ МУЏИ И КОЉАЧИ!!!!

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
За остатокот од постот не можам, три тома генетика и археологија...
Не сакаш, не дека не можеш... А нагласив дека барем заклучокот треба да се прочита, пошто објаснува зошто таму и немало толку генетско (и културно) мешање колку што некои претпоставуваат.

Нема да се замарам (и да замарам) со мултицитати. Еве по ред:

- да она не се твои тврдења, туку на предавник кој е израелски шпиум, и тука запира секакво макар и анегдотално значење на мислењето на тој човек

- дали спонтано или организирано се дигаат против опресорот и окупаторот, има некоја значајна разлика? јас гледајќи го македонсково искуство нагињам накај организирано, пошто не го менува фактот дека живеат во голем концентрационен логор, на територија колку кисела вода и драчев, толку остана од Палестина, ако не се смета Западниот брег кој моментално исто се окупира и тоа од цивили

- Палестина е територија која е одземена од Палестинците, денешниве Евреи немааат никаква генетска поврзаност со Семитите од тој регион, нешто што ти не го знаеш затоа што не го ни разгледа делот со генетски и археолошки истражувања... најмалку тој предавникот шпион може да кажува дека Израел има право да ја окупира Палестина, а Израел нема намера да дели ни мал процент, гледаат како етнички да ги исчистат Палестинците, отворено го изјавуваат нивни официјални лица, итн, и само наивен падобрански упаднат лик на дискусииве може да верува во приказни за поделба... и патем ова само е реален опис, ако можеби сметаш дека е напад врз тебе

- демонизација на противникот е добро познат метод, историски често применуван пошто ако на противникот гледаш како на човек сличен на тебе, тогаш имаш социјално вградени инхибиции кон насилство на слични на тебе, но ако наеднаш тој противник стане „зол“ итн, го демонизираш (метафора) и потоа помалку имаш инхибиции кон насилство, убивање на така демонизираниот противник... или примерот од овде, јас за тебе сум зол и кога ќе ме претставиш (пред себе и пред другите) како зло, потоа нема инхибиции за да ме нарекуваш работи како „гомно“, да спомнуваш мајки, фамилии, итн, пред сам себе неколку пати си повторуваш „си го бараше“ - иако кога те канат да цитираш каде тоа толку „си барало“ слабо нешто посегнуваш по цитати... пролистај го Зимбардо во психологија на злото, ми се чини ќе препознаеш неколку работи

- шпионот предавник Палестинец не го знам, ваљда пошто не следам израелски псај-оп текстови за перење мозок, се надевам дека не ми земаш за зло што не се разбирам во шпиони и предавници... но дека е потребна голема умствена кондиција за да елиминирам такви очигледни псај-оп пропаганди, мислам еј, како Зоки Заев да објаснува зошто морало да се смени името после колнење во фамилија дека никогаш немало да се смени името, и некој тоа негово лажење да го срка со лажица како чорба од кај Чамо

Aко треба уште нешто да се објасни, овде сум.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
:facepalm:

Иди избриши го крстот Стефан, ги вреѓа Евреите додека се молат.

Инаку една работа си прав. Скраја да е ама ако/кога на САД ќе им притреба кризно жариште во регионов, ќе ги пуштат УЧК да уништуваат како Израел сега што прави на Блискиот Исток. Истите работи ќе се случуваат и во такво скраја-да-е сценарио. Во тоа сценарио ние можеме да бидеме само паралела на Палестинците. УЧК секако се Израел... Па Косово веќе кажаа дека они биле Косово на Балканот.

Ти очигледно од пишење на форумов си изгубил допир со реалноста. Оди со било кој Албанец на улица напрај муабет ќе видиш дека сте на иста бранова должина Хамас - Хезболах...Така да овие што се сликаат вака е само да си ги задоволат газдите, а 99% од Албаницте се проПалестинианс..Експерту за кооперациски прашања....

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
4.999
Ете сега прочитав дека кај Евреите 2,000 и кусур години, е забрането да се истакнува на гробиштата нивни, било каков друг верски симбол освен еврејски. Тоа му е законот на државата, и не значи дека со тоа се мрази христијанството.
А на православните гробишта треба да се истакнува менората или Давидовата ѕвезда?...:unsure:

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.749
Ете сега прочитав дека кај Евреите 2,000 и кусур години, е забрането да се истакнува на гробиштата нивни, било каков друг верски симбол освен еврејски. Тоа му е законот на државата, и не значи дека со тоа се мрази христијанството. ТУКУ ТИ ТОА САКАШ ТАКА ДА ГО ПРЕТСТАВИШ БИДЕЈЌИ СИ ФАН И ДУПЕУВЛАКАЧ НА ВЕХАБИСТИЧКИТЕ БРАДОСАНИ МУЏИ И КОЉАЧИ!!!!
Кико, чекај да видам дали добро те разбрав... Значи ако ме револтира тоа зошто на Евреите им смета мала малецка слика од крст - и тоа пази, на војник што умрел за Израел - значи јас заради тој револт „ги подржувам муџите“?? (да те парафразирам без да ги повторувам маолумните навреди)

Ај жити се (ете не ти викам да ми се скинеш скypца), не ме цитирај. Губам мозочни келии секогаш кога морам да читам вакви ретардации... Толку немаш кој да малтретираш, мораш мене?

А на православните гробишта треба да се истакнува менората или Давидовата ѕвезда?...:unsure:
Они се јагниња кога се малцинство, и волкови аждери кога се мнозинство... Или како што велат, дај му на човека моќ за да го видиш што човек е навистина.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Кој друг овде освен тебе, спомнува мајки/шајки и фамилии? Кој друг овде соговорник нарекувал „гомно, мочко“ и не знам таму што сѐ не, не паметам пошто навистина широк репертоар од навреди имаш. Кој навредува вака селски како тебе? Посебно прв кога почнуваш... А ако не лажеш тогаш ќе можеш и да цитираш па да видиме што тоа јас толку сум те навредил тебе.
Леле кутар ти.. Боли ко ќе те шибнат а? А, кога онај стариот педер од австралија, ми ја споменуваше фамилијата тогаш лајкови му пушташе, и дури во еден пост го побара да се појави.. А сега боли курка а? Епа шо си дробел, тоа ќе си кркаш...

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.619
Поени од реакции
59.432
и само наивен падобрански упаднат лик на дискусииве може да верува во приказни за поделба... и патем ова само е реален опис, ако можеби сметаш дека е напад врз тебе
Ова се тие постови заради кои си го добиваш заслуженото, смрдле. Изгледа ти се допаѓаат никовите што си ги доби па сакаш уште. И секогаш кога ќе дигресираш од дискусија, ќе добиеш нов надимак. Едноставно не може вака со мене, штом си одбрал така, ќе научиш на потешкиот начин.

Назад на дискусија, јас ти постирав видео од 35 минути, ти рече дека ти е предолго, а очекуваш за магистрирам на археологија и генетика овде. Лепи помалку видеа, аман, полека полека може да стигнеме и до тие теми. Немам јас цел ден за губење, ти кажав и порано.

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Кико, чекај да видам дали добро те разбрав... Значи ако ме револтира тоа зошто на Евреите им смета мала малецка слика од крст - и тоа пази, на војник што умрел за Израел - значи јас заради тој револт „ги подржувам муџите“?? (да те парафразирам без да ги повторувам маолумните навреди)
Види вака, некаде ако постојат правила 2.000 години, и ако не му дозволиле на војникот да стави симбол на религија на гробиштата, тоа не значи дека не се почитува неговата жртва. Тоа што кај нас му е дозволено на секој да си прави што сака, и затоа ти е тебе чудно. Е сега што постојат такви како тебе кои го претставуваат ова во светло поинакво, тоа е веројатно дел од твојата лорд бебо машина за прање мозак...

Како не ги поддржуваш муџите кога до вчера за Синвар беседи држеше тука за неговата смрт?? КАКО?!

Во Иран како се погребуваат Христијаните знајш???Еве те прашувам, дали знајш во Иран како се погребуваат Христијаните??? Оти еве многу си загрижен како се погребуваат во Израел, еве одговори и на ова прашање....

Vartolu

1897 Fighter
Член од
29 декември 2007
Мислења
14.991
Поени од реакции
5.605
Lud jebe zbunjenog rabotata.
Samo ne mi e jasno @Vartolu so se obidva kutriot :cautious:
Брате, оди си во љубовни проблеми дели совети таму, најактивен си таму и може ќе упецаш нешто, макар и женско да биди...Биди нечие рамо за плачење, може ќе ти се посреќи...Немора сегде да го пикаш носот :)

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.849
Поени од реакции
23.209
Брате, оди си во љубовни проблеми дели совети таму, најактивен си таму и може ќе упецаш нешто, макар и женско да биди...Биди нечие рамо за плачење, може ќе ти се посреќи...Немора сегде да го пикаш носот :)
Da ti kazam pravo vaka ko te citkam tebe vo seriozni temi, mi idi vo igracnica da odam da postiram nesto :facepalm:

Kajgana Shop

На врв Bottom