Io Sono Interista
The original, one and only IoSono.
- Член од
- 21 декември 2007
- Мислења
- 28.619
- Поени од реакции
- 59.432
Невозможно е да ти одговорам на се, премногу работи постираш во еден пост. Да почнеме со очигледното, а тоа е дека постирав видео за дискусија и ги пренесов мислењата на еден човек, со кои може но и не мора да се согласувам. Значи, не се тоа мои тврдења, туку на човекот кој се родил и пораснал таму.
За остатокот од постот не можам, три тома генетика и археологија...
Тука те одмина поентата. Сите симпатии тука беа собирани на основа на пропаганда дека деца и тинејџери до толку не можат да ја издржат опресијата, што спонтано се подигаат против воената машинерија на опресорот. А во суштина се натерани од луѓе во маски, и така почнува сето тоа.Веројатно требало цвеќиња да фрлаат по тенковите.
Можеби Арафат не би се согласил со наведеното, штета што не можеме да го прашаме.
Територија која според човекот, не им припаѓа на Палестинците повеќе отколку што им припаѓа на Евреите. И двете имаат право да живеат таму.Да им дадат назад делче од територијата која им ја земале на прво место?
Се разбира дека нема, за Ционисти зборуваме.
Јас сум православен христијанин по раѓање. Попрецизно, никој не се родил религиозен, но доаѓам од христијанска фамилија. Инаку сум атеист.Ти немаш проблем со ова? Што си по вероисповест?
Релативизирање, демонизација на противникот за да се „оправдаат“ убивањата... Не толку различно од твојата пракса да го демонизираш соговорникот, за да ги оправдаш навредите со кои малтретираш.
Еве го пак моментот кога не можеш да издржиш да не вметнеш ад хоминем во постот, после ќе плачеш пак.Сериозно ова е некаков аргумент во дискусија на возрасни??
Тоа што треба да пребараш е малце поразително, со оглед на експертизата што ја поседуваш во оваа област. Човекот е одамна добро познат, син е на еден од основачите на Хамас, видел од прва рака што луѓе се.Кој е овој уствари? Чекај да пребарам...
За остатокот од постот не можам, три тома генетика и археологија...
Автоматски споено мислење:
Се согласувам, заебани тези се тие кога посилниот вика дека послабиот и не мора баш да постои. Си знаеме ние со комшиите. Си знаат и украинците, Путин пред да ги нападне одржа говор, се врати илјада и кусур години во минатото и објасни како се тоа е руско и нема да е некоја штета ако го врати на фабрички подесувања.Ова ми е апсурдно тврдење, технички и Сиријците, Ирачаните, Катарците, Оманците Саудијците, модерните Египќани... се тоа се Арапи. Можеби се релативно млада нација но да се негира постоењето на Палестинците денес ми е смешно. Не се разбирам многу но оваа точка ептен ми се издвои, нешто како Бу****те што не негираат нас.
Последно уредено: