Трета Израелско - Либанска војна.

• Креатор на темата Креатор на темата jamajka
  • Време на започнување Време на започнување
Ќе ќутиме кога ќе идеме да спиеме, ама претходно...

Ликов се борел за Израел, загинал за Израел, и сега мајка му ја малтретираат да го извади крстот од споменикот на гробишта. Инаку не некој голем крст, туку мало крстче нацртано на плочата... Мислам ако ги сметавте Евреите нешто многу поинакви од муслите, еве ја реалноста.

Колку е само фотошоп сликата :) Колку ли е само фотошоп сликата :) КОЛКУ ЛИ Е САМО ФОТОШОП СЛИКАТА :)

Што и далтонист ќе запримети одпрво дека се работи за фејкара тешка, сеоска пропаганда..

А ти Бебо, сркај пропагандичич...

Еве релевантен извадок:
“This is especially important in the Haifa military cemetery, where fallen Jewish soldiers are also buried,” the Ministry added, citing a ruling by the IDF Chief Rabbi that states the holiness of the Jewish cemetery is harmed by the cross.

The Ministry said it is working with the public committee for soldier memorial to reach an agreement with the family, “in light of requests by families whose loved ones are buried nearby who claim that the cross hurts their feelings and their ability to pray and say [the] Kadish [mourning prayer], and in light of the ruling of the IDF chief Rabbi
Налетав негде низ нетов за ова ама ми избега статијата, ако добро прочитав не било дозволено на гробишта било каква верска ознака. Вистина е ова? Ако е вистина не гледам проблем. Значи прашувам, не се курчам, пред да почнеш да ми лепиш етикети, кур со колено и слични работи.

Гојиве агресивни стануваат веќе.
Куртон глуп.
Не смо гоими.Мрзимо ги Евреи у као вас.Ама не се праимо препаметни и дека смо сфе управо како тебе и Ванлок крт што живи у бункер сс амфетамин и монитори како у вар собу и одвај чека нешто да се деси у сфет за да не спие и замара сс тфитер линкови.

Пренапоран е Ванлок у сфаку тему.Абе за лижафче да се дискутира он ке вика дека он најубаво га лиже од сфи.
А ти си само едно просто неизживеано човече кое не искочило од детску.

Hezbollah Claims It Killed Over 70 Israeli Soldiers On Lebanese Soil During Clashes

teaser image
But the group also confirms that top cleric Hashem Safieddine is dead...
Автоматски споено мислење:

Ти си експерт за суптилни провокации. Јас директно ти кажувам што имам. Никогаш не би ти рекол да ти ебам мајката и тоа и го мислам. Ти рече дека сум те пцуел, само ти демонстрирам дека не пцујам. Доволно е да те разоткријам овде пред сите каков лицемер си. Тоа е тоа што тебе те боли, дека те фатив во лицемерие и те разобличив, па почна со навреди. Мислеше дека ќе ти ќутам и се заеба. Сега си имаш трн во нога. Сам си го бараше.

Знам дека имаш патолошка потреба да го имаш последниот збор, ама не и овој пат. Сега ќе трпиш за сите гомна што ги изеде.
Ти за мене можеш да мислиш што сакаш, тоа што не можеш да го правиш е да ме дискутираш мене лично на тема што нема наслов „Дускусии за Ванлок“.

Не знам во каков филм си влезен, ама ти велам вака со мајки спомнување сва среќа (моја а уште повеќе твоја) е што не си ми овде. Иако чисто се сомневам дека вака насилнички се однесуваш IRL (има последици, итн). Поназад и фамилии спомнуваше, очигледно си имаш ти некои сериозни проблеми но ова овде не е институција за решавање на такви проблеми.

На фамилијата на војник Рисјанин што загинал за Израел, на воени гробишта не им дозволуваат едно мало крстче нацртано на плочата. Поентата која некако успева да ти избега, е дека моментов треба да ти го покаже следново: Евреите нешто не ги почитуваат ниту ги сметаат нешто поблиски Христијаните во однос на муслите. Не дека тоа не го гледаме и од убивањето палестински Христијани топтан со сите други Палестинци.
Ме боли кур. Те прашав дали имало закон/правило кој не дозволувал да се ставаат верски ознаки на гробовите, не за Христијани него општо за сите вери. Затоа ти викам, ако е така тогаш не гледам проблем во тргањето на крстот, а ако не е така тогаш е дно од потег.

Еве ги, ги најдоа нацистите во Хезболах. Само прашање на време беше. :unsure:

Куртон глуп.
Не смо гоими.Мрзимо ги Евреи у као вас.Ама не се праимо препаметни и дека смо сфе управо како тебе и Ванлок крт што живи у бункер сс амфетамин и монитори како у вар собу и одвај чека нешто да се деси у сфет за да не спие и замара сс тфитер линкови.

Пренапоран е Ванлок у сфаку тему.Абе за лижафче да се дискутира он ке вика дека он најубаво га лиже од сфи.
А зошто бе Парва не го употребиш тоа игнор копчето... Ова едно 10-ти пат те прашувам, всушност секогаш кога вака си кажуваш маките колку ти сметам и јас и други. Кликни бе игнор, боље и за тебе и за сви. Вака само го утепа од потење колку нешто тебе те замарало и колку ти сметало. Како снегулка си мме, нежна и кревка. Аман со жалопојкиве, заморен си.

Ме боли кур. Те прашав дали имало закон/правило кој не дозволувал да се ставаат верски ознаки на гробовите, не за Христијани него општо за сите вери. Затоа ти викам, ако е така тогаш не гледам проблем во тргањето на крстот, а ако не е така тогаш е дно од потег.
Хаха, ти као мислиш овие атеисти се па не дозволуваат никакви верски ознаки. Де бе Стефан, ни ти не си толку наивен... Не дозволуваат ништо освен Јудеизам, па не ли прочита? Им сметал крстот на Евреите, ги навредувал. Дури и извадок извадив од новинарскиот напис, пошто знам дека ретко кој ќе го отвори линкот.

Куртон глуп.

ти што правиш? Ти не знаеш 2+2 си нашол на геополитика да сереш, па и ти сметале дискутантите. Твојот придонес на било која дискусија е 0. Освен серење за тоа кој што прави.

Штом Ванлок ви смета, значи дека е на место типчето. Немате аргументи против него и квичите дека спамира. Ако не ви одговара, одете си на друг форум.

У војнава ние сме Израел вие сте Хамас, така да Ванлок нема да победиш сигурно, може само како Синвар да завршиш. :D

:facepalm:

Иди избриши го крстот Стефан, ги вреѓа Евреите додека се молат.

Инаку една работа си прав. Скраја да е ама ако/кога на САД ќе им притреба кризно жариште во регионов, ќе ги пуштат УЧК да уништуваат како Израел сега што прави на Блискиот Исток. Истите работи ќе се случуваат и во такво скраја-да-е сценарио. Во тоа сценарио ние можеме да бидеме само паралела на Палестинците. УЧК секако се Израел... Па Косово веќе кажаа дека они биле Косово на Балканот.

kosovar-albanians-supporters-of-israel-cary-a-kosovo-and-israeli-flag-as-they-take-part-in-a.jpg

Последно уредено:
Jaс буквално ти кажувам. УЧК е Израел, а ти може само бомбардиран да бидеш... Како што впрочем отворено ни кажаа тие со лајната во 2001-ва. Дека авионите биле на писта, и натоварени. Ама ти тогаш не знам колку години си имал и што те занимало. Секако не те занимале муабетиве, пошто извесно е - без навреда - дека појма немаш од тематикиве.

УЧК е Израел
Хероите (УЧК) се Израел? Ова дека ти така кажа претходниве денови.
Ти можеш сам да се бомбардираш едино, со бебовача пропаганда и ништо повеќе. Јас имам мозок и можам да резонирам што е добро а што не.

Иначе на темава, процурените планови за напад на Израел не е чудо да доаѓаат од САД(Пентагон најверојатно) и тоа со намера да се стопира некој обид на Израел за ескалација. Исто реагираа и у насока на дозвола за длабински напад у Украина....ма да помош се одвојува у пари и средства, деновиве одобрија 400 милиони.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom