Пресвртница за Украина

Дали ја оправдувате воената агресија на Русија над Украина?

• Вкупно гласачи
    725

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751

The Ukrainian prosecutor’s office has opened 51,000 cases of desertion through the first nine months of 2024. The number of soldiers abandoning their posts is likely to double last year’s total.

The Times of London reported data from the Ukrainian government showing that "51,000 criminal cases were initiated for desertion and abandonment of a military unit between January and September of this year."

El Pais previously noted that 45,000 Ukrainians were being prosecuted for desertion from the start of the year through August. Al-Jazeera says the number is at least 30,000 desertions.

At the start of the year, Kiev was estimated to have between 500,000 and 800,000 active-duty soldiers and an additional 300,000 reservists.

The Ukrainians have also sustained casualties fighting to defend from Russian advances and amid Kiev’s Kursk invasion.

Kiev has struggled to fill its ranks with fresh soldiers, leading Ukraine to drop its conscription age from 27 to 25. As Kiev is still facing manpower shortages, American politicians are pushing Ukraine to drop draft age to 18.

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.691
Поени од реакции
6.019

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.621
Поени од реакции
42.151
зелениот и да проба нешто ќе го скинат за многу брзо. Батките со автомати што го чуваат нема да им биде мило ако им иде против интересите нивни и на нивните партнери.

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.280
Поени од реакции
7.628
зелениот и да проба нешто ќе го скинат за многу брзо. Батките со автомати што го чуваат нема да им биде мило ако им иде против интересите нивни и на нивните партнери.
Зашто би пробал нешто различно од досега....
Украинците апла не се негов народ, не знам зашто членот погоре пишува дека се негов народ. Он супер си ја исполнува својата мисија. Повторување на периодот од времето на Сталин Ленин. И тогаш и сега, Русите повторно во улога на уништувачи, само сега бар имаат "издржан" изговор.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.435
Поени од реакции
5.150
Некои тука беа убедени дека француски војници ќе одат на фронт, еве уште чекам да ги пушти Макрон. :icon_lol:
Тоа ти е кога слушаш еден Макарон.
И така велиш сите ги излажа а, ама не губи надеж играта уште не е завршена, слушам повторно сакал да праќа, не ти јавија?

Член од
14 ноември 2013
Мислења
7.157
Поени од реакции
22.728
Украинската армија отворено ја слави Укаинската Востаничка Армија, сојузник на Германција во ВСВ која е одговорна за меѓудругото и убиство на над 100.000 Полјаци како и учество во Холохаустот.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Украинската армија отворено ја слави Укаинската Востаничка Армија, сојузник на Германција во ВСВ која е одговорна за меѓудругото и убиство на над 100.000 Полјаци како и учество во Холохаустот.
На една друга тема го окарактезираа Путин како убица на рекорден беој Словени во 21 век. Во ред, ќе се сложиме. Енигма ми е сега дали овие 100.000 полјаци биле Словени? Или од Нептун слетале? Ако е по таа аналогија, Бандера и компанија убијци исто биле на Словените.

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
1.863
Поени од реакции
2.078
Еден многу добар разговор од WillyOAM, про-Украински и HistoryLegends, некој би го нарекол про-Руски, јас би го нарекол реалистичен.

Член од
8 мај 2013
Мислења
11.825
Поени од реакции
36.860
Некои тука беа убедени дека француски војници ќе одат на фронт, еве уште чекам да ги пушти Макрон. :icon_lol:
Пратени биле ама русите ги испотепале сите со ракетите

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.594
Поени од реакции
33.751
Педерски финтици, покушаваат демек да бараат преговори за ако Русија одбие - да се жалат на газдите дека „еве бараме преговори ама овие се решени да не уништат - ПОМАГАЈТЕ“... Изгледа од газдите им е кажано да преговараат и да го завршат ова.

Автоматски споено мислење:

Kajgana Shop

На врв Bottom