Развод

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.333
Поени од реакции
6.350
Abe neverstvo e neverstvo i CHAO.
Ako imal bez razlika kakvi brachni problemi ne mu dava za pravo da izneveruva.

A po komentarive shto gi pishuvash po temive izleguva deka i ti si od toa drushtvo " I tata bi sine"

Ili malce pofigurativno,
Sedish na masa vecerash sam, vleguva zhena ti nasmeana posle edno 3-4 saati otsutna i nedostapna a i i vikash
Zlato vecerava se oladi kaj si do sega?

Ti veli,
eve bev kaj kolegata, taka me zapali deneska i morav da vidam dali e navistina tolku dobar so jazikot kako shto se fali. I shto da ti recam, ne samo toa tuku i kakvo ebanje mu udri eve nozeve ushte mi se tresat. Odam da si legnam prekapana sum.

I ti?
Odi zlato! bitno me sakash od se srce!

Abe odi begaj
Абе баце ако не ја ебеш женати, многу нормално ќе ти ја сервисира некој друг. Ако си редовен и се имаш поставено во врската како треба, поголема е шансата да не се случи тоа.

Се е до вниманието и како правиш да се осеќа партнерот. Тешко е да си цело време on top на играта, ама јебига тоа е бракот/врската и не е за секого. Кај другата страна нема врска со верност, него со страв. Ако немаш страв, а осетиш потреба од внимание или убаво време кое не го добиваш од партнерот толку е играта. Ако му е страв на “запоставениот”, никад нема да се одлучи на варање.

Заебано е, и не е за секого. Можете и двајцата да не се изневерувате со други а да немате никаква емпатија/енергија меѓу вас и да продолжите во токсична врска која е ништо друго освен губење живот.

Затоа викам девојкава/женава (ако не не дупи Костич пак), ако не научи од ова дека и во нејзе има кривица, џабе ќе мења партнер.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.025
Поени од реакции
7.682
Абе баце ако не ја ебеш женати, многу нормално ќе ти ја сервисира некој друг. Ако си редовен и се имаш поставено во врската како треба, поголема е шансата да не се случи тоа.

Се е до вниманието и како правиш да се осеќа партнерот. Тешко е да си цело време on top на играта, ама јебига тоа е бракот/врската и не е за секого. Кај другата страна нема врска со верност, него со страв. Ако немаш страв, а осетиш потреба од внимание или убаво време кое не го добиваш од партнерот толку е играта. Ако му е страв на “запоставениот”, никад нема да се одлучи на варање.

Заебано е, и не е за секого. Можете и двајцата да не се изневерувате со други а да немате никаква емпатија/енергија меѓу вас и да продолжите во токсична врска која е ништо друго освен губење живот.

Затоа викам девојкава/женава (ако не не дупи Костич пак), ако не научи од ова дека и во нејзе има кривица, џабе ќе мења партнер.
Da da,
Baraj ti izgovori

Член од
13 април 2021
Мислења
3.430
Поени од реакции
11.276
Ако еднаш те изневерил нема да му биде проблем да го направи тоа пак, дури и ќе му биде полесно затоа што знае дека ти еднаш си му простила и си го прифатила таков каков што е. Или па да речиме еве дека станува збор за емоционално зрела особа (мада ако е емоционално зрел нема да си дозволи таков “момент на слабост” или такво билдање его и машко докажување….мислам wtf колку години имате?), ти си таа што ќе се измачува после со прашања дали си постапила правилно, дали он те изневерува пак или не, и ти секогаш ќе имаш сомнеж. Еднаш изгубена доверба значи непоправливо оштетување на врската. Значи, останува на тебе дали ти сакаш да си дозволиш такво непочитување кон себеси.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.778
Ако еднаш те изневерил нема да му биде проблем да го направи тоа пак,
И ова не е правило, може изневерил прв пат, видел како е, го фатиле и сфатил дека тоа не е за него и решил никогаш повеќе да не го повтори.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
18.870
Поени од реакции
23.265
Da bilo rabotata ubode pa ode, nisto strasno, nema pricina za panika, uste pomalce za razvod. Ako bilo taka ni eden brak nemase da opstoi da ne se pravime sega svetci tuka. No kolku so procitav ova traelo so meseci, izleguvanje vo javnost, kafani ... znaci ne bilo ubode pa ode tuku klasicno neverstvo so emotiven naboj i toa ja pravi cela razlika.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.778
Zdravo na site bi pobarala eden iskren sovet od vas. So soprugot sme vo brak 3 god, nemame deca, i jas samo sto doznav deka me izneveruva so koleska od rabota nekolku meseci veke. Koleskata isto taka znaela deka e zenet, a taa e slobodna. Toj me moli placi da se smirime da ne se razveduvame. Drugi problemi osven ovoj sega sme nemale se bilo super dosega. Bliskite mi velat sekoj maz koga togas ke izneveri ne go rasturaj brakot poradi edna drolja. Sto bi napravile vie na moe mesto. Bi blagodaram.
Иако си бот, ќе ти одговорам. Ти како женско битие може "ќе простиш", но нема никогаш да заборавиш, и вадењето низ нос на таа случка ќе биде толку изразено, што во иднина пак ќе дојдете во ситуација пред развод. Маж ти да е паметен, нема да те моли да не се разведувате.
Автоматски споено мислење:

Da bilo rabotata ubode pa ode, nisto strasno, nema pricina za panika, uste pomalce za razvod. Ako bilo taka ni eden brak nemase da opstoi da ne se pravime sega svetci tuka. No kolku so procitav ova traelo so meseci, izleguvanje vo javnost, kafani ... znaci ne bilo ubode pa ode tuku klasicno neverstvo so emotiven naboj i toa ja pravi cela razlika.
Владе, не се прај некое божество надвор од дуалитет жити се. Жена ти да ја убоде некој, ништо страшно нема да биде нели, ќе си продужите нормално, само ти со спондилоза на врат од роговите на глава, инаку ништо страшно и се по старо.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.333
Поени од реакции
6.350
Da da,
Baraj ti izgovori
Реалност, не изговори. Иако мојата девиза е развод па разврат, не сите имаат муда да го напраат тоа. Али дека една страна е секогаш крива, никад тоа.

Член од
13 април 2021
Мислења
3.430
Поени од реакции
11.276
И ова не е правило, може изневерил прв пат, видел како е, го фатиле и сфатил дека тоа не е за него и решил никогаш повеќе да не го повтори.
Епа ете пишав и за тој дел

Или па да речиме еве дека станува збор за емоционално зрела особа (мада ако е емоционално зрел нема да си дозволи таков “момент на слабост” или такво билдање его и машко докажување….мислам wtf колку години имате?), ти си таа што ќе се измачува после со прашања дали си постапила правилно, дали он те изневерува пак или не, и ти секогаш ќе имаш сомнеж. Еднаш изгубена доверба значи непоправливо оштетување на врската. Значи, останува на тебе дали ти сакаш да си дозволиш такво непочитување кон себеси.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
5.025
Поени од реакции
7.682
Реалност, не изговори. Иако мојата девиза е развод па разврат, не сите имаат муда да го напраат тоа. Али дека една страна е секогаш крива, никад тоа.
I shto sega?
Kontradiktoren sam na sebe!
Aj nema veze, si kazhavme mislenje dvajcata na temava.

Член од
11 декември 2023
Мислења
48
Поени од реакции
136
Zdravo na site bi pobarala eden iskren sovet od vas. So soprugot sme vo brak 3 god, nemame deca, i jas samo sto doznav deka me izneveruva so koleska od rabota nekolku meseci veke. Koleskata isto taka znaela deka e zenet, a taa e slobodna. Toj me moli placi da se smirime da ne se razveduvame. Drugi problemi osven ovoj sega sme nemale se bilo super dosega. Bliskite mi velat sekoj maz koga togas ke izneveri ne go rasturaj brakot poradi edna drolja. Sto bi napravile vie na moe mesto. Bi blagodaram.
Што ве чека по разводот? Тоа треба да се прашате.

Bitno e zosto e ako se site mazi takvi i vtor i tret da fatam istoto ke go pravi. A so ovoj barem se ostanato mi bese pogodeno imavme kompromis i dogovor za se...i go sakam..e sega dali mozam da preminam preku toa e druga rabota, prvpat mi se slucuva vakvo nesto ama verojatno bi me macelo dolgo vreme duri i da ostanime zaedno..
од професионално искуство ви кажувам дека разведените жени никој потоа не ги зема за сериозно, ако имате над 37-8 години, тешко до нова сериозна врска потоа. Само 10% од сите разведени жени потоа нашле брачен партнер или момче. Мажите толерираат се, освен разведени жени. Ако имате разведени жени во ваша околина погледнете дали тие нашле некој нов.

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.694
Поени од реакции
6.021
...разведените жени никој потоа не ги зема за сериозно....Мажите толерираат се, освен разведени жени. Ако имате разведени жени во ваша околина погледнете дали тие нашле некој нов.
Ali zatoa za provod, razvedenite zeni se omileni kaj mazite

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.532
Поени од реакции
3.688
од професионално искуство ви кажувам дека разведените жени никој потоа не ги зема за сериозно, ако имате над 37-8 години, тешко до нова сериозна врска потоа. Само 10% од сите разведени жени потоа нашле брачен партнер или момче. Мажите толерираат се, освен разведени жени. Ако имате разведени жени во ваша околина погледнете дали тие нашле некој нов.
Баш ако погледам од околината би рекол дека разведените најчесто си наоѓаат исто така разведен партнер

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.694
Поени од реакции
6.021
Добро не ви е срам? Значи според вас мажот треба да прави што сака, а жената да биди домаќинка да трпи и да ќути, така?
Gluposti, kaj procita takvo nesto?
Ako licno mene me prasuvas, mojot stav e deka mazot i zenata se so isti prava i obvrski, dvajcata treba maksimalno da se posvetat i trudat da go odrzat brakot

Член од
17 јануари 2020
Мислења
76
Поени од реакции
162
Што ве чека по разводот? Тоа треба да се прашате.

Ti zatoa si razveden druzhe?
Te fatija so druga?:pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom