Фан клуб: РК Пелистер

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.278
Поени од реакции
8.120
„Вртелешка“ во Е. Пелистер: Сега Шундовски пак ќе го води тимот!

Naslovot stooo

Од шо сме малер сега ке го победи Веспрем и ке го остат уште 2 години да се нервирме Абе и ние многу лајна јадиме ама од шо го сакаме клубот не од шо мислиме лошо

Komentarot petstooo

РК Еурофарм Пелистер ја прифати оставката на тренерот Бранислав Ангеловски по натпреварот против Алкалоид. Клубот му се заблагодарува на ангажманот, професионалноста и остварените цели во претходните една и пол година. Му посакуваме среќа и успеси во понатамошните професионални предизвици.
Клубот наскоро ќе го именува новиот тренер, а дотогаш екипата ќе ја води Звонко Шундовски.

Najjako so duri denes ni kazaa deka ja prifatile ostavkata bog da cuva i Branko da brani ako ne Zvonko :)

Sent from my CLT-L29 using Tapatalk

Leo Bonnie

Кад се врате скитнице
Член од
20 декември 2008
Мислења
4.479
Поени од реакции
5.559
Бабиќ играше бавен старомоден ракомет, сакавме скандинавски да играме. Дојде скандинавец ама не го разбира менталитетот наш, ни треба битолчанец да се поврзи со екипата. Беше и битолчанец. Кој сака нека дојди нема да смени ништо.

Ни треба насока, македонски играчи ќе форсираме или странци? Просеци ќе носиме од странство колку да освоиме тутула или македонска база ќе прајме за наредни 5-10 години? Еднаш нека се пресечи нека се напрај стратегија и нека се следи па макар и без титула да сме сезонава. Во спротивно пак ќе биди истиот муабет за брзо.

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
895
Поени од реакции
1.172
Бабиќ играше бавен старомоден ракомет, сакавме скандинавски да играме. Дојде скандинавец ама не го разбира менталитетот наш, ни треба битолчанец да се поврзи со екипата. Беше и битолчанец. Кој сака нека дојди нема да смени ништо.

Ни треба насока, македонски играчи ќе форсираме или странци? Просеци ќе носиме од странство колку да освоиме тутула или македонска база ќе прајме за наредни 5-10 години? Еднаш нека се пресечи нека се напрај стратегија и нека се следи па макар и без титула да сме сезонава. Во спротивно пак ќе биди истиот муабет за брзо.
Се убо напишано, ако прочита некој од управата горе долу ќе разбери се ама дека зборот СТРАТЕГИЈА ќе ти го разберат... Мало морген.

И гледам Борзаш, на прес вели Веспрем не се гледа секој ден и на тој начин ја повикува публика, не не... Наместо да речи ќе дајме се за победа, да се извадиме (ако можи некако) за со Алкалоид ова она поддршка ветер во грб, тој Веспрем не идел често во Битола, нив да сме ги гледале, која ЛУЗЕРСКА изјава, значи утре да одиме ама за Веспрем да ги гледаме, оти нашите изгледа ќе бидат на терен од чиста досада и од шо мора...

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
895
Поени од реакции
1.172
Sea ko ke tepame vtornik so alkaloid site ke pisat najaki najaki, dur ne izgubat. Pomirete se tolku deka e silata za ova sezona, i jas go nekjam brance ama to e nemozi sega trener nanovo koj ke ti dojdi so ke ti dojdi i red dr raboti, to e moeto mislenje, mn se tupi najnegativnata energija megu nas si ja prajme samite nie, to e pomirete se poarno edna sezona neka odi jabana ama barem da se nauci od greskite i za vgodina da sme pokvalitetni
Море вистина ја сети со Алкалоид, за ОВА еве јавно рака ти пуштам, ДОКТОР !

Ах бе, ама ние неколку ја прајме негативната енергија, ако говорот на телото на играчите вчера и нивните реакции кажуваат СЕ (ако ги извадиш розевите наочари и видиш поубо). Иначе дека велеше кој ќе го клат, немало сега тренери, има само треба мозок и проценка добра да напрат, ќе видиме, ако е точно инфото шо го имам, мислам дека ќе биди многу поарно ама да не брзаме ај.

Член од
23 мај 2024
Мислења
122
Поени од реакции
244
Море вистина ја сети со Алкалоид, за ОВА еве јавно рака ти пуштам, ДОКТОР !

Ах бе, ама ние неколку ја прајме негативната енергија, ако говорот на телото на играчите вчера и нивните реакции кажуваат СЕ (ако ги извадиш розевите наочари и видиш поубо). Иначе дека велеше кој ќе го клат, немало сега тренери, има само треба мозок и проценка добра да напрат, ќе видиме, ако е точно инфото шо го имам, мислам дека ќе биди многу поарно ама да не брзаме ај.
Iskreno mislev ke tepame ama to e, priznavam gresna moja procenka. A inace za rozevite naocari uste gi nosam i ke gi nosam i natamu se gleda malce podaleku od nosot i na podolg rok, vo 3 godini menvame treneri igraci i pak isto, ete i bitolcani i makedonci i profesionalci i pak neshto ne odi to e to.. ama poentata druga mi bese ama pak ne me razbiras, vo odnos na vie so ste ete najglasni da recam, nacinot na komentiranje i plukanje kon sportistot so saka ne e e preterizam, se vrega se kara se komentira na se i sesto i mislite deka seto to e vo red, treba da ima granici do kaj da se odi so vreganje karanje, i pak stojam na to deka nisto ne mu cini na gradot, ete si dade odtavka odma pocnaja drugi ne e do branko, ako ne daese ke pisea oti ne dade i to e nema kraj.. i vakvoto mislenje i moj stav ne znaci deka gi opravduvam i gi branam upravata znaci opsto ti kazvam, nemozi sekoj so ima sprotivno razmisluvanje od vas tuka 4 5 dusi, i 10 dusi na fb kako pinzi minzi, da gi klavatr vo ist kos so upravat ili kuropusaci na upravata itn, za to vi velev ne bidete ograniceni kako vo politikata so se lugeto, ako zborvas protiv vmro odma komunjar si i obratno, ti tekvit?

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
895
Поени од реакции
1.172
Iskreno mislev ke tepame ama to e, priznavam gresna moja procenka. A inace za rozevite naocari uste gi nosam i ke gi nosam i natamu se gleda malce podaleku od nosot i na podolg rok, vo 3 godini menvame treneri igraci i pak isto, ete i bitolcani i makedonci i profesionalci i pak neshto ne odi to e to.. ama poentata druga mi bese ama pak ne me razbiras, vo odnos na vie so ste ete najglasni da recam, nacinot na komentiranje i plukanje kon sportistot so saka ne e e preterizam, se vrega se kara se komentira na se i sesto i mislite deka seto to e vo red, treba da ima granici do kaj da se odi so vreganje karanje, i pak stojam na to deka nisto ne mu cini na gradot, ete si dade odtavka odma pocnaja drugi ne e do branko, ako ne daese ke pisea oti ne dade i to e nema kraj.. i vakvoto mislenje i moj stav ne znaci deka gi opravduvam i gi branam upravata znaci opsto ti kazvam, nemozi sekoj so ima sprotivno razmisluvanje od vas tuka 4 5 dusi, i 10 dusi na fb kako pinzi minzi, da gi klavatr vo ist kos so upravat ili kuropusaci na upravata itn, za to vi velev ne bidete ograniceni kako vo politikata so se lugeto, ako zborvas protiv vmro odma komunjar si i obratno, ti tekvit?
Никогаш не сум окарал, то ми е испод ниво. Со такви извини, ама во ист кош не ме клавај. Другото нема да го коментирам.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

bitolcanec_1

ветеран од златното време
Член од
6 јуни 2011
Мислења
770
Поени од реакции
1.398

;)

Член од
18 септември 2020
Мислења
1.166
Поени од реакции
6.779
vo 3 godini menvame treneri igraci i pak isto, ete i bitolcani i makedonci i profesionalci i pak neshto ne odi to e to..
Не то е то...ова шо го напиша е целиот проблем. Менваме играчи, тренери, македонци, странци и пак не оди...е сега треба УПРАВАТА да ги смени тие шо одлучват кој да се донеси. Значи проблемот е скаутингот, колкав треба дебил да си, се да промашиш. Веќе не ни се памтат промашаите.

Прекинвање на секоја соработка со тие шо ни ги нуделе и носеле досега играчите!!!

И малку управата да намали со самобендисаноста. Не знам дали сфаќат дека ко се плука/критикува, никој не го "плука" Зоран оти е Зоран. Критикувана е нивната работа. На крај краева тие се тие кои одлучват и пресекват и затоа се НАЈОДГОВОРНИ.

Генерално, се шо се кажало на форумот, т.е. се шо збораше јавноста на крај испадна дека е така. Уште летото сите ги детектиравме слабостите со кој ќе се соочиме годинава. СРЕДЕН, ПИКЕР во два правци. Доколку Василев не го пуштевме, ќе го немавме тој проблем. МАНАСКОВ, НЕПОТРЕБЕН. И Бранче не е кадарен. Високи цени на карти, НУЛА комуникација со фан базата на Пелистер, итн... Можам уште да редам работи на крај јавноста шо испаднала во право, но отприлика тие се. И шо превзеде управата? НИШТО!!! Продолжи со инаетливата политика и после да видиме доцни очајни потези...на сред сезона да останваме без тренер, да носиме дотраени играчи надвор од Европа, тајно да фрчат гратиси да не се резилиме...

МНОГУ малку треба за да се се вратиме во колосек, само треба приземност и согледвање на реалноста. Знам дека и ова шо го пишам ќе го сфатат ете пак коментар против нас...се надевам дека поентата ќе ја СФАТИТЕ, управо.

Горан уба реченица кажа...колку шо му мислиме лошо на клубот, толку лошо да не најди.

Член од
21 март 2014
Мислења
522
Поени од реакции
382
Не знам кои се можностите да фатите тренер од калибар на Червар, Раул, Парондо, Душебаев, ама и да дојде некој втора/трета класа тренер со авторитет и со овој тим би требало да освоите титула МК, Бранко не успеа да направи систем со кој ќе ги користи сите играчи, а на тимот покрај тренер само среден и пикер способен за одбрана му е слабост на краток рок.

Kajgana Shop

На врв Bottom