Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
23 март 2024
Мислења
9
Поени од реакции
7
skam da prasam dali nekoj znae bez drzavjanstvo bg moze da se zeme licna karata samo da ne e ona za stranci ima nekoj nekoja informacija
Бугарску личну карту (и пасош) можеш да добијеш једино ако постанеш бугарски држављанин.

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
skam da prasam dali nekoj znae bez drzavjanstvo bg moze da se zeme licna karata samo da ne e ona za stranci ima nekoj nekoja informacija
Како да земеш бугарски документи и да не се за странец, а да е без државјанство? Значи или си странец со дозвола за седење продолжителна/постојана, а потоа бугарско државјанство натурализација или со происход и државјанство.

Член од
6 јануари 2015
Мислења
1.308
Поени од реакции
1.249
здраво на сите,луге ај ве молам за информација ни побараја дополнителни документи поднесовме пред месец прашањето ми е ЗА КОЛКУ ВРЕМЕ ОТПРИЛИКА се менува статусот инаку интервју Битола 2021 Благодарам за било каква информација

Член од
27 септември 2016
Мислења
196
Поени од реакции
122
Zdravo , za sofija dali ke odi nekoj na 23.10 vo 09:00 treba da sum tamy
Автоматски споено мислење:

Zdravo , za sofija dali ke odi nekoj na 23.10 vo 09:00 treba da sum tamy
Ili 22.10

Последно уредено:
Член од
27 септември 2010
Мислења
737
Поени од реакции
453
Dobar den
Автоматски споено мислење:

Dobar den forumdziii
Mala pomos na sinko mu izvadiv izvod vo Sofia ima 4 godiniki sea iskam da go slikam za pasporta Samo so uzvodot ke treba ili ke treba za adresa nekoj dokument mi spomnaa nekoj lugje trebalo takov dokument na lege sum jas

Член од
7 јуни 2023
Мислења
3
Поени од реакции
3
Здраво сакам да прашам дали има некакви шанси за бугарски пасош без стар бугарски документ

Член од
10 јануари 2019
Мислења
357
Поени од реакции
498
Pozdrav na site, prasanje imam se raboti za dete na 5 godini ima pominato intervju vo ambasada i aplicira preku roditel koj vekje ima drzavjanstvo no deteto e rodeno pred roditelot da stane bugarski drzavjanin momentalno statusot e na zadolzitelna.Kolku vreme se ce ceka za da dobie drzavjanstvo i dali postoi nekoj poseben proces za deca koj vekje roditelot ima bg drzavjanstvo?Blagodaram

Kajgana Shop

На врв Bottom