Најлесен и најбрз начин на бришење прашина

• Креатор на темата Креатор на темата paraglajder
  • Време на започнување Време на започнување
Член од
31 јули 2008
Мислења
2.843
Поени од реакции
1.636
Максимално мразам да бришам прашина, така да во потрага сум по совет како да го правам тоа на лесен и брз начин.

Купувам од оние Глос влажни марамици за прашина - океј е, предност е тоа што неморам да мијам крпа на 5 минути. Али пошто сме 21 век си велам сигурно има нешто измислено што оваа макотрпна работа ја прави да оди полесно и побрзо. Некоја четка, крпа магична, правосмукалче, итн?

Благодарам однапред.

И јас мразам прашина да бришам, ама повеќе мразам прашина да има, така да тоа ми дава мотивација да бришам, хаха.

Прашина на дрвен мебел бришам исклучиво со политура (преубаво ми мириса).
Паркет, прво поминувам со правосмукалка, после со џогер (со млака вода и средство за паркет, може плус да капнам некое есенцијално масло за да мириса убаво).
Стаклени работи пребришувам со средство за бришење стакло.

Бришење прашина со влажни марамици за мене не е убаво избришана прашина.

Максимално мразам да бришам прашина, така да во потрага сум по совет како да го правам тоа на лесен и брз начин.

Купувам од оние Глос влажни марамици за прашина - океј е, предност е тоа што неморам да мијам крпа на 5 минути. Али пошто сме 21 век си велам сигурно има нешто измислено што оваа макотрпна работа ја прави да оди полесно и побрзо. Некоја четка, крпа магична, правосмукалче, итн?

Благодарам однапред.
Ti be druze od start si ja utnal rabotata.
Takvo efikasno i brzo sredstvo za brisenje prasina ljugeto go izmislile pred vekovi i vekovi i uste e nenadminato do den denes i se vika zena :toe: .
Treba samo proizvoditelot da go pogodis, markata so bi rekle ete ko @Aceso na primer i ke ti sveti doma, ko apteka ;) .

имаше вакцина против Алергија на домашна прашина, на времето колега купи од представништвото на српска фирма, некаде во Мавровка најгорните спратови, околу 2000 ,кд беше тогаш... настанување прашина е сврзано и со статички електрицитет, греење, влажност на воздухот..

Ti be druze od start si ja utnal rabotata.
Takvo efikasno i brzo sredstvo za brisenje prasina ljugeto go izmislile pred vekovi i vekovi i uste e nenadminato do den denes i se vika zena :toe: .
Treba samo proizvoditelot da go pogodis, markata so bi rekle ete ko @Aceso na primer i ke ti sveti doma, ko apteka ;) .

Жена ми има по тешка работа од мојата. Така да гледам да помагам колку можам.

vo soba brisam sekoj den.
Imam alergija i mi smeta. A doma ednas-2 pati nedelno, zavisi. Ako ne e otvoren prozorot ( pr zima ili vaka pod klima) ne vlaga tolku prasina.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom