ИТ фирми и пракси во Скопје

Член од
7 јуни 2022
Мислења
20
Поени од реакции
7
Zdravo na site sakam da prasam nesto povrzano so WordPress.
Prasanjeto mi e dali moze edna tema koja sto e platena da se koristi na poveke sajtovi?
Se raboti za Pearl temata.

Член од
16 мај 2016
Мислења
448
Поени од реакции
607
Zdravo na site sakam da prasam nesto povrzano so WordPress.
Prasanjeto mi e dali moze edna tema koja sto e platena da se koristi na poveke sajtovi?
Se raboti za Pearl temata.
Ке видиш што ти пишува во лиценцата.

Во случајов, кога го побарав името на гугл, прв резултат ми беше линк од themeforest, кај нив јасно пишува дека е за 1 сајт/продукт.
1726750555570.png

Член од
7 јуни 2022
Мислења
20
Поени од реакции
7

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Дали има во Македонија квалитетни АИ девелопери?

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.511
Дали има во Македонија квалитетни АИ девелопери?
Широка тема, пробај пушти оглас, и види што ќе се пријави.
Ние не најдовме за computer vision тоа што ни требаше.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Широка тема, пробај пушти оглас, и види што ќе се пријави.
Ние не најдовме за computer vision тоа што ни требаше.
На оглас ќе се јават, ама дали има добри кај нас е прашањето.

Amaterasu

123123113
Член од
17 април 2012
Мислења
1.207
Поени од реакции
1.236
Ако имаме data science инженери, тогаш мора да имаме и AI инженери така? Мислам дека двете улоги се тесно поврзани. Еве HTEC на пример нудат некакви AI решенија, а гледам имаат и огласи за data science инженери.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.429
Поени од реакции
3.500
Има сигурно, ама дали ќе се префрлат во друга фирма, малку потешко.

Член од
4 октомври 2024
Мислења
27
Поени од реакции
13
Која им е поентата на фирмиве да ги реобјавуваат огласите? Толку ли не можат да најдат кадар или бараат а молат да не најдат. На Линкедин приметувам едни исти огласи од исти компании на секој 2 месец

Член од
12 август 2024
Мислења
176
Поени од реакции
433
Која им е поентата на фирмиве да ги реобјавуваат огласите? Толку ли не можат да најдат кадар или бараат а молат да не најдат. На Линкедин приметувам едни исти огласи од исти компании на секој 2 месец
Им се може веќе да бараат и квалитетен и поефтин. Фирмава кај што сум имаше неколку огласи. Девопс имаше 20+ кандидати и да беше 2020-2021 и двајца ќе примеа сега ниеден зашто си бараа ептен тоа што е наведено. А и ни нагласија и на нас БЕ повеќе во детали да си навлегуваме во девопс така да нема ни да примат.

Има гласини дека една некоја од поголемите фирми ќе има 50+ отпуштања. Фирмите кај што имаат американски клиенти не ми делуваат нај нај во Македонија во моментов.

Член од
4 октомври 2024
Мислења
27
Поени од реакции
13
Им се може веќе да бараат и квалитетен и поефтин. Фирмава кај што сум имаше неколку огласи. Девопс имаше 20+ кандидати и да беше 2020-2021 и двајца ќе примеа сега ниеден зашто си бараа ептен тоа што е наведено. А и ни нагласија и на нас БЕ повеќе во детали да си навлегуваме во девопс така да нема ни да примат.

Има гласини дека една некоја од поголемите фирми ќе има 50+ отпуштања. Фирмите кај што имаат американски клиенти не ми делуваат нај нај во Македонија во моментов.
Ама добро 1год да бараат? До сега ќе вработеа некој со искуство и ќе до обучеа. Изгледа све е лажно

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.429
Поени од реакции
3.500
Тоа значи дека за кур не ја бива фирмата.

Kajgana Shop

На врв Bottom