Кога пренесуваш вест која е гола пропаганда како да ја третирам?
Пишувале новинари (експертите за се и сешто) и што ако пишувале не значи дека тоа по автоматизам е вистина, зависи кој како ги инструирал почесто/секогаш новинарите ги користат како пропагандисти.
Тоа што во војната ЕУСА vs Руска Федерација би сакал РФ да излезе како победник не значи дека треба и да верувам во руската пропаганда која и јас ја користам ама само за да ги тртам овие демокративе/талмудашите и сличните имбецили и не, не вервам во ниту една пропаганда.
Ова што си пишувал, или не разбираш па само правиш инает или....
Сам си поставуваш прашања сам си даваш одговор, која е целта?
Како бе тоа настрана мојата “експертност“, не треба да верувам во онаа што сум учел/работел ами да вервам во тоа што напишал некое пискарало
Никаде не го реков тоа што ти си го напишал за некакви 50км, или пак не си разбрал што сум напишал што и не е проблем не секој мора да ги знае тие работи ... очекуваш сега да отвараме тема за или-нили-мили (ова мили не е логичко коло туку заебанција) за радарски дијаграми, за ЕД и ПЕД за да ти се убедиш дека најчесто новинарите пишуваат глупости. (имаше еден како Црпе со хоризонтално-вертикално -радарски снопови- и му велам тоа не е така, а тој ама професорот доктор на наука еееј доктур така рече, кој си ти да го оспоруваш бидејќи ми беше од интерес да го научам му најдов цртежи и објкаснувања по што почна да збори амо зошто професорот така не учи ... и што да му речам на тоа?)
...е па немам интерес и овде да терам со тоа, секое добро, верувај во што сакаш!