Бугарско државјанство (процедура и потребна документација)

Член од
4 декември 2008
Мислења
30
Поени од реакции
17
Јас се уште немам Указ
Положително сум од 12.06.2024

Интервју во Битола Октомври 2021

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
Чекајте малце, значи со положителна 10.07 да се надеваме деновиве???

*Brave*, johnjohn - честитки дечки, да ве служи како што ќе е добро за вас и семејствата ви.

1727964254184.png

Член од
19 октомври 2020
Мислења
6
Поени од реакции
10
Чекајте малце, значи со положителна 10.07 да се надеваме деновиве???

*Brave*, johnjohn - честитки дечки, да ве служи како што ќе е добро за вас и семејствата ви.
Јас бев со положителен статус на 05.06.2024

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
Епа ајде, ако не е сега, до месец дена да се надеваме.
Не знам ни јас што толку се брзам.
Сопругот е тој што чека државјанство, не знам дали сум раскажала претходно на форумот, ама низ толку бирократија сме поминале да сме заедно и откако излезе происходот дишеме полесно, ама еднаш да го земе има да пукам шампањско.

Член од
20 октомври 2005
Мислења
314
Поени од реакции
136
Отприлика 3-3,5 години од интервју
Фала. Претходно има чекање година или две? Од давање на документите? (Ми личи дека ако веќе работиш легално во странство, ќе добиеш и постојан престој пред да излезе државјанството... Хм)

Член од
22 декември 2021
Мислења
5
Поени од реакции
4
Здраво, дали некој знае колку време поминува од кога ќе се добие указ, на страната за проверки да се смени статусот резервирање дата за подигање на указ во вашето удостоверение е испратено во конзулска служба? Интервју е правено во Битола.

Член од
24 јуни 2023
Мислења
4
Поени од реакции
3
Здраво дечки, дали некој имал искуство досега со плаќање онлајн за услуги од Д'ржавна агенција "Архиви"?
Во банка не можам да извршам уплата бидејќи податоците што ми ги пратиле за уплата не се на латиница и ми велат може да дојде до проблем при трансакција а на мејлови не ми одговараат од Д'ржавна агенција "Архиви" кога им побарав податоци на латиница...

Инаку по втор обид после измена на законите и короната бев на интервју лани 25.07.2023 со оригинал венчаница од прадедо на бугарски и сега чекаме.

Член од
19 октомври 2020
Мислења
6
Поени од реакции
10
Може некој да ми даде контакт во приватна порака од посредник кој ќе ми помогне за во рок од 2-3 дена да го подигнам указот од Софија и да се сликам за лична карта и пасош?

Ви благодарам многу

Член од
6 јуни 2014
Мислења
71
Поени од реакции
77
Статусот на сопругот се смени пред 2 саати, не добивме известување на мејл што значи ботот дефинитивно не работи.

Одиме за указот следната недела. :)

Со среќа да им е на сите што тргнале по тој пат.

@johnjohn, не ти требаат тие харпии, подигаш удостоверението и идеш со него да си извадиш документите. Плаќаш најбрзата постапка и ќе ти ги направат. Би требало за 8 работни саати (разбирај утредента) да платиш 90лв, а пасошот би требало да е 200лв.
Сега плати си ја таксата за подигање на удостоверението како што е пишано на линкот. Идеш со печатена потврдата од мејл, мкд пасош, две слики за документи и докуметот за платена такса.
Сепак некој поминал поскоро по тој пат нека да пише, а јас можам сабајле да ти проверам во кое ОДМВР можеш да отидеш и све остало. На кого можам и со што можам ќе помогнам, само пари не се расфрлајте на гнасиве, ве молам.
Барајте, читајте, прашувајте.

Член од
10 декември 2021
Мислења
17
Поени од реакции
20
Статусот на сопругот се смени пред 2 саати, не добивме известување на мејл што значи ботот дефинитивно не работи.

Одиме за указот следната недела. :)

Со среќа да им е на сите што тргнале по тој пат.

@johnjohn, не ти требаат тие харпии, подигаш удостоверението и идеш со него да си извадиш документите. Плаќаш најбрзата постапка и ќе ти ги направат. Би требало за 8 работни саати (разбирај утредента) да платиш 90лв, а пасошот би требало да е 200лв.
Сега плати си ја таксата за подигање на удостоверението како што е пишано на линкот. Идеш со печатена потврдата од мејл, мкд пасош, две слики за документи и докуметот за платена такса.
Сепак некој поминал поскоро по тој пат нека да пише, а јас можам сабајле да ти проверам во кое ОДМВР можеш да отидеш и све остало. На кого можам и со што можам ќе помогнам, само пари не се расфрлајте на гнасиве, ве молам.
Барајте, читајте, прашувајте.
A dali znaes EGN dali vednas ti spremaat ili treba da cekas? Jas preku ambasada imam aplicirano i ne mozam 100% tocna informacija da najdam dali ima nekoj odreden period na cekanje dodeka ti napravat EGN ili vednas ti e gotovo.
Fala odnapred.

Kajgana Shop

На врв Bottom