Дрога ( Наркотични дроги )

Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.830
Поени од реакции
23.071
@wot i ja taka vikav.. nema da imame problem so bebe.. ama ne e taka.. ostavi go sk-92 sto si spiel lagano u drugata soba.. ja garantiram deka skapo ja plakja cenata za toa.. milion posto sum ubeden deka zena mu sledniot den masta mu ja vadi i mu zbori vakov si takov si, sebicen, bezobziren, me ostavas sama so bebeto, ne mi pomagas, sram da ti e.. baska sex nema taka da dobie pa majka jana da e.. kolku saka neka zbori deka ne e taka, ama veruvaj deka site zeni se isti i se odmazdoljubivi.. nema teorija taka da go ostavi da spie bez da ima posle posledici..
Зашто бе не си ме тагнал?
Сега Ска што пишал во Драга Кајгана ме натера да прочитам темава и гледам дека сум го испуштил најјакиот коментар. Пет пати го прочитав, не престанав да се смеам.:pos:
Ако со некого сакам стварно да се запознаам од форумов тоа си ти. Те канам на кафе/пиво/ручек нареден пат кога ќе сум во МКД да си ги споделиме маките родителски. :ајнапиво:

Член од
7 октомври 2023
Мислења
20
Поени од реакции
39
другар, подалеку од тие бубки, немаш потреба да пробуваш, не дај боже ќе ти се засвиѓаат, па ќе треба да ја редиш работата ќе си проаѓаш со една/две осмици за цела недела, 300/400 ден. една, рачунај ќе ти стане интересно на нос ќе си ги маваш, ефект - изгубен германец во некое кратовско село, нема да знаеш кај е север кај е југ, не да планираш нешто или др.

Жуто - најглупа дрога без конкуренција, никакво задоволство, може да се чешаш константно само како луд од време на време при употреба, ќе размислуваш дека си пливкаш легнат на душек, во прво метро од локалниот базен, комплетно враќање во нормала од него нема и не постои, ќе ти се случува флешбек на Антена 5, во најдобар случај ќе бидеш како некое малку изгребано це-де, ќе може да се пушта музика од него, али нема теорија ни четврт процент да не кочи стално и на исто место доста често додека ти е векот...и тоа со вакви последици се соочуваат тие што успеале као демек да се опорават, 1 на Х х х х х х..

Хелекс, дипам, бензо мензо, лоран, нозинан, презине, менделекс дизел супер 98 или по нашки таблетоманија т.е таблетомани...е од овие спас ти нема, тие ти се појака дрога од дрогата, па во крајна фаза или врв на кариера може да си праеш коктел со ортакот, кој што има ќе си здробете и ќе си мавате

Амфетамин/ Екстази

Доста е за денеска, ако сакаш да се дрогираш, гледај бар и да тренираш и не се лажи не тражи алиби него соочи се сам со себе и реалноста.. не те лече ни манастир ни цркви ни курци палци, а најмалку бензо дизел супер 98.. единствен начин за подобрување е истио по кој си се заебал, сам се човек расипе, сам се оправе..се друго се македонски народни приказни...али пред овоа се прво се едуцирај, ама не од маалските џанки и локални наркичи..
Автоматски споено мислење:

Кајгана форум параван за талентирани млади наркоманчиња да изградат сјајна кариера.. не дај боже некој да од нив сериозно да земе да чита ќе го дотерате убаво.. така да тренирајте спортувајте..не ви требат наркотични дроги

Последно уредено:
Член од
28 декември 2015
Мислења
3.899
Поени од реакции
6.372
другар, подалеку од тие бубки, немаш потреба да пробуваш, не дај боже ќе ти се засвиѓаат, па ќе треба да ја редиш работата ќе си проаѓаш со една/две осмици за цела недела, 300/400 ден. една, рачунај ќе ти стане интересно на нос ќе си ги маваш, ефект - изгубен германец во некое кратовско село, нема да знаеш кај е север кај е југ, не да планираш нешто или др.

Жуто - најглупа дрога без конкуренција, никакво задоволство, може да се чешаш константно само како луд од време на време при употреба, ќе размислуваш дека си пливкаш легнат на душек, во прво метро од локалниот базен, комплетно враќање во нормала од него нема и не постои, ќе ти се случува флешбек на Антена 5, во најдобар случај ќе бидеш како некое малку изгребано це-де, ќе може да се пушта музика од него, али нема теорија ни четврт процент да не кочи стално и на исто место доста често додека ти е векот...и тоа со вакви последици се соочуваат тие што успеале као демек да се опорават, 1 на Х х х х х х..

Хелекс, дипам, бензо мензо, лоран, нозинан, презине, менделекс дизел супер 98 или по нашки таблетоманија т.е таблетомани...е од овие спас ти нема, тие ти се појака дрога од дрогата, па во крајна фаза или врв на кариера може да си праеш коктел со ортакот, кој што има ќе си здробете и ќе си мавате

Амфетамин/ Екстази

Доста е за денеска, ако сакаш да се дрогираш, гледај бар и да тренираш и не се лажи не тражи алиби него соочи се сам со себе и реалноста.. не те лече ни манастир ни цркви ни курци палци, а најмалку бензо дизел супер 98.. единствен начин за подобрување е истио по кој си се заебал, сам се човек расипе, сам се оправе..се друго се македонски народни приказни...али пред овоа се прво се едуцирај, ама не од маалските џанки и локални наркичи..

Кајгана форум параван за талентирани млади наркоманчиња да изградат сјајна кариера.. не дај боже некој да од нив сериозно да земе да чита ќе го дотерате убаво.. така да тренирајте спортувајте..не ви требат наркотични дроги
Ти си пробал жуто или онака си слушнал кум од трет братучед комшијата?

Последно уредено од модератор:
Член од
7 октомври 2023
Мислења
20
Поени од реакции
39
На телевизија иам гледано и шо ми кажувале, абре другар ајде од сабајле на четврт бурек

Ти си од партија жуто преставник бранеш си ја партијата

Шо земаш ?
Малку жуто, малку бело, малку зелено

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
@wot

Блазе си ти ако можеш да бираш и ако си у држава каде што е колку-толку по толерирано. Иако и во Македонија квалитетот е кренат каде-каде во споредба со пред 6,7,8 па и повеќе години.
Во која држава си и ако си со друштво, со кој си има голем удел. Ептен сакам да идам пример у кафана/ресторан под дејство на канабис, да циркам пивце и да мезам и јадам. Нема боље едноставно. :D
Aма многу ретко се наоѓам у средина која е океј со тоа, ептен ретко. Сум седел на маса Х пати со луѓе кои се дават во алкохол, сум отишол надвор да пецнам(сам), се враќам и као некој ќе ме примети и ќе ме погледне безвезе, као види го овој наркоман. Има hack секако капки за очи нема шанси да те примети никој (мене многу ми се хаос очите после пушење) :D
2-3 пати со на жена ми друштво се дешавало, и веќе после тоа, не го правам реално, јер waste of weed. Не сакаш да си евидентно напушен у околина на луѓе кои се ала бијонс апла против тоа и го сметаат за "devil's lettuce". Плус, што многу често ме прави посрамежлив.
Моево друштво е каде-каде по либерално во тој поглед, ама пак. Има одреден сентимент кој вика "30+ години имаш, уште конзумираш канабис, уозбили се", некако тој стил. А сите до еден се alcohol enjoyers, иронично скроз, но тоа е.
Искрено, пошто има овде толку многу пропаганда за канабисот и сеуште има брдо луѓе кои се хардкор против тоа, малце е потешко да си опуштен и да ти биде добар хајот и да не те мава параноја што искочил 2 спрата под тебе а ти на тераса вадиш димчини :D. Особено во помали места. Изазива на моменти параноја, се пазиш, се криеш и тн и тн. Затоа +1 за edibles, нема мирис :D

Како што кажа @парва, нема боље период за конзумација од есен.

Што се однесува до пушење и raising children.
Ко што кажав, откако се роди ќерка ми, драстично намалив конзумирање (ептен ептен ретко), во оваа година и нешто, само еднаш сум имал при себе онака "грамажа" (ако 5-6г се воопшто грамажа) и да сврзам ден за ден пушење. Обично тоа било кога сум бил ептен зафатен со работа и ми требало извор на креативност, feel good factor, и фокус. А доста работам, за среќа од дома, нешто за кое сум енормно благодарен пошто можам да помагам околу ќерка ми и едноставно кога ќе немам работа или кога ќе имам се завршено, го оставам лаптопот негде у близина ако нешто искочи на мејл/teams и си играме и се чуваме. После оваа година, веќе се зацементира ставот кај мене дека - работа од канцеларија никад више. Но, тоа е скроз посебна тема на муабет.
Моиве конзумации оваа година и нешто биле викендашки - ќе се најдеме со другар/и за викенд со 1-2 пивца и ќе си тераме со длабоки муабети, своевидна терапија и смеење до бесвест, неколку саати дур спие малата, и после тоа се враќам дома и сум на baby duty. Петок или сабота вообичаено кога ќе бидам слободен.
Зависи реално, како што расте детето тоа може да биде по-толерабилно, но пак мислам дека првата година-две, малце тоа треба на страна да се тргне и да се постане "одговорен". Детето тој период е кревко, бара млеко, се буди, забчиња и искачаат и тн и тн и бара alertness. Сепак тоа има апсолутен приоритет и од тоа нема бегање. Твоето ментално здравје и твоето опуштање се некаде далеку на листата на приоритети.
Знам многу луѓе кои конзумираат канабис како родители, но секој со својата приказна. Никад не би судел на некој родител што конзумира канабис, АКО ТОА ГО ПРАВИ ОДГОВОРНО. Сепак, сите знаеме дека all day every day во секаков случај не е океј, без оглед дали си студент, вработен, постар, помлад, родител, баба или дедо. Тоа никако не го оправдувам. Навечер или било кога, период кога детето ќе спие, чисто за mental health да изгејмаш или да пуштиш серија е веќе друга приказна.
Се погодувале ситуации, не викам не, и јас ко што вика парва постанувам поголемо дете од детето и си играм со куклички, си гледаме разгледници, праиме ршум низ дома, скокаме, се гушкаме, се бакнуваме и тн и тн. Ама сепак, за мене, тоа не е океј да биде константа, туку тоа треба да биде стварно редок исклучок.
Се случувало и да ме нападнат intrusive thoughts некоја паника пошто не сум крај неа, и среде дружба јас да си отидам дома, од нигде никаде.
Пак ќе кажам, не судам, секој си има свој пат, и секому билката делува различно.
Работиш од дома имаш дете психички си уморен, дај го малото кај баба дедо нека го играат. Ти физички истроши се (секс, трчање, точак, мма). Самото конзумирање на психотропна супстанца кога имаш мало кое зависи од тебе е неодговорно.

Одговорно (одмерено) конзумирање на псхихотропни супстанци и алкохол не постои. Прекини и посвети се на семејството.

Член од
5 септември 2024
Мислења
198
Поени од реакции
346
Сигурно се клукаш со дијазепами секој ден и мислиш дека со марихуаната се брца човекот во вена. Ај, прескокни ме, многу си затуцан.
Јас како затуцан ќе ти кажам дека ако се издаде наредба за 48 часа, тревче нема да најдеш. Зелен земјотрес ќе има во Македонија. Ќе се пребациш на дијазепамче, или на скок од 5ти спрат.

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.620
Поени од реакции
36.315
Тоа беше подарок за мајка ти. Хееееехеееееехеееееееехехееееееххеееехееехеееееехееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееееее :LOL::LOL::LOL::LOL::LOL::giggle:
Ете, од многу дрога почнал и гробови да откопува и некрофил станал.

Не е убаво да се дрогираш, Костиќ! Гледаш, можеш без кур да останеш, па така импотентен да заглавиш на Кајгана форум и да си играш со креирање милион профили. Пошто немаш со што друго да си играш...

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
44.897
Поени од реакции
83.093
Објективно, ова е успешна приказна и мило ми е кога ќе чујам како некој се откачил од хероин, но треба да се знае целата вистина.

На пример, има млади кои одат во манастир и таму голем процент од нив се откачуваат од дрогата. И они на слични начини како оваа се откачуваат од хероин. Менуваат средина, која е поконтролирана и работат физички работи или вежби, спорт. И кај двете процесот на откачување оди без метадони и слични срања.

Нематеријалниот процес на откачување, она што им е во главата, оди на поинакви начини. Едните употребуваат религија, другите ... па добро и саентологијата е религија. Е сега, дали вреди да станеш саентолог или монах за да се откачиш од хероин. Па ваљда вреди, дури и во случај да мора да станеш саентолог.

Менувањето на средината, мислам дека е клучно, па макар и новата средина да не е толку контролирана како во случајот на одењето во Нарконон, или манастир.
Американците у Виетнам многу зимале хероин. Хероин е дрогата за лоши средини и услови, зими, затвори, војски... Кога се враќале од Виетнам, мислам дека од тие што биле на хероин (а тоа било огромна бројка) некои 80% автоматски престанале да зимаат хероин по доаѓањето, без никаква помош од надвор.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.409
Поени од реакции
17.676
И што? Ја промаши поентата. Башка види го, со намалени когнитивни функции. Напрај јузер и цитирај ме да се објасниме како луѓе а не како дрогиран мајмун и човек.
Pa ne e bas Vladan so namaleni kognitivni funkcii, deckoto ima muabet vo nego i dosta racionalno razmisluva, no koga ke go vidam napusen vo nekoj podcast stvarno deluva neubavo, 45 godisen maz ne moze da zbori od sto e zdrven. Ne si go pratel, otskoknuva po intelekt od drugite.

Potpolno si vo pravo deka familijaren covek ne go lici da konzumira kanabis i treba da se posveti na semejstvoto, sekoja cest za sovetot tvoj. Jas sum razmisluval, nekoja situacija da mi se desi, vo smisla na nevolja, nezgoda, dete ti se razboli urgentno ili nekoja nesreka na tvoja familija ili slicno na toa, a ti napusen so namaleni sposobnosti vo momentot treba da postapis kako tatko, maz, brat, bas neodgovorna situacija.

Jas koga pusev treva porano, 6 meseci ne mozev da napravam dete- kacuva prolaktin duri i kaj mazite so sto negativno vlijae na produkcija na spermatozoidite. Otkako prekinav, zenata ostana trudna posle 3 meseci. Dovolna pricina za sekoj sto saka da bide roditel da ostavi ili barem silno reducira upotreba na kanabis.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.355
Поени од реакции
33.442
Jas koga pusev treva porano, 6 meseci ne mozev da napravam dete- kacuva prolaktin duri i kaj mazite so sto negativno vlijae na produkcija na spermatozoidite. Otkako prekinav, zenata ostana trudna posle 3 meseci. Dovolna pricina za sekoj sto saka da bide roditel da ostavi ili barem silno reducira upotreba na kanabis.
И до неколку месеци отпосле може да влијае негативно... Некој ако налета на ова а го интересира повеќе, има добар научен муабет на The Huberman Lab podcast.

Бавча

идол на младите
Член од
25 декември 2007
Мислења
11.765
Поени од реакции
11.270
Jas duvav redovno koga gi pravev dvete deca i ene gi zdravi pravi porasnaa i gajle nemaat.
Individualno e, ne znaci deka negativno deluva kaj sekogo.

No ne znaci i deka treba da duvas non stop, treba da se ima balans.

Kajgana Shop

На врв Bottom