Има ли некој овде искуство со Кодеин и ако да, какво?
Јас прееска зимав една доза па сега лапам по некоја буква на форумов
Интересно но Кодеинот е сосема легален и како таков е прилично ефтин. Една доза му доаѓа некои 25 денари што е багатела.
Доктор Хаус едвај куртули од ова
Докторката Кади 8 сезони го караше и попречуваше, оти го сакаше
Пази се од ова
Бело неам пробано а еднаш коа имав прилика си направив сметка во умот и испадна 1гр.кокс=10+гр.вутра така да тоа е, не се исплати.
Па не знам, гането ме кошта 1500eur годишно така да преминува во поскапо хоби и тоа. Бело сум пробал 2-3 пати socially. Пример по awakenings и слични фестивали ако се фотнам селфи во позадина има неколку што на отворено се сервисират, никој не се ни крие туку најчесто ќе бидеш понуден ако воспоставиш eye contact. Идам на пиво после работа со head of risk на департмент во билионска фирма и на влез си мава линија и нуди како мастики. Одам на малце хај профајл роденден во кујна цел шанк наредено линии за кој како помине мислиш збориме за кашкавал, кулен и краставица на чачкалица. Според мене глупав хај, се осеќаш лајт и може да денсаш до сабајле - како да ти исклучува во мозок тоа што ти кажува дека си изморен. Сум журкал и со пола таблета што појма немам што беше. Пробано, сфатено и баталено, тие парти дроги не се за мене и ако ствараат зависност не го гледам бенефитот во споредба со гане што е лајф импрувмент.
Алкохолот го верглаш, и се согласувам дека е поопасна работа од тревата. Јас како eastern europe човек немам проблем со држење алкохол, па тука на искачање луѓето ги фаќа од малку. Неколку пива и неколку шотеви и се губат додека тоа за мене запознаен со алкохол од 15 години и растен по кафани неколку пати во неделата е мачкина кашлица и ме обвинуваат за лошо влијание. Секое искачање зборат дека многу се пиело додека се пие многу хахах
Инаку алкохолот обратно од требата ми е само за социјализирање надвор. Немам дома воопшто алкохол или ако останало нешто од хостинг забава ќе биде отворено пак на следната забава. Пиење дома ми е многу неубаво чувство, ниско некако и иако знаеме да заглавиме понекогаш по барови дома ни пивце не отвараме ниту вино за вечерање. Не можам да опишам како алкохолот со кој воопшто немам проблем дома ми е толку невкусен.
И баш им завидувам на луѓе кои после 2-3 дима заспиваат како бебиња. Како е тоа можно воопшто?
Мала корекција, убаво спијам но не заспивам лесно. Имам цел ритуал дур се наместам за разлика од жена ми која знае да заспие на факинг стол. Имам припреми и се врткам лево десно додека си најдам позиција но тоа постои уште да знам дека постои трева. Иначе спалната цела зима се луфтира до моментот пред легнување - обожавам да спијам на ладно.
Секако, си има разлика и до самиот канабис, дали е индика/сатива и колку ќе се испуши, односно исконзумира. Мислам дека и кога се конзумира самата билка, у смисла во кој дел од денот, има врска.
Планирам, ако правам comeback тоа да бидат edibles пошто е сосема друг хајот и целото искуство.
Мене не ми прави разлика кој дел од денот туку зависи колку сум зафатен, некогаш уште кај 3 запалувам за време на работа но одма толку од продуктивноста и денот станува лабав, инстант дисконект од што и да сум мислел околу работата мада ако сум почнал од 10 не знам од што се дисконектирам хахах. Кога сме слободни и почнеме со wake and bake преку викенд и ќе отидеме на некоја easy going активност низ град e 100 пати подобро од да чекам да заврши денот со сите активности како под план, џабе оти е ноќ. Единствено имам проблем бидејќи живеам во центар на туристички град над мол и ако треба да се допазари нешто морам хај да маневрирам низ најголемите гужви и флуросцентни светла како во болница па аутистично ставам noise cancelation слушалици и вежбам оперативност под дејство.
Се согласувам што се пуши е битно, јас сакам нешто да ме спушти ако сум имал 200 корпо состаноци додека жена ми преферира аплифтинг, па така имаме стално различни видови по дома. Ова е шампионот за нас годиниве:
Факт е дека мене лично, билката ептен "лошо" ми делува преку лето, кога се најголемите горештини, освен на плажа кај што имаш цела инфраструктура за разладување и кулирање. И летно време, ја одбегнувам и не ми прави ќеф воопшто. Пролет/есен се идеални периоди што у мое искуство, ваделе најубави бенефити од билката. Кога температурите се над 23-24 степени целзиусови, ефектите кај мене се лоши (пошто и по природа не толерирам/мразам жештини) и целото искуство ми е тапа некако.
Комплетно те разбирам, не ме наоѓаш на плажи туку планини. Не поднесувам жештини воопшто. Се преселив во земја каде сонце гледаме една недела у годината и мора да пиеме редовно витамин Д. Не само пушење, дури и желба за секс немам кога е жешко но тука е сиво, дождливо и прекрасно низ цела година.
Bateto saka da svrze 8-10 saati bez prekin..
Јас сум мрзелив, бавен човек со 90/60 притисок па поради тоа мора да сум дисциплиниран и кога ѕвони алармот сум инстант под туш и оперативен брзо, снуз е за девојки. Ако не е така ќе спијам до 12 и никогаш ништо нема да завршам. Кога ќе дојде време со бебето не верувам да имам голем проблем околу тоа, но не гледам причина зошто да немам здрав сон и да сум добро одморен кога имам шанса за тоа. Здраво е, бидејќи не можам да надокнадам со дремки преку ден. Последен пат кога спиев преку ден бев најверојатно 5. What а curse, нели?
Навечер малото си бара јадење, јадење дава таа што има млеко/цицки.
И забегавме - и тоа во тема за дрога упм. Ај доста.
Онтопик е, бидејќи тревата е себична причина исто за дали да се почне фамилија со сите пропатни обврски додека се конзумира. Муабетите се океј, убаво е да се чуе како функционираат луѓето што пушат а имаат бебиња и деца. За мене секогаш значело пауза од неколку години кога ќе се роди па се доста информативни.
А и во Малта ја легализираа, дозволено е по 4 стебла секој да си сади во домашни услови па многу добра трева циркулира а и цената и падна драстично во последниве 2 години.
Во Малта на тие песочни бури не знам дали е добар избор да правиш дополнителна штета со дување. Треба месечна претплата за инхалатор хахах. Фала ти иначе за споделување твоето искуство.
Е да,од целу џоинт приказну,димњава ми е едина негативна стфар.Много ми е гадна миризба.Али јебига,ќуту и пушу
Исто, никогаш не сум пушил цигари па не го поштувам димењето. Едиблс се океј замена и хајот почнува ептен неосетно, ти текнува у сред вожња дека се возиш. Ама пак ми е лоша асоцијација оти се често благи и ми нарушуваат храна плановите за тој ден. Проклет шеќер
@callejón de la muerte