Фан клуб: РК Пелистер

Член од
13 август 2023
Мислења
50
Поени од реакции
109
Uste nema ostavka daeno grobarot? Ili se plasat da go trgnat oti se zakanva rodninata negov na fb..?
Шо напрај гробарот си даде оставка или чека прво дербито да го изгуби ? За еден другарпрашувам
Ne treskaj gluposti, 2 ca se potpisani
Кај се двајцата пиле ? Да не ги вратија на граница исто за другар прашувам
Колку си само забеган чоек, ко ќе ти ги чита коментарите жал да го фати
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.036
Denes ako ne daj boze izgubime neka si saj ostavka Brance pa da barame na zima plus dva igraci(sreden I piker) I toa ke bidi ...sudii ne vidov koj se ? Prenos na mtv1 a na tribina pak se ocekuva da e interesno iako jas ne sum da se odi protiv vardar ic nitu na fudbal nitu na rakometo samo mu krevame atmosvera za plus publika aj sikter tamu neka si se berat ednas ,dva pati I tolku coek nema da mu odi ,so vaka na sekoe so nekoj namestaljki gluposti so policija ,obezbeduvanje ili dolu na teren so porazi odi na site drugi utakmici na ovaa ic ne mu odam dosta e zaebancii

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.577
Denes ako ne daj boze izgubime neka si saj ostavka Brance pa da barame na zima plus dva igraci(sreden I piker) I toa ke bidi ...sudii ne vidov koj se
Што и да се случи нема шанси Бранко да си дај оставка. Дај боже да победиме можи ќе се крени малку атмосферата инаку лошо ќе биди уште толку ќе се нарушат односите, Бранко ќе си тера филомот само ние што ќе се нервираме.
 

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
880
Поени од реакции
1.070
Како тргнало до сега...

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 
Член од
2 август 2011
Мислења
1.225
Поени од реакции
1.577
Треба да му се честита на Бранко, како само го реши натпреварот кога почна ПЕЛИСТЕР да се враќа 19 мин еден разлика го кладе Тајник и ја реши ситуацијата отогаш само подававме и Кузмановски дур имаше сила држеше. Изгледа на сите му е јасно дека Бранко не е тренер, дека Ѕвонко не можи да биде спортски директор, на сите им е јасно освен на менаџментот на ПЕЛИСТЕР. Ај да видиме до кога ќе терат инает до кога ќе се прават слепи дека нешто се случува во ПЕЛИСТЕР. Како што порано пишав пак ќе пишам не е прашање дали ќе го сменат Бранко туку колку штета ќе направи пред да го сменат.
 

Goran Bt

локал патриот
Член од
28 јуни 2009
Мислења
9.247
Поени од реакции
8.036
Ne mozam zimi se nekjam da pisam ama ova e preterizam alo be jabolkarot so sobrani tamu po tebe po mene onie od doma ne gi znaat deka igraat rakomrt vo 1961 da ne pobedat e krivica prvo na Banrce koj treba odma da si odi ,dali ne go slusaat ,bojkotirqat ili tolku mu e akalot na igracite ne znaeme od ko ke zamini ke vidime no rekov I prethodno Nikucot I Fitiljot drugite site mozi da si odat uste denes mameto da vi go ebam pedersko na site od eden do posleden picki smrdeni samo kjotek za site ovie nikoj ne znaat ili zsboravija so svet dres nosat alo be picki derbi igrate se da vi ebam site kako so sila da gi odnesoja da igraat samo za plata ste more kjotek I kazni paricni za site a brkjanje na purinot so e dosta ,dosta e duri I mnogu e ova nema smisla aj LS opravdano ama Alakolid pa sega ovaj umren vardar da gubis e stramota be picka vi mater !

Sent from my SM-S901B using Tapatalk
 
Член од
20 август 2022
Мислења
36
Поени од реакции
124
Пола од играчите м 1961 играт со 100% влог. Не знам која стратегија ја имат на психолошки план 1961, ама секогаш се поинтри од нашите, и секогаш нашите играт уплашено против нив , поготово ск. Ова година тешко титула. Да се надеваме на една домашна победа лш само и то е то за ова сезона.
 
Член од
6 февруари 2011
Мислења
781
Поени од реакции
3.286
Мора рез професорот да напрај одма !!! Бранко странците и Манасков аут раскин на дооговори и да ја заборат Битола, да се донеси нов стручен штаб и со тие македонски играчи да се доигра сезоната. Ако не се способни клуб да водат нека заминат и Стерјеви ќе играме со парите од општина. ОДГОВОРНОСТ !!!
 
Член од
5 април 2013
Мислења
3.345
Поени од реакции
6.744
Катастрофални 3 дена. Кај Динамо Букурешт, поразот беше целосно очекуван, многу сериозен состав имаат тие, ама играта особено во напад беше многу лоша. Ама тоа ќе беше и простено, ако перформансот против Вардар беше различен од она што го видовме.

Едноставно неприфатлив настап. Натпреварот реално го изгубија во првите 20 минути - старт со Кузмановски и Борзаш.... Убиство за екипата и во напад и во одбрана. Кажано е веќе на оваа тема, за Борзаш мора класичен плејмејкер на среден, и да го менуваш во одбрана со дефанзивец (што значи дека другиот дефанзивец ти е на пикер). Претпоставувам идејата беше да се игра со нив кога е Хосни на десен како поподвижен и попробивен десен бек - ама не е доволно, против квалитетната одбрана на Вардар. За овој состав што го има Пелистер, Борзаш може слободно да го заборават на клупа, нема никаква функција освен за во суперлига со послаби екипи, кога Самоил е на пикер (функцијата што практично ја има Ѓорговски во екипата). Ако не грешам 6 гола имаа во 20тата минута, -6 на натпреварот... После тоа тргна некако работата, стигнаа до -1, ама во финишот кога се кршеше резултатот ми се чини дека 2та одбранети пенали ги убија психички. Такви моменти и треба да решаваат големи натпревари, некогаш ќе одат во една, некогаш во друга насока. Проблемот е што во ЛШ не ни можат да стигнат до ваков исход (освен првата со ПСЖ).

Тајник, што да се каже, делуваше дека тргна некако работата откако влезе оти е барем среден бек, ама реално исто како да го немаше на натпреварот. Кога се зборува залагање кон клубот и кон градот, пред се кон него треба да биде насочен прстот (другите мислам играа колку што можат, со стандардното повремено недисциплнирано однесување на Борзаш и Манасков ама тоа мислам е дел од нивниот карактер, а не е резултат на залагање). Повеќе би рекол, тоа што Кузмановски беше на лев бек помогна, отколку што Тајник беше на среден. По којзнае кој пат изминатата година, Кузмановски на свој грб ја влечеше екипата - ама сам не може.

Структурниот проблем во екипата за немање централен дефанзивец што игра во напад, повлекува лоши тренерски одлуки за да се компензира, и од таму тргнува надолен домино ефект што ја растура екипата.

Загрижувачка е и формата на Абутовиќ. Делува дека ова темпо на 2 натпревари неделно, уште во Септември не може да го издржи. Во години е, и не е ни шокантно. Реално разочарувачки лош настап и од него. Ако него не го вратат во некоја нормална форма, титулата може да ја заборават, тоа е веќе нерешлив проблем што во одбрана Алкалоид ќе го експлоатира до максимум...

Се знаеше однапред дека Омтомври месец е клучен за Пелистер (периодот од крај на Септември до репрезентативната пауза во Ноември). Лош е стартот, ќе видиме како ќе продолжат, ама според мене, ако дојде Декември и вакви се перформансите, не е срамота да се крени рачна, да се ослободат постепено од Тајник, Борзаш, Манасков, па дури и Радивојевиќ откако ќе се врати Костески, и посепено да почнат да градат екипа за идните сезони, дури и ако тоа значи гарантирано 3-4то место во лигата.

П.С. Малку несфатливо ми е зошто мечот се играше во Сабота, а не во Недела, со оглед дека во Четврток имаа гостување во Букурешт, ама тоа не смее да биде изговор. Слична е ситуацијата со Алкалоид во Октомври, ама тој мислам е одложен заради истата причина...
 

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
880
Поени од реакции
1.070
Добро утро, уште Браче е тренер?
За другар прашвам.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk
 
Член од
22 ноември 2008
Мислења
459
Поени од реакции
1.225
Posledna utakmica sto ja gledav bese so Alkaloid za titulata vo Bitola, tri pati pojaki bevme, celo vreme ni se vrakaja, do kraj imase tenzija. Gazdite odlucija da ja ostat taka ekipata, vo megu vreme drugite ekipi se koerigiraa i rezultatot go gledame.
Ne treba da se prat radikalni potezi, TREBA DA SE NAJDI TRENER.
Sto treba da poseduva trenerot:
Prvo treba da ima HARIZMA, bidejki ke treba da napraj rezultati odma, mora da ima nekoja dobra pobeda na start, ke nema vreme za adaptacija.
Vtora rabota, treba nekoj sto znae DA RABOTI SO MLADI IGRACI, da isforsira nekoj od decata totalka, so sto ke dobieme prvotimci eden ili poveke.
I treto treba nekade okolu zimskata pauza, po negov izbor da se se naprat KOREKCII NA IGRACKIOT KADAR, koi ne treba da bidat golemi dva in dva out, se znae od avion kaj skripi.
Samo taka ke go docekame spremni play off ot.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom