ТИФОМАНИЈА!

Член од
22 мај 2023
Мислења
69
Поени од реакции
123
Кога има факти и нормална дискусија одма е непотребно докажување и фотошоп и сигурни информации, ама затоа кога ќе пише профил направен од пред 2 саати одма е официјално мислење на групата и 6 страни напишани во празно. Затоа и форумов е станат курташак зошто егото не ви дава никогаш да признаете нешто.
Пс. Да не имаш некоја сигурна утакмица за викендов, зошто за се имаш сигурни информации.
Pa prvenstveno forumot e stanat kurtashak od vashata prepotentnost, subjektivnost i nedostig na argumenti. Ve imam citirano nekolku lugje po nekolku pati, i celo vreme naogjate inteligenten nachin da mi gi zaobikolite/ignorirate mislenjata i da prodolzhite so diskusijata, iako postavuvam najobichni prashanja. Koga imate odgovor davate, koga nemate - ednostavno izbegnuvate...

konkretno na ova ne dobiv odgovor, za bojkotot na Vojvodi dobiv eden delimichno tochen odgovor, za prashanjeto do adminot ne dobiv odgovor direkten..ne raboti search-ot, pa niz temava da se najdat i drugi mislenja kade shto postavuvam prashanja, a ne naogjam soodveten odgovor..

Член од
30 мај 2023
Мислења
4
Поени од реакции
1
Да видов сега и јас дека била утакмицата од 19:00 моја грешка се мислев од 17:30 затоа ми беше чудно толку драстична разлика во бројката, добро е ѓи оправдавте
Ne se pravdame... ima nekoi so nemozat da razberat od citanje pa mora da mu objasnis za da razberat greota e da ne ti objasne covek

Член од
27 ноември 2021
Мислења
58
Поени од реакции
354
Дали црвената подгрупа на Чкембари (лозари) ќе присуствува на утакмицата во Охрид со главниот нивни конкурент за излез во европа или сепак членството одлучи за дерби против Вардар во Скопје?:kezec:

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.399
Дали црвената подгрупа на Чкембари (лозари) ќе присуствува на утакмицата во Охрид со главниот нивни конкурент за излез во европа или сепак членството одлучи за дерби против Вардар во Скопје?:kezec:
Воџите уште им бркаат за лекарско тешко дека ќе добиеш одговор на ова прашање.

ZelenoBel

Нова Битола
Член од
30 април 2013
Мислења
1.582
Поени од реакции
8.447
Кога има факти и нормална дискусија одма е непотребно докажување и фотошоп и сигурни информации, ама затоа кога ќе пише профил направен од пред 2 саати одма е официјално мислење на групата и 6 страни напишани во празно. Затоа и форумов е станат курташак зошто егото не ви дава никогаш да признаете нешто.
Пс. Да не имаш некоја сигурна утакмица за викендов, зошто за се имаш сигурни информации.
Кој факти? За мене ти кажав дека сликата не е релевантен доказ.
Нас егото не ни дава да признајме нешто?

Јас обратно ќе речам а еве и зошто:
1.) Не идиме Струга "не ни е битен турнирО" (Синкир ние за турнирот одевме, да се мочам во него. Сами се лажите)
2.) Не ни е битен турнирО. (Битен ни е МЗТ, ќе дојдиме таму да ве "нападниме" со чакмаци оти турнирО не ни е битен струга)
3.) Знамето Струга го носеа татко и ќерка. (На ОФИЦИЈАЛЕН профил на Комити Драчево има стори на инстаграм моменто кога е земено знамето а слика пред знамето излезе кај шо седат возрасни луѓе со дуксери)
4.) Не носиме нигде ладно оружје не е точно дека Битола на ракомет излеговме со пендраци, ножој итн. (Одземени ножој на влез во сала Битола, исто и на гостувањето во Бгд)
5.) Не е Ж*ти поќе дел од Комити (Јади ќотек во Кавадарци со екипата, клава слика од на трибина со Комити и неговото знаме)
6.) Не фрламе ние со камења слушаме последните 3-4 години кај шо неколку пати ни се искршени автобусите. (Последно кршење од воџа на Комити и дел од прва екипа)
7.) Битен ви е Вардар(Касните 60 минути намерно се со цел да избегните напад а без полиција идите. Планот беше да се сликате и кидавела после, лудила на форумо многу сме јаки)
8.) Не бегавме Новаци, држевме црта. (Едитирате клип кај шо наше дете се враќа кон бакла шо ја фрливте за да ви ја врати назад а вие то го прикажвате демек бега(има видео) Излезе клипот од вас кај шо бегате, ве немаше 20 сати да пишите, не знаевме дали сте уште живи)

Ова се само дел од работите кај шо се служите со манипулации и лаги за да ја извртите вистината во очите на другите и да се прикажите пак како тие најдобрите, наједуцираните навивачки со кодекси со се. Жими стапот. Единствено фер сте испаднале секогаш кога имало инциденти и имало потреба од помош, исто како и ние кога имало потреба за вас.
Така да немам потреба поќе апсолутно ништо да ви вервам, ако пишите "Добар ден" треба да излези чоек надвор да види вистина дали е ден.
И да ми реплицирате на овие работи нема да враќам, оти немам шо да кажам поќе, ваше е да гледате на нив како сакате а јас пишав која е реалноста.
За то шо било добро секогаш јавно имам пишано и пофалено, држете се до кореографиите таму барем ве бива, а за другото...

Поздрав, одам да одморам оти не чекат многу "обврски" овие дена:свиркам:

Член од
14 април 2010
Мислења
4.692
Поени од реакции
6.033

1.) Не идиме Струга "не ни е битен турнирО" (Синкир ние за турнирот одевме, да се мочам во него. Сами се лажите)
2.) Не ни е битен турнирО. (Битен ни е МЗТ, ќе дојдиме таму да ве "нападниме" со чакмаци оти турнирО не ни е битен струга)
3.) Знамето Струга го носеа татко и ќерка. (На ОФИЦИЈАЛЕН профил на Комити Драчево има стори на инстаграм моменто кога е земено знамето а слика пред знамето излезе кај шо седат возрасни луѓе со дуксери)
4.) Не носиме нигде ладно оружје не е точно дека Битола на ракомет излеговме со пендраци, ножој итн. (Одземени ножој на влез во сала Битола, исто и на гостувањето во Бгд)
5.) Не е Ж*ти поќе дел од Комити (Јади ќотек во Кавадарци со екипата, клава слика од на трибина со Комити и неговото знаме)
6.) Не фрламе ние со камења слушаме последните 3-4 години кај шо неколку пати ни се искршени автобусите. (Последно кршење од воџа на Комити и дел од прва екипа)
7.) Битен ви е Вардар(Касните 60 минути намерно се со цел да избегните напад а без полиција идите. Планот беше да се сликате и кидавела после, лудила на форумо многу сме јаки)
8.) Не бегавме Новаци, држевме црта. (Едитирате клип кај шо наше дете се враќа кон бакла шо ја фрливте за да ви ја врати назад а вие то го прикажвате демек бега(има видео) Излезе клипот од вас кај шо бегате, ве немаше 20 сати да пишите, не знаевме дали сте уште живи)

Ова се само дел од работите кај шо се служите со манипулации и лаги за да ја извртите вистината во очите на другите и да се прикажите пак како тие најдобрите, наједуцираните навивачки со кодекси со се. Жими стапот. Единствено фер сте испаднале секогаш кога имало инциденти и имало потреба од помош, исто како и ние кога имало потреба за вас.
Така да немам потреба поќе апсолутно ништо да ви вервам, ако пишите "Добар ден" треба да излези чоек надвор да види вистина дали е ден.
И да ми реплицирате на овие работи нема да враќам, оти немам шо да кажам поќе, ваше е да гледате на нив како сакате а јас пишав која е реалноста.
За то шо било добро секогаш јавно имам пишано и пофалено, држете се до кореографиите таму барем ве бива, а за другото...

Свака ви част бр.1 сте не знам што пишувате по форумов гледате дека сите информации ги имате дури и парола кога напишале Комити и со што марка спреј и платното текстилот знаете што материјал е ам не кажувате.
Кај не казни господ не знам со љунги држава да делиме а со вас најголемо ривалство да биде.

Член од
26 август 2024
Мислења
36
Поени од реакции
328
Pa prvenstveno forumot e stanat kurtashak od vashata prepotentnost, subjektivnost i nedostig na argumenti. Ve imam citirano nekolku lugje po nekolku pati, i celo vreme naogjate inteligenten nachin da mi gi zaobikolite/ignorirate mislenjata i da prodolzhite so diskusijata, iako postavuvam najobichni prashanja. Koga imate odgovor davate, koga nemate - ednostavno izbegnuvate...

konkretno na ova ne dobiv odgovor, za bojkotot na Vojvodi dobiv eden delimichno tochen odgovor, za prashanjeto do adminot ne dobiv odgovor direkten..ne raboti search-ot, pa niz temava da se najdat i drugi mislenja kade shto postavuvam prashanja, a ne naogjam soodveten odgovor..
Forumov e zaebancija radi i ednite i drugite. Povise od pola tuka se samo za buckanje i seir i ne ni imaat namera za realna diskusija. Mozam i ja da kazam deka e radi vasa prepotentnost, subjektivnost i nedostig na argumenti i sho napravivme? Do utre moze da se objasnuvame i pak dzabe koa nema zelba ni od ednata ni od drugata strana za zdrava diskusija. Za sve sho pisa gore treba i vie da se poglednete vo ogledalo.

Eve edna tema za koja moze da diskutirame koa sme kaj subjektivnost i dupli standardi:
Komiti imaat dosta greski napraveno i se imaat izjasneto za toa vo nekolku slucai kako kamenuvanjeto, svadbarite i odnosot kon provincija za primer dodeka vie nikad nemate osudeno nitu edna od vasite gluposti (nekolku primeri: frlanje baklji nakaj zeni i deca u sala, falenje na stranski forumi so ukradeno zname koe nema vrska so Komiti kako i rekviziti koi isto taka ne se povrzani so Komiti na navivacki plan kako i najnovovo frlanje kamenja u novaci i lazenje za 10te noza i maceti). Zasto e toa taka? Ili ste bezgresni ili dvolicni, treto nema.

Член од
22 мај 2023
Мислења
69
Поени од реакции
123
Forumov e zaebancija radi i ednite i drugite. Povise od pola tuka se samo za buckanje i seir i ne ni imaat namera za realna diskusija. Mozam i ja da kazam deka e radi vasa prepotentnost, subjektivnost i nedostig na argumenti i sho napravivme? Do utre moze da se objasnuvame i pak dzabe koa nema zelba ni od ednata ni od drugata strana za zdrava diskusija. Za sve sho pisa gore treba i vie da se poglednete vo ogledalo.

Eve edna tema za koja moze da diskutirame koa sme kaj subjektivnost i dupli standardi:
Komiti imaat dosta greski napraveno i se imaat izjasneto za toa vo nekolku slucai kako kamenuvanjeto, svadbarite i odnosot kon provincija za primer dodeka vie nikad nemate osudeno nitu edna od vasite gluposti (nekolku primeri: frlanje baklji nakaj zeni i deca u sala, falenje na stranski forumi so ukradeno zname koe nema vrska so Komiti kako i rekviziti koi isto taka ne se povrzani so Komiti na navivacki plan kako i najnovovo frlanje kamenja u novaci i lazenje za 10te noza i maceti). Zasto e toa taka? Ili ste bezgresni ili dvolicni, treto nema.
Ne sum chlen na Chkembari, ne znam zosto se bunis :D Lani prvoto, ama bukvalno PRVOTO prashanje mi beshe kakva kriza na identitet imaat Chkembosi, koga pejat "Da zivee nezavisna Bitola", a od druga strana se pretstavuvaat kako najgolemi Makedonci. I site ovie mislenja sum gledal da davam shto e mozhno povekje realni komentari, poshto sum penzoniran veke nekolku sezoni, samo shto od ednata strana koga davam pofalbi sum okay, a koga imam neshto da prasham ili da iskritikuvam deka ne se rabotite bash kako shto se pretstavuvaat, naiduvam na ignorantski odnos. Tolku od "objektivnosta i realnoto gledanje na neshtata".

Член од
27 ноември 2021
Мислења
466
Поени од реакции
2.919

А што уствари е прашањето овде? Едноставно постот е враќање со иста мера за тоа што Лозари го направиа во Кавадарци. 100 пати имам пишано на форумов дека маица освен ако не е од подгрупа не е релевантен трофеј.

Член од
28 јануари 2018
Мислења
1.829
Поени од реакции
7.200
„Минатата сезона немаше гостински навивачи на овие дуели бидејќи сакавме да ги смириме страстите по немилите сцени од пред две години. Наша цел е да се игра во максимална спортска атмосфера, па затоа за годинава решивме да дадеме зелено светло за присуство на гостински навивачи почнувајќи од ова дерби со Пелистер. Ривалството е нешто потребно, на терен и на трибини и верувам дека се ќе мине во најдобар ред.
Четири автобуси со вкупно 200 навивачи ќе дојдат од Битола“, изјави оперативниот директор на РК Вардар, Андрија Нунев.

Член од
26 август 2024
Мислења
36
Поени од реакции
328
Tie sho se upateni u maktifo scena znaat koi maici i od koi podgrupi vredat. Kavadarcki 91 maica i ekipa lisice e isti kur.
Ckembari i Lozari se istrcaa da se falat po stranski forumi so maicite koi gi padnaa kade osvem 2-3 shala (eden zeman od postar covek) drugoto bese Vardar tradicija i Vardarci maici vo slobodna prodazba kako i maici ekipa lisice koi maalci sami si gi isprintale (nema vrska so Komiti) i si gi pratat Vardar od vreme na vreme. Komiti vratija so isto vo Skopje, kade osvem 3te shala Lozari drugite maici nemaat vrednost. Objavata bese "Milo za Drago" kolku sho pamtam, ne deka se gordee nekoj so takov plen, tuku da vi pokaze kolku e lesno nesto takvo da se napravi dodeka Ckembari i Lozari go prakjaa po stranski portali falejki se deka vo ne znam kakov fajt gi dobile Komiti i im odzemale bitni rekviziti. Isto kako i so znameto u Struga. Okej ste go zele na kakov takov nacin kako i rekvizitite, ama da se falis so toa od oficialen profil i da lazes po stranski forumi deka e bog znae kakov trofej toa samo kazuva kolku se navivacki zreli.

Член од
30 мај 2023
Мислења
4
Поени од реакции
1
Да видов сега и јас дека била утакмицата од 19:00 моја грешка се мислев од 17:30 затоа ми беше чудно толку драстична разлика во бројката, добро е ѓи оправдавте
Dobro e sto vide inache koj ce piseshe 10 strani da vi objasne covek ( i pak nema da svanis na kraj)

Член од
26 август 2024
Мислења
36
Поени од реакции
328

Eve ke probam da ti odgovoram najrealno i bez vregjanje:

1) Struga turnirot vi beshe biten samo na vas. Pelister nemase nikade nikakov uspeh toa vreme pa uspehot tamu privlece mnogu Bitolcani i zatoa i slavevte sho osvoivte (inace ako ne vi e bitno nemase da slavite tolku). Dobro znaete kaj bese fokusot na Komiti vo toa vreme, spasuvajki go FK Vardar od gasenje kade sto grupata celosno se posveti na spasuvanjeto na klubot. Ako ocekuvate deka ke ideme samo radi vas se lazete i si davate na znacenje. Na Komiti realno poslednive 20 godini Sverceri im se glavni rivali, zatoa i ima presmetki na dnevno nivo niz Skopje i tamu e fokusot. So vas se gledame edvaj ednas godisno, imase i period kade i po celi sezoni se promasivme.
2) MZT igra vo Skopje, da imavte vie drug klub vo Bitola i da doagjaa Komiti istoto ke beshe? Ako mislis deka Ckembari nemase da dojdat ako doagjaat Komiti vo Bitola protiv klub sho ne e Pelister togas nema sho da diskutirame. Normalno e deka koga Ckembari ke dojdat vo Skopje ili Komiti vo Bitola ke ima demnenje.
3) Znameto e na eden covek sho familiarno si ide na RK Vardar. Ako Dracevci bile tamu zasto ne ste gi napadnale niv? Ako bile 2-3ca zasto ste propustile takva sansa za da se presmetate so niv koga tolku ste zelni za toa? Ste zemale zname sho nema veze so Komiti, nikoj od tie vozrasni lugje so dukseri sho gi spominjas ne e clen na Komiti. Aj sho ste go zemale nekako ke razberam,Vardar zname vi strci u oci, ama da se falis po stranski forumi i da baras vnimanie ko kojznae u kakov fajt e odzemen "BITEN" trans of Komiti e zalosno. Pa uste go palite pred derbi... Da bevte mangupi ke go vratevte na covekot i so toa ke dobievte mnogu povekje pocit nego li so glupiranjevo sho go napravivte. Ali razbiram na kraj, scenava vo mk tolku dozvoluva. Koga nema drugi slucki ova se pretstavuva ko bog znae sho. Videte vo sosedstvoto kakvi presmetki ima, za vas nebitno zname vo Struga i 2ca Dracevci sho bile tamu kako i slucajov u Novaci kaj sho niso ne se desilo pretstavuva dozivljaj i vrv na tifo presmetki (cim se falite po stranski formi).
4) Za 2 noza u ranec (kade sho ima i salotejp, platna za paroli i drugi stvari) napravivte MIT deka Komiti se samurai so katani. Od postoenje na Komiti nikoj ne upotrebil noz vo fajt pa duri nitu protiv sipcite. I vie se istrcavte i se slikavte so macheti (nesho najdebilno e da se slikas taka, ova vazi za site) pa nikomu nisto. Neka ostane na ova i se nadevam deka vekje nozevi i slicni gluposti nema da se povtoruvaat vo nikakva konotacija
5) Spored mene ubavo shto ste go izlupale Zuti. Pamet za site kafandzii i lugje sho ne se del od Komiti deka treba da gi sledat instrukciite na grupata. Zuti nema dolgo vreme nikakva uloga u Komiti nitu pak ima podgrupa. Sam ili nekad so uste 2-3ca znae da se pojavi ednas u godina i posle go snemuva. Utre ke naletame na Piskacot ili nekoj drug vash penzioniran vodza u kafana i ke go izlupame i sho? Toa e golem uspeh? I pak se istrcavte da postirate krvavi boksiraci po stranski forumi ko demek ste gi napadnale Komiti
6) Kamenja frlanje e debilno, toa i 90% od Komiti go osudija. Ama eve i vasite frlaa so kamenja u Novaci i NITU eden od vas ne go osudi toa a puna vi e ustata so dupli standardi.
7) Normalno, biten e Vardar, vas da vi bese biten Pelister ke otidovte edna kola do Skopje. I vo 90ta da dojdoa bitno dojdoa, vie na Pelister ne bevte. Sho ve boli vas sho im bil planot na deckite. Bitno dojdoa, sedea nekoe vreme, imavte sansa za napad i ja propustivte. Zdravje do naredna prilika.
8) Klipot sho iskoci od Komiti ja pokaza vasata brojka za koja lazevte so okolu 30 i nesho dusi a samo na edna slika kaj sto ste zaletani ve ima 17 ko sto tvrdevte. Za ova postnav slika pred nekolku strani i nikoj od vas ne odgovori. Plus nikakvi nozevi za koi lazevte ne se pojavia i plus se vide deka i vie ste kamenkovici. Ja ne bi rekol deka Ckembari begaa, nego probaa napad, zaebaa rabota a propustija sansa. Komiti sedea nekolku minuti, nisto ne se desi i koa dojde uste policija moraa da zaminat. Jbg, sleden pat bolje organizacija. Vakvi incidenti traat minuta-dve sekade vo svetot. Tuka minuta-dve nisto ne se desi i razlaz. Ne znam zaso uste se pisuva za Novaci koga na kraj nisto ne se desi. Vasiot klip ne pokaza nisto osvem eden kadar kade praznoto kombe se povlekuva a Komiti od pocetok do kraj se vo kadarot so baklji nekoi idat nazad nekoi napred, vas ve nema nema tamu voospo vo toj kadar bidejki ne ste ni stignale do tamu. I vekje e vreme da zavrsime so Novaci kako tema, povise akcija imase so Mile u Kavadarci nego li tuka.

I ne e forumov tuka za da se objasnuvame ko 2 tetki za sitnici. Daj pisete za realni problemi i dostignuvanja na grupite.

Член од
16 март 2023
Мислења
22
Поени од реакции
59
Dobro e sto vide inache koj ce piseshe 10 strani da vi objasne covek ( i pak nema da svanis na kraj)
Другар секоја реплика ти е на курчење убаво разбрав нема потреба од 10 страни фала му на господ имам памет а тебе ако ти треба толку време тоа до тебе е ама па среќа има и кај вас некои паметен и чесен па на убаво прашање добив убав и легитимен одговор и така треба да биде со сите овде ако сваќаш

Член од
10 мај 2022
Мислења
777
Поени од реакции
2.399
Интересно ќе биде да видиме Тиквеш каде ќе ги игра домашните утакмици,по некоја логика тоа треба да е 100км од Кавадарци такви се правилата на ФФМ,како алтернатива се стадионите во Охрид,Струга на друг стадион незнам дали е изводливо.

Kajgana Shop

На врв Bottom