Bidejki ima poveke uvoznici na Daikin vo MKD zatoa i preporacanata maloprodazna cena e razlicna od uvoznik do uvoznikЈас кога ја купував мојата клима им пратив е-маил на Даикин Чешка, фабриките што им се во Брно и Пилзен, Даикин Белгија ...и кој ли не.
На англиски напишав, сакам да го купам тој и тој модел кажете цена вклучувајќи транспорт, царина...се што треба да се плати да стигне до Македонија.
Ми вратија е-маил, во Македонија живееш? Потврдувам да таму...
Следниот емаил беше овај, еве сум го чувал:
"
Здраво Горан,
Јас сум Иван, работам во Алмакос Клима, која е официјален продажен агент на Daikin во Македонија, Албанија и Косово.
Продажба вршиме исклучиво преку нашите партнери, и најдобро е да ги контактирате директно нив за било што да ви треба."
Значи затоа скапи се Даикин климите кај нас.
Треба да напрај заработка и Ицс и Паксон и Алмакос и Иван и сите тие џаболебари агенти и партнери
Bane Air TEL: 078-242-656Zdravo na site clenovi,nekoja preporaka,broj za cistenjene na klima.
Ne da može tuku poželno e da staviš drugi i da imaat dovolna dolžina. Zošto, zatoa što so vremeto bakarot stanuva krt, a novata položba će bara drugi krivini i ete belja.Sakam da premestam klima od edna vo druga soba bez pritoa da go premestuvam nadvoresniot motor. E sega problemo e sto crevata se 2 metri a tamu kaj sto sakam da ja stavam klimata mi treba 3ipol metri, znaci fali celo metro. Dali moze da se odkacat crevata od vnatresnata i da se stavat novi ili toa nemoze da se pravi?
FTXM-A / RXM-A ти е најнов модел на Prefera. Моделот е чудо.Здраво,
Во август купив Daikin Perfera 3.5KW - FTXM35A. За последните 13 дена во август, уредот имаше просечна потрошувачка од 2.47KW на ден. Ви прикачувам и два скриншота од апликацијата Onecta каде можете да ја видите потрошувачката и произведената количина на киловати.
Потрошена ел. енергија:
Прегледај го приврзокот 429813
Сработена енергија
Прегледај го приврзокот 429814
Овој уред е инсталиран на подкровје и требаше да разладува две простории кои заедно се околу 50 квадратни метри.
Сега ми треба уште еден клима уред за долниот кат. Тој е околу 45 квадратни метри. Бидејќи клима уредот кој го инсталирав на подкровјето без проблем го разладуваше овој простор, сакам да ве прашам дали би било во ред да инсталирам помала Perfera? Според податоците што ги имам, мислам дека не е тешко да се процени, но сепак би сакал да слушнам неколку мислења од вас.
Благодарам
Здраво,
Во август купив Daikin Perfera 3.5KW - FTXM35A. За последните 13 дена во август, уредот имаше просечна потрошувачка од 2.47KW на ден. Ви прикачувам и два скриншота од апликацијата Onecta каде можете да ја видите потрошувачката и произведената количина на киловати.
Потрошена ел. енергија:
Прегледај го приврзокот 429813
Сработена енергија
Прегледај го приврзокот 429814
Овој уред е инсталиран на подкровје и требаше да разладува две простории кои заедно се околу 50 квадратни метри.
Сега ми треба уште еден клима уред за долниот кат. Тој е околу 45 квадратни метри. Бидејќи клима уредот кој го инсталирав на подкровјето без проблем го разладуваше овој простор, сакам да ве прашам дали би било во ред да инсталирам помала Perfera? Според податоците што ги имам, мислам дека не е тешко да се процени, но сепак би сакал да слушнам неколку мислења од вас.
Благодарам
Carnot se otprevrtuva vo grobot,ke pocne i na son da se javuva.FTXM-A / RXM-A ти е најнов модел на Prefera. Моделот е чудо.
Со две крилца е на издув и има Daikin Eye ја менува бојата од зависност кој мод е избран. Има сензор за движење, flash streamer...моделот е топ.
Е сега Onecta кај мене нема опција да прикаже предадена енергија него само потрошена.
Супер е ако на новиот модел може.
Значи потрошени 30kW предадени 300kW 1:10 на ладење EER 10.
Пресметува сама колку енергија предала. Највројатно има сензори за температура на усис и издув
Кај мене најдолу на апликацијата има опција Insights.
Таму прикажува Air quality, полен...
И имаш опција Energy и таму ти прикажува Consumption значи потрошувачка.
Day Week Year - дневно неделно годишно.
Кај месечно како кај тебе пример Август ти можеш да избереш само ладење, само греење или ладење и греење.
Меѓутоа и да избереш ладење и греење ќе ти прикаже само ладење затоа што ти во Август немаш греење.
Како кај првата слика кај тebe кај што се 30kW покажува само сино кругче.
Е сега на втората слика има сино и црвено кругче. Значи комбинација греење и ладење за Август...
Кај мене така е на годишно.
Не знам, нова верзија е нови опции има.
Дај ако сакаш повеќе слики од апликацијата
Za taa cena imas mnogu podobri modeli, pdesign 2.6kw mnogu mal.Мислење?Клима уред - QH35XV3BG - Hisense
Клима уред - Hisense QH35XV3BG - Режим на работа: Високо ефективен инвертер, Разладна моќност: 3500 W, Грејна моќност: 4200 W, Hi-nano Генератор, Моќност за ладење (BTU/h): 12000, Моќност за греење (BTU/h): 12000, Wi-Fi управување, Ширина: 877 mm, Висина: 301 mm, Длабочина: 194 mm, Код: 20013460mk.hisense.com
Podstegni go malce ispravigo,nisto ne mu e na filerot.Што ќе кажете за филтеров, дали има добра форма?
Мене ми личи дека е искривен, но сепак не знам, не сум имал искуство со различни филтри, можеби постои и ваков.
Препрљав е, изгледа како никогаш да не е отворен
Каде би можел да најдам ваков филтер доколку овој е оштетен?
Super klimatizer na papiru i ako ima pdh 2,6kw e sega dali mozi i poveke znak ?.Мислење?Клима уред - QH35XV3BG - Hisense
Клима уред - Hisense QH35XV3BG - Режим на работа: Високо ефективен инвертер, Разладна моќност: 3500 W, Грејна моќност: 4200 W, Hi-nano Генератор, Моќност за ладење (BTU/h): 12000, Моќност за греење (BTU/h): 12000, Wi-Fi управување, Ширина: 877 mm, Висина: 301 mm, Длабочина: 194 mm, Код: 20013460mk.hisense.com