Фан клуб: РК Пелистер

Член од
30 август 2012
Мислења
3.557
Поени од реакции
6.213
E za ova se slozvam
Епа сите овде се сложваме , ама некој треба да организира наместо за све публиката да му е крива .
Зато треба да има луѓе да почнат да ги прат овие работи , неможи се преку ноќ ама за кратко барем то се прај.

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Епа сите овде се сложваме , ама некој треба да организира наместо за све публиката да му е крива .
Зато треба да има луѓе да почнат да ги прат овие работи , неможи се преку ноќ ама за кратко барем то се прај.
Taka de taka e nikoj ne veli deka ne e taka, ama vidi go sega nacinot na kritika i komunikacina ko luge mozime da se razberime, a ne da gi brkame omalovazvame i plukame to mi bese poentata, ete koj e admin tuka neka napraj edna organizacija da go iskazime mislenjeto vo zivo, igraci, trener uprava i publika i ckembari i to e to. Oti za nas se raboti za nas klub ne treba ocute da si gi vadime tuka treba slozni da sme i da se razberime ko luge, da ja slusnime i ednata strana i drugata i da najdime nekoe resenie, se se postignuva so razgovor

Член од
17 август 2024
Мислења
34
Поени од реакции
104
Ништо не се постигнува со разговор. Дури не почнат да сакат да вложват средства во ракометот за да имаме некаков успех шо значи кревање од дното во европските натпреварувања, ние на гла да се наместиме, песна да му напишиме на тате и синката нема ништо да напрат за то да го добиеме ние како публика. Некни против Берлин сигурен сум глата ја клавам, нормално секој шо има ум во глата не ојде всала со мисла дека ние бод ќе земиме. Можи за таја еуфорија збораше некој претходно. Тие кажваја ветваја за ова сезона дека ќе биди поинаку од другите.
#одврзигозоранќесето

Член од
2 август 2011
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.611
Taka de taka e nikoj ne veli deka ne e taka, ama vidi go sega nacinot na kritika i komunikacina ko luge mozime da se razberime, a ne da gi brkame omalovazvame i plukame to mi bese poentata, ete koj e admin tuka neka napraj edna organizacija da go iskazime mislenjeto vo zivo, igraci, trener uprava i publika i ckembari i to e to. Oti za nas se raboti za nas klub ne treba ocute da si gi vadime tuka treba slozni da sme i da se razberime ko luge, da ja slusnime i ednata strana i drugata i da najdime nekoe resenie, se se postignuva so razgovor
Не треба организација за да си го кажиме мислењето, управата т.с. клубот тоа си го кажува со пресс пред сезоната. Кај нас клубот прво истрчува со изјави на претседателот на клубот дека ќе се засилиѓе со играчи на надворешните лини и пикер па тренерот во тек на припреми дава изјава дека на клубот му требат уште три играчи и пред сезона дава изјава дека сега во овај период нема квалитетни играчи на пазарот и дека ти што се преговара се под договор. Играта очај резултати никакви и ти сега очекуваш публиката во писменце да му напиши што грешат и што треба и да го клат под врата во клубот.

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Не треба организација за да си го кажиме мислењето, управата т.с. клубот тоа си го кажува со пресс пред сезоната. Кај нас клубот прво истрчува со изјави на претседателот на клубот дека ќе се засилиѓе со играчи на надворешните лини и пикер па тренерот во тек на припреми дава изјава дека на клубот му требат уште три играчи и пред сезона дава изјава дека сега во овај период нема квалитетни играчи на пазарот и дека ти што се преговара се под договор. Играта очај резултати никакви и ти сега очекуваш публиката во писменце да му напиши што грешат и што треба и да го клат под врата во клубот.
I dobro ete zgresija promasena sezona po vase i to e nema mozi da bidime prvi i? So ke bidi? Ete tolku mu e sukjurot to e nemozi, i sega so da prajme? Leb da ne jadime? Samo edna sezona igrame?

Член од
2 август 2011
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.611
I dobro ete zgresija promasena sezona po vase i to e nema mozi da bidime prvi i? So ke bidi? Ete tolku mu e sukjurot to e nemozi, i sega so da prajme? Leb da ne jadime? Samo edna sezona igrame?
Ете од таа самобендисаност на управата и да згрешив јас сум во право сега РК ПЕЛИСТЕР 2 игра 2 лига.

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Шо сакаш си збораш :pos:
Aj ti valjda uspeshen si vo zivotot pa neka si odat tie i elate vie strucnjacite vodete go klubot, najdete dobar sponzor i da vidime kako treba.
Автоматски споено мислење:

Ете од таа самобендисаност на управата и да згрешив јас сум во право сега РК ПЕЛИСТЕР 2 игра 2 лига.
A 2 kata postoeshe kako konkurentna ekipa so vadi igraci pred da dojdat tie? Za drugar prasvam

Член од
17 август 2024
Мислења
34
Поени од реакции
104
Aj ti valjda uspeshen si vo zivotot pa neka si odat tie i elate vie strucnjacite vodete go klubot, najdete dobar sponzor i da vidime kako treba.
Ти велам шо сакаш си збораш. Прицкаш една буква и то шо ќе ти излези во предлози си прицкаш. Шо муабет е тој бе ја згрешија и ете то е. Како то е бе. Од дома си го донесоја тој клубо кај шо згрешија. Ти да не го најде тој спонзорот шо кажваш овде басни со розевите наочари

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Sega malce vi pram sporedba kolku ste prosti i ne pisam pokje oti nema da se razberime, i edna paralela ke vi napram da izbegam od temata.Abe lugeto dushmani gi naprajvte za luge so vlozvat vo sport ej, SPORT, so ne ti zavisi zivotot od to i ne e moralno da odis da gledas. A edna ulica 3 godini se praj nikoj ne reagira ne pluka, na oci te kradat, te plukat ti velat vrni, i pak a ne zucnuvte od so vi gi drzat madinjata so mu ste ofci.I ke dojdi tuka nekoj cesen arno ke napraj za gradot kolku tolku to e ne mn iskusen, a vie dushman go naprajvte, se prajte interesni i kabadaji partalkovci edni. Ajde pozdrav sega

Член од
17 август 2024
Мислења
34
Поени од реакции
104
Sega malce vi pram sporedba kolku ste prosti i ne pisam pokje oti nema da se razberime, i edna paralela ke vi napram da izbegam od temata.Abe lugeto dushmani gi naprajvte za luge so vlozvat vo sport ej, SPORT, so ne ti zavisi zivotot od to i ne e moralno da odis da gledas. A edna ulica 3 godini se praj nikoj ne reagira ne pluka, na oci te kradat, te plukat ti velat vrni, i pak a ne zucnuvte od so vi gi drzat madinjata so mu ste ofci.I ke dojdi tuka nekoj cesen arno ke napraj za gradot kolku tolku to e ne mn iskusen, a vie dushman go naprajvte, se prajte interesni i kabadaji partalkovci edni. Ajde pozdrav sega
Во ред е не се нервирај пиши си шо сакаш не ти велиме ништо. Нека ти биди ова дневникот и пиши си. Денес многу убо ми беше убо си поминав. Кафе се напив и си легнав да поспијам. :pos: :pos:

Член од
2 август 2011
Мислења
1.242
Поени од реакции
1.611
Премногу лесно користиш тешки зборови, ако не ти е јасно ова е тема за РК ПЕЛИСТЕР. оди по страни за асфалтирање или на Битолски проблеми ќе видиш дека и таму се критикува. Верувај овде има членови на форумот по 15 години не дека немаме што да правиме туку што го сакаме ПЕЛИСТЕР и пред и по ЕУРОФАРМ. А

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Во ред е не се нервирај пиши си шо сакаш не ти велиме ништо. Нека ти биди ова дневникот и пиши си. Денес многу убо ми беше убо си поминав. Кафе се напив и си легнав да поспијам. :pos: :pos:
Lele kolku si jak, interesen sega lajkoj ke soberis ete ti i od mene, mn jak si

Премногу лесно користиш тешки зборови, ако не ти е јасно ова е тема за РК ПЕЛИСТЕР. оди по страни за асфалтирање или на Битолски проблеми ќе видиш дека и таму се критикува. Верувај овде има членови на форумот по 15 години не дека немаме што да правиме туку што го сакаме ПЕЛИСТЕР и пред и по ЕУРОФАРМ. А
To so si 15 godini tuka neznaci deka pokje mozis da razbiras od mene ili od drugi i obratno, epa kako so se teski ovie zboroj vaka kon nekoj luge, istite zboroj vaka tezat i kon upravata i igracite

Lele kolku si jak, interesen sega lajkoj ke soberis ete ti i od mene, mn jak si

To so si 15 godini tuka neznaci deka pokje mozis da razbiras od mene ili od drugi i obratno, epa kako so se teski ovie zboroj vaka kon nekoj luge, istite zboroj vaka tezat i kon upravata i igracite
I so dela se saka pelister ne sano so zboroj tuka

Последно уредено:
Член од
5 април 2013
Мислења
3.363
Поени од реакции
6.855
Мене во моментов кај Пелистер една работа не ми е јасна: како можи толку многу да го трошиш Фитиљ речиси цел натпревар во два правци, како играч кој е лидер и го носи тимот, а на клупа го имаш Петар, кој може да игра на халф во одбрана, со што би го одморил Фитиљ во фаза на одбрана и би го задржал свеж за напад, а не го користиш него, туку го играш Дејан Манасков 60 минути – играч кој игра само во напад и реално е далеку од старата форма, чиниш по 10 акции се креираат за него секој натпревар па е толку нужен играч, а за возврат си осакатен во одбрана во текот на цел натпревар со неиграњето на Петар.
Исто мислам дека му требаа едно 10 натпревари на Бранче оваа сезона за да сфати дека Павле и Абутовиќ се најдоброто решение на 3 и 4 во одбрана, благодарение на подготвителните натпревари, инаку ќе се бламираше со Борзаш на 3, кој е дупка во одбрана.
Ова се се легитимни забелешки и се работи на кои од ракометна страна треба да се фокусира тимот како е воопшто можно да се решат. Со еден-два трансфери идното лето е возможно да се среди цела екипа (ако не им замини некој клучен), само треба мудро дотогаш и пополека чекор по чекор нанапред.

Јас имам забелешки за како се води тактички екипата во некои аспекти, ама има вистина и во тоа дека подготвителниот период се користи да истестираш некои варијанти, да видиш дали нешто може да биде од корист. Затоа и не ме нервира толку што се играло досега (дури ни експериментите), туку што ќе се игра кога е битно. Барем добро е што релативно брзо сфатија дека мора малку поинаку да функционира ротацијата и дека Павле е единствениот во тимот што во моментот може да го реши главниот проблем. А за Кајо и имањето на 3 леви крила се е кажано, останува да се надеваме дека ќе научат од грешката...

Kajgana Shop

На врв Bottom