Фан клуб: РК Пелистер

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Бабич не го избрка публиката го избрка неговата ароганција и апатија спрема големината на клубот, еве видиги сите интервјуа на Бабич нити еднаш го немаше спомнато името ПЕЛИСТЕР секаде клубот го именуваше само еурофарм а имаше дадено десетина интервјуа. И вардар далеку беше од европски кога Бабич беше тренер. Со данецот му пресуди лошата игра и резултати и сите се согласија дека Јович и Шунда се добро решение до крај на сезона но со нив почна поставување на тренери аматери кој нити знаат а нити можат да направат сериозна екипа кој сериозен среден ограч ќе дојди Бранко да му биди тренер.
Автоматски споено мислење:

Hahahaha vrska nema muabetot, koj treba da ni dojdi nas za d ani chini? Demek site nearbi nie najarni a? Dosta ziti se.

Не се притиска да се носат нови играчи туку да не се носат играчи од типот на Кајо, Манасков, Тајник и ред други играчи за %. Не знам кај го гледаш успехот можи малиот пораз од Алкалоид во финалето од купот или супер купот.
Za to si vo pravo deka treba i to e nedovolno profesionalnost, ama mene logikata ne mi ja sfakjate tuka neznam kako d avi objasnam,
To e fakt taka e treba da se smeni vo red se, ama dali NACHINOT NA KOJ SE REAGIRA KON IGRACITE I KON UPRAVATA E OPRAVDAN SO VREGANJE, KARANJE, PLUKANJE? Bez da se daj vreme na nekoj igraci odma se pluka! NE VIKAM DEKA PROBLEMOT NE. E I VO UPRAVATA , AMA DALI KE SE PRIZNAJ EDNAS I KE SE PREVZEMI ZA PUBLIKATA NESHTO SVESBO DA SE NAPRAJ DA BIDAT POKULTURNI I TIE POPROFESIONALNI NA POINAKOV NACIN D AGO ISKAZVAT NEZADOVOLSTVOTO? Inache so mi vikas za cigarite, dobro da rechime slaba organizacija taka nema mesto nadvor ete nema i ti idat ti vikat NE PUSHI! ILI SEDI NA MESTOTO BEZ D AMU GO FAKJAS NA DRUGIOT I TREBA DA TI TEKNI TEBE DEKA NE TREBA DA PUSIS I DA SEDIS NA MESTOTO KAJ SO TI E KUPENA KARTATA ILI SEZONSKATA. A nasiot kabadajluk znajs so ke ti reci? Abe go ebam neka plakjat kazni imat pari, ili abe go rbam ke si sedni na dr mesto. I so nie deka sme publika imame pravo i da plukame i da karame so sakame da prajme i samo da barame oti sportit se igra samo za nas, i nie sekogas da sme vo pravo? Bate takvo razmisluvanje vi e zakoceno jas da ti kazham vo 2000 godina tamu, treba da sfatite deka drugo vreme e ako sakas neshto smenis makat vo sportot i vo opstestvoto prvo treba od samiot sebe, prvo ti treba da bidis samo kriticien pa za drugite.

Член од
30 август 2012
Мислења
3.557
Поени од реакции
6.213
I dr rabota me interesira, dali ti kako vaka veren navivac i normalno sovremen kulturen zapali cigara na poluvreme, i dali imas sezonska karta? Pozz
Море Сефредин ,а мене ме интересира си бил ли бе ти негде надвор некоја утакмица во сала да гледаш ?
Па нека му обезбедат на публиката нормално услови т.е. сала , па некој кога сала да пуши цигара или шо и да му притреба да излези надвор од сала , па после да си се врати нормално .

Абе шо пишиш се читаш ли , кај да палат цигари на полувреме ? Или треба 1 сат пред утакмица некој да влези , 1:40 утакмицата и уште 20-30 да излези 3 стари гледач е без вода бе , не без цигара.

Па уште како стока во оние гужвите се влегва уште се тие рампите само сега шо се зелени исфарбани од 93-та истите .
Па уште се затворат врати.

Дека многу кажувате неколку овде какви буџети имале на запад и услови , Абе и ова шо се полни во ненормално услови за обичен гледач е премија . Оди германец или Данец , Французин да имаше ваква "сала" и протоколи колку публика ќе имаше .

Се бе нешто не ви чини народот , публиката дрн дрн. Епа дури е народот крив и се јавуваат овде портпароли како тебе со розеви наочари ќе биди уште исто , ништо нема да се смени .

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Море Сефредин ,а мене ме интересира си бил ли бе ти негде надвор некоја утакмица во сала да гледаш ?
Па нека му обезбедат на публиката нормално услови т.е. сала , па некој кога сала да пуши цигара или шо и да му притреба да излези надвор од сала , па после да си се врати нормално .

Абе шо пишиш се читаш ли , кај да палат цигари на полувреме ? Или треба 1 сат пред утакмица некој да влези , 1:40 утакмицата и уште 20-30 да излези 3 стари гледач е без вода бе , не без цигара.

Па уште како стока во оние гужвите се влегва уште се тие рампите само сега шо се зелени исфарбани од 93-та истите .
Па уште се затворат врати.

Дека многу кажувате неколку овде какви буџети имале на запад и услови , Абе и ова шо се полни во ненормално услови за обичен гледач е премија . Оди германец или Данец , Французин да имаше ваква "сала" и протоколи колку публика ќе имаше .

Се бе нешто не ви чини народот , публиката дрн дрн. Епа дури е народот крив и се јавуваат овде портпароли како тебе со розеви наочари ќе биди уште исто , ништо нема да се смени .
Abe gospod da ne iscuva, ti dali imas odeno na evropska utakmica i da fatat da plukat po igraci? Kazimi ti mene pelister e za nas brend. So ripate ko prle pred magare demek 100 sponzori ne cekat nas na vrata pa ke prevarvame sega ke barame preku lebot pogaca? So si prajte filmoj more ne ve razbiram kabadajluk mi prodavate ovde demek verni za klubot samo znajte da plukate neznajte da nisto da cenite , izgoreni ste da dengubarite i kurov da si prajte samo da plukate drugo nisto. So mislitr more psg sme nie? Ako ne go zemea klubot uste gjupcite ke igraja vo sportskata na promaja.
Dosta so toj kabadajluk sekogas samo se bara nesto samo vo pravo vie da ste, doma so zenite ke se iskarate i plukate na utakmica vikate po sekoj ko pred 20 godini ajt tamu prosta raja, mene mi vikas da prosetam pa bas deka imam prosetano vaka razmisluvam odi prosetaj ti da vidis kolku sme nazad

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Daj da se soberime site igraci treneri uprava navivaci i kjoro i sakato site da go viknime pero kuro da se ispijanime ubo ubo da se ispotepame da si izvadime ocite i da pocnime od novo vaka pokje ne biva se e u kurac ojdeno!
Ajde majtapot nastrana da se napraj organizacija, da se ima eden sostanok i javno mislenje neka si kazhi koj sho misli, koj e tuka admin neka napraj organizacija to i bilo najdobro

Член од
30 август 2012
Мислења
3.557
Поени од реакции
6.213
Abe gospod da ne iscuva, ti dali imas odeno na evropska utakmica i da fatat da plukat po igraci? Kazimi ti mene pelister e za nas brend. So ripate ko prle pred magare demek 100 sponzori ne cekat nas na vrata pa ke prevarvame sega ke barame preku lebot pogaca? So si prajte filmoj more ne ve razbiram kabadajluk mi prodavate ovde demek verni za klubot samo znajte da plukate neznajte da nisto da cenite , izgoreni ste da dengubarite i kurov da si prajte samo da plukate drugo nisto. So mislitr more psg sme nie? Ako ne go zemea klubot uste gjupcite ke igraja vo sportskata na promaja.
Dosta so toj kabadajluk sekogas samo se bara nesto samo vo pravo vie da ste, doma so zenite ke se iskarate i plukate na utakmica vikate po sekoj ko pred 20 godini ajt tamu prosta raja, mene mi vikas da prosetam pa bas deka imam prosetano vaka razmisluvam odi prosetaj ti da vidis kolku sme nazad
Абе шо мешаш плукање на играчи (тоа е сељаци) и не само кај нас негде општо сегде во вукојебината го има, со то шо ти пишав јас .
Еве дека си многу шетан , јас еве не знам како е , ќе те вервам дека истите услови се сегде , само на запад имат појак карактер можат 3 сати без вода и плус имат и никотинско чистење .

Член од
28 февруари 2023
Мислења
214
Поени од реакции
849
Zbor ne smej da se reci za navivacite ni eden incident vsala se nema sluceno, cakmak ne e frlen na teren, cigari samo vo wc se pusat ko nema uslovi nema kade, sok voda nema od kaj da si kupis vo 2024 ta godina.

Daj da se soberime site igraci treneri uprava navivaci i kjoro i sakato site da go viknime pero kuro da se ispijanime ubo ubo da se ispotepame da si izvadime ocite i da pocnime od novo vaka pokje ne biva se e u kurac ojdeno!
Vecer vo citalna pej ke ja prefrlime kafanata vsala direk haha

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Dobro aj vo pravo ste ne vredi da se raspravame dzabe.

Абе шо мешаш плукање на играчи (тоа е сељаци) и не само кај нас негде општо сегде во вукојебината го има, со то шо ти пишав јас .
Еве дека си многу шетан , јас еве не знам како е , ќе те вервам дека истите услови се сегде , само на запад имат појак карактер можат 3 сати без вода и плус имат и никотинско чистење .
Epa za niv pisam pokjeto se seljaci, i pokjeto ne gi znat rabotite a samo zborvat mn pokje od vas tuka gi znam rabotite zato pisham mislam vo klubot vnatre.

Член од
28 февруари 2023
Мислења
214
Поени од реакции
849
Dobro aj vo pravo ste ne vredi da se raspravame dzabe.

Epa za niv pisam pokjeto se seljaci, i pokjeto ne gi znat rabotite a samo zborvat mn pokje od vas tuka gi znam rabotite zato pisham mislam vo klubot vnatre.
Ете ко знајш многу работи прашај таму
Зошто губиме 2 финалиња со ред од Алкалоид?
Зошто Бранко немаше изјава после поразот од Алкалоид?
Зошто рекоја ќе има плус играчи, а ги нема?
Зошто го купија Кајо од 2 ра Хрватска лига, за на клупа?
Мислам доста се, а заборајв нема да ти дат одговор.

Фала однапред

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Ете ко знајш многу работи прашај таму
Зошто губиме 2 финалиња со ред од Алкалоид?
Зошто Бранко немаше изјава после поразот од Алкалоид?
Зошто рекоја ќе има плус играчи, а ги нема?
Зошто го купија Кајо од 2 ра Хрватска лига, за на клупа?
Мислам доста се, а заборајв нема да ти дат одговор.

Фала однапред
Ajde vazhi ke prasham i ke ti kazham, pozz

Deksi

Локал патриот
Член од
16 март 2010
Мислења
909
Поени од реакции
1.209
Да имаше прошетано, како шо пишеше ќе знаеше како е или пак имаш и (не)намерно кажваш како шо ти одговара.

Прво, сегде во светот или еве барем во елитното друштво, на врата има читачи за картите и то најчесто со ДВА QR кодој, едниот е само за влез и важи само еднаш, а другиот е за ако сакаш да напрајш влез/излез. Е сега, факт е дека битолската публика во овие 5 години, нема напраено поголема бејла, односно се плаќале казни поради ситници, зачадено од цигари итн. Е сега, јас сум ПРВ шо ми сметаа цигари, дали е дома или надвор, а најмногу на спортски настан во случајот в сала АМА тие шо се пушачи мора да се пуштаат или надвор или силна вентилација во салоните или посебни простории. Вода несмејш да внесиш в сала, океј ајде разбирам зато треба како клуб да поставиш штандој за продажба на пијалоци па и храна. Во тој случај пијалоците би се точеле или продавале во книжни чаши. Друго, клубот извади нова химна без никој да знај, па после лошите реакции и нормално дека клубот има една и единствена химна, се збораше дека е само една обична песна, океј. Вложвале газдите, добро океј иако нема да навлегувам колку, како, шо, раситнување на ваучер, спонзори итн. ама шо треба да значи дека НА СЕ ТРЕБА АМИН да се дај и за БРАВО само? И ние некогаш претерваме ама ние сме НАВИВАЧИ и нормални се нашите барања, очекувања итн., а нивна работа е покрај да бидат успешни и во најдобро можно светло да го претстават клубот, туку и да бидат поблиски со публиката, но и инфраструктурно да помагаат.

Пак ќе речам, ако тие таму напиканите само за да цицаат додека клубот има пари НЕ СЕ ПАМЕТНИ нешто ново да измислат, нека изгледаат еден натпревар од овие од елитата или пак еден НБА натпревар, доволно ќе е. И немора и неможи да е исто, ама нека е потрудат да напрат нешто ново и креативно.

П.С. Не ги брка никој да си одат, ама то шо не чини треба да се кажи, то шо чини да се пофали и то е то.

Sent from my SM-G998B using Tapatalk

Член од
11 мај 2024
Мислења
62
Поени од реакции
203
Абе до пред 7-8 години екипата вода немаше на утакмици, пак ќе ја спомнам сезоната со Касим и играчи ко Лазаревски, Вешо, Маџовски буџетот не беше ни 300.000, пред то игравме ЕХФ Куп со Адемар Леон, финале куп со Металург, го добивавме Вардар во Битола со Везениот, Ќани, Заре, Кире, играја за трошки, немаше пари ама клубот имаше ДУША. Сега Д од душа нема. А зошто е така нека си се подзамисли тој шо треба, Пелистер не е хоби и некој да си прај ќеф и да му е скапа играчка. Ете толку ќе кажам само.

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Абе до пред 7-8 години екипата вода немаше на утакмици, пак ќе ја спомнам сезоната со Касим и играчи ко Лазаревски, Вешо, Маџовски буџетот не беше ни 300.000, пред то игравме ЕХФ Куп со Адемар Леон, финале куп со Металург, го добивавме Вардар во Битола со Везениот, Ќани, Заре, Кире, играја за трошки, немаше пари ама клубот имаше ДУША. Сега Д од душа нема. А зошто е така нека си се подзамисли тој шо треба, Пелистер не е хоби и некој да си прај ќеф и да му е скапа играчка. Ете толку ќе кажам само.
Prlister ne e hobi ama to treba da vazhi i za kosarkata i za fudbalot, za kosarkata ne smejte na pisnite nikoj od vas za mac ligajcaro oti pola od vas kafe pie so nego, za fudbalot da ne prajme muabet za mestenea utakmica dete malo znaj deka mestat, i vi prat eftini finti za da dobivat poeni vaka i da ne gi plukate ama to e koj da vi kazhi

Член од
28 февруари 2023
Мислења
214
Поени од реакции
849
Па сите то го велиме дека треба да се напрај голема хемија на релација клуб со навивачи, еуфорија да има пуштај по радиа на 106 ка најави ова она да се запалва народот.Плакати низ град, ден два пред натпревар нека прошетат играчите по Широк Сокак, не тие поделени по кафичи. Клај штанд пијачки внатре во чаши пластични како било, клај обезбедување поќе да се излегва надвор на полувреме има многу работа. Напрај сезонска плус дрес комбинаци некој.

Член од
23 мај 2024
Мислења
134
Поени од реакции
272
Па сите то го велиме дека треба да се напрај голема хемија на релација клуб со навивачи, еуфорија да има пуштај по радиа на 106 ка најави ова она да се запалва народот.Плакати низ град, ден два пред натпревар нека прошетат играчите по Широк Сокак, не тие поделени по кафичи. Клај штанд пијачки внатре во чаши пластични како било, клај обезбедување поќе да се излегва надвор на полувреме има многу работа. Напрај сезонска плус дрес комбинаци некој.
E za ova se slozvam

Kajgana Shop

На врв Bottom