Lycamobile Македонија

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031
I jas preku mobilnata aplikacija na Shparkasse eve dve nedeli ne mozam da platam nisto na Lajka a za drugi internet plakanja si e ok.Ili resile da prekinat so Lajka ovie od bankata ili deka ne doagaa OTP kodovi na Lajka pa sega moze radi toa ne saka.
Sparkase ne prajka Otp kon lyca broevi provereno 99,99%, koj a1 broj prajka otp za sekoe plajkajne...
Prva opcija i edinstvena so sparkase e da se iskluci 10min, security i da plajkas ...
dr,opcija nema

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Ne plakajte so karticka ke ve pokradat !!!!!
Може само на посебна сметка кај што не ти оди платата,ставаш 1600 плаќаш и ако сака хакерот 24 саати нека пробува да купи нешто ќе добие к.р по чело.
Автоматски споено мислење:

Sparkase ne prajka Otp kon lyca broevi provereno 99,99%, koj a1 broj prajka otp za sekoe plajkajne...
Prva opcija i edinstvena so sparkase e da se iskluci 10min, security i da plajkas ...
dr,opcija nema
Ниедна банка во Македонија нема таков сигурносен систем како во Германија да за најмала трансакција како заштита ти праќа код на телефонот за да се осигура дека сопственикот плаќа а не некој друг со картичката.

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.974
Поени од реакции
7.623
Може само на посебна сметка кај што не ти оди платата,ставаш 1600 плаќаш и ако сака хакерот 24 саати нека пробува да купи нешто ќе добие к.р по чело.

Ниедна банка во Македонија нема таков сигурносен систем како во Германија да за најмала трансакција како заштита ти праќа код на телефонот за да се осигура дека сопственикот плаќа а не некој друг со картичката.
Toa e toa vo Makedonija,
Kaj mene i za 5 centi prajchaat SMS so Code!
Nema Code nema transakcija. Ednostavno i prakticno.

Dodatno na toa ima i Primer Visa toa takanareceno Verified by VISA-System. so toa Visa (proveruva od Koj PC, Mobilen i sl kako koja IP Adresa ja Imash) i dali mozhebi se raboti za kradenje. Taka da ako im dojdi nalog za transakcija od da rechime 5 Dolari od Juzhen Pakistan jasno e deka nema da go izvrshi nalogot!

Znachi, DA hakeri IMA ama Ima i glupavi Makedonski Banki so Nesposobni IT Specijalisti koi ne mozhat ni edna efektna zashtita da generiraat. Ili podobro recheno Makedonskite Banki se pottiknuvachi na Kriminal!

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031

Uni banka isprajka sms i za 50mkd, i na Lycamobile prajka na a1 ,provereno e ova....

Член од
22 август 2020
Мислења
137
Поени од реакции
92
Зошто кога проверувам колку GB имам за користење, на *137# секогаш покажува околу 430 MB повеќе отколку во апликацијата?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822
Uni banka isprajka sms i za 50mkd, i na Lycamobile prajka na a1 ,provereno e ova....
Проблемот е во тоа што не испраќа отп ако плаќаш на сајтови како алиекспрес и тука е пропустот кај сите банки во Македонија.Ако некој ти ја хакира сигурно нема да купи кредит во Lyca туку на сигурни сајтови кај што има огромен број на трансакции и тоа на мала сума.

Зошто кога проверувам колку GB имам за користење, на *137# секогаш покажува околу 430 MB повеќе отколку во апликацијата?
Почекај неколку саати или не користи интернет еден ден за да видиш дали ќе бидат исти информациите случајно да не касни преку порака а апликацијата да е точна.

Член од
22 август 2020
Мислења
137
Поени од реакции
92
Не ми е толку важно, посекако нема шанси 22 GB да потрошам, само сум љубопитен. Ако го знаев ова кога имав 5 GB месечно, ќе ми значење разликата од 500 MB, сега прашувам чисто од љубопитност

Sent from my 23021RAA2Y using Tapatalk

Член од
29 август 2008
Мислења
5.664
Поени од реакции
4.031
Не ми е толку важно, посекако нема шанси 22 GB да потрошам, само сум љубопитен. Ако го знаев ова кога имав 5 GB месечно, ќе ми значење разликата од 500 MB, сега прашувам чисто од љубопитност

LycaMobile e full Mvno,znaci ima se kako Mno nema samo bazni i infrastruktura na koja site bazni se povrzani so optika i linkovski(bezzicno)
Mb,gi pokazuva so zakasnuvajne,bidejki data sobrajkajot pominuva preku a1 biznis server internetot nee od lycamobile, data sobrajkaj odi preku A1, ama odbrojuvajneto na kb/mb e so zakasnuvajne ,jas na uste 50mb,do istek na paketot trosam uste 500mb+ od tie 5/12/22 gb.

LycaMobile e full Mvno,znaci ima se kako Mno nema samo bazni i infrastruktura na koja site bazni se povrzani so optika i linkovski(bezzicno)
Mb,gi pokazuva so zakasnuvajne,bidejki data sobrajkajot pominuva preku a1 biznis server internetot nee od lycamobile, data sobrajkaj odi preku A1, ama odbrojuvajneto na kb/mb e so zakasnuvajne ,jas na uste 50mb,do istek na paketot trosam uste 500mb+ od tie 5/12/22 gb.
Na 255 ip,adresi koj znaj kolku korisnici sme so istata ip
250x250 na 1 ip nad 200 sim,
no toa e i kaj drugite internet operatori so double nat,

Attachments

Член од
22 август 2020
Мислења
137
Поени од реакции
92

Na 255 ip,adresi koj znaj kolku korisnici sme so istata ip
250x250 na 1 ip nad 200 sim,
no toa e i kaj drugite internet operatori so double nat,
Значи ако добро те сфатив точната бројка е онаа на *137# со +400-500 MB?

Член од
6 февруари 2007
Мислења
4.964
Поени од реакции
5.822

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.974
Поени од реакции
7.623
I shto ima ova so Lyca vrska?
Ako si glup i naiven sekade ce te ukradat!

Член од
22 јули 2015
Мислења
448
Поени од реакции
201

Kajgana Shop

На врв Bottom