Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
17 ноември 2014
Мислења
4.949
Поени од реакции
7.588
narode cel sum stresen od nastanov.
Gi poznavam roditelite na mockovo koj mu e vnuk na Zlatan Ibrahimovic , zlato lujge pogotovo tatko mu .
Im go unishte zhivotot za sekunda.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.403
Истиот став за Израел го делат и Шиптаpите - факт е, сум седел и со двете групи у друштво, таа мржња која ја имаат кон Евреи ни кај Германец во цирка 1938ма, не се осејча.
Батали официјален став на Албанија и газолижење кај Евреите - зад која се кријат два ситни мотиви МОЌ и балканска доминација. Видовме преку нивната проминентна особа Дуа Липа шо тоа тие всушност мислат за Тел Авив и Јерусалем.

Типкава буквално имаше сторијна на Инста, на кој шо ги повикуваше муслиманите да им влезеле на нивните журкички на плжа во Тел Авив, да ги смачкале, ил со нејзини зборови да им покажеле реален тежок живот на прокудените шо играле одбојка и слушале електонска чил музика на плажа. После избриша се. Банирана е во Светата Земја.

Ех Америко. Ех Израел, за кој тоа вие не сотревте нас со Србија. Народи кој историски гледано најмногу би ја разбрале и ЈА РАЗБИРААТ вашата позиција. Србија им е сеуште толку лојална на вториве, после се што и зедоја и бомбардираја низ деценииве. А вториве стојат зад првите.

Дим4е

NZT-48, want some?
Член од
24 октомври 2007
Мислења
7.275
Поени од реакции
8.411
Ах да ми је знати кој е мастермајндот позади последнава маркетинг кампања на пивара и лепи етикети како Битолско, Штипско, Струмичко на скрос уникатен бренд граден врз база на локацијата од кај што потекнува.

Сериозно превоспитавање му треба а менаџментот колективна распаљотка.

Последно уредено:

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
753
Поени од реакции
1.911
Dobro vecer zolti stranici,
Pla irav da gledam Chiefs vs Ravens veverva ama...
Muabetite od kolegite pogore koga odevme na skolo mi predizvikaa pozitivni retro nostalgii...
Sega sednav so casa vino ke gledam Mi nismo angeli kecot, pa ako izdrzam pred doma da me maltretira zenata ke pustam Zikina Dinastija.....
Iako e ladno tuka u glavata sum vrnan daleko nazad u godinite ... sonce doma sum, cela kuka mirisa na palacinki i tiganici se gazam od smea so televizorot i slusam
: LJUBI TE DEDA U TELECU GLAVU
Leka ti zemja dedo , jas vecerva kw sonuvam odamna minati topli denovi ispolneti so prasina , ljubov i sreka

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.742
Поени од реакции
39.586
Она што се ЈБТ и Орце Николов кај средните школи, тоа е Киро Глигоров во Капиштец за основните, па така родители јаки врски фаќаат за да ги запишат нивните деца да учат таму за да имаат еден вид статус во опшеството. Дури сум слушнал и дека рентаат станови само за да сменат лична карта за да може да запише детето таму. Е сеа од друга страна, школото иако е најново училиште во Скопје, изградено е според некои модерни дизајни и буквално има ефект на стаклена градина, а внатре немаат инсталирано клими, па така мамичките од типот на здраво мамички сега се бунат бидејќи на нивните размазени центарски дечиња им било многу жешко. И тука ја имаш најголемата инфлуенсерска калаштура Миа Костов која го покренува ова прашање, а леон мамичките се надоврзуваат подоле.

A27B94E8-DFDB-4E2D-BEE2-46085A871E68.jpeg

7F6C3F07-D5ED-474E-B7F3-3E544D0C5848.jpeg

Добра ли е Срничка денес?:(

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.782
Поени од реакции
17.287
Чекав да стивне малку тагата за твоето заминување од овој свет, па да напишам збор два. Престанав да ги слушам твоите песми пред пет години кога направи еден глупав потег, иако ја дознав подоцна причината, сепак некои зборови кои ги кажа ме изнервираа да те слушав повремено во тој период.

Едноставно ке се сложам со многумина дека си единствен човек кој влезе во легендата и излезе, мада сега и не е битно, а на кого му е битно каков човек си бил, може и да го прочита прошталнио говор на Рамбо Амадеус, кој имаше спротивни ставови од тебе.

Она што беше е дека беше неверојатен поет и текстописец и не за џабе имаше толку многу хитови и соработки. Едноставно за мене Рибља Чорба беше бенд број еден на бившите Ју простори, но се до периодот кога не почна со четнички песни, а потоа и воведе клавијатурист. До тој период (кога сум бил дете), ги знаев сите хитови и чат-пат ке излезеше подоцна некоја песма. Но, она што мора да се почитува е дека имаше став и муда, се додека не направи некои потези.

Почивај во мир Боро и се надевам дека си задоволен од животот што го живееше овде, а во тоа најмлаку се сомневам...

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.742
Поени од реакции
39.586
Најјаки ми се војничињата што за 5% покачување на плата си ја преќутеа промената на името и се посраа на заклетвата што ја дале, за денес да ставаат сториња со Македонски знамиња и Заветна и се колнат во Македонија. :oeoeoe:

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.424
Поени од реакции
17.742
Најголем срам за современиот цивилизиран човек е да лаже.

Лагата како социјален конструкт се јавила уште кога примитивниот човек соочен со стравот од смрт, морал да излаже. Ако била работата или - или, морал да излаже, ако не - летала главата. Или да превари некој, за да го наполни мевот. Неопходна потреба при егзистенцијална закана.

Денес, во услови на слобода, каква таква сепак ја имаме, кров над глава и полн стомак, стварно е мизерно да лажеш. Секој што лаже е тотален примитивец, или во најмала рака, недозреан и неизживеан. И децата лажат, ама тоа е само фаза. Маж на 20, 30, 40 години кога лаже, од него човек не бидува. И таквите ги отпишувам за сва времена.

Единствено признавам лажење на некоја пичка, да ја лажеш за да и го вметнеш. Сепак силен е нагонот за размножување и трпи секакви глупости, како лагите на пример. За пичка, секакви лаги и приказни ќе смислам, чесен збор.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.248
Поени од реакции
6.084
Каков ултра мега гига сељачина е оној Диви бившион рукометен голман, еден Моно Алекс за него е урбана легенда.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.403
кеј бејб,

Поминав пред огледало во бањата вечерва и случајно го забележав својот пекторален мускул гледан во профил онака од страна. :cool: Ми дојде сам да го залапам огледалото, не се заебавам.
Шо да кажам фазла? Себе си ја посветувам, гат ту Лав ју на Шон Паул и Алексис Џордан. Аха.

:ROFLMAO:
Автоматски споено мислење:

од другите вести, имам многу измешани чувства за песните Џени фром д блок и Лав донт кост а тинг на Џеј Ло.

Сепак тртлак на милениумот, по мое мислење.

Последно уредено:

McLovin

Politically Incorrect/Comedian/Mastrubator
Член од
11 август 2016
Мислења
3.410
Поени од реакции
13.421
Морав да го вратам избришаниот Фејсбук. Се покајав пет пати од сабајле.

IMG_20240910_120955.jpg
IMG_20240910_121022.jpg
IMG_20240910_122636.jpg
IMG_20240910_122650.jpg

IMG_20240910_121107.jpg

Ако некој од овие 32ца знае кој е Мојсеј Мурин јас глава сечам.

IMG_20240910_121130.jpg
Океј е Ѕузана Ѕпасовска.

IMG_20240910_121325.jpg

IMG_20240910_121338.jpg

Дали ова е нормално? И најсмешно е што сите имаме некои вакви блиски роднини од кои се срамиме.

Баш овие фосилии ми требаа на ова тмурно глупо време и сеа цел ден глава ќе ме боли.

Имам чувство дека на фб останати се само овие диносауруси и Златко со мемињата. Поз драгонски.

Последно уредено:
Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.248
Поени од реакции
6.084
Какво гилфарче си најдов на Инста од Шпанија и тоа. Подостарена у лицето ама затегана да не биде ептен. Цицка уредно средена. Кукче пред-остеопорозно. Исунчана таман. Какви слики вади гарант се тамани со 20-30 години помлади од неа. Ќе падне чукарица утре едно 2-3 пути нек иде живот, ќе мислат на работа пролив имам.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.818
Поени од реакции
6.403
Маск - ако победи Камала никогаш нема да втасаме на Марс. ХАХАХАХАХАХАХА
А да си ги земиш ти и Марс и Камала и тоа АИто терминатори и да си ги пикниш таму кај шо не гледа сонцето? Од старт ти гарантирам дека ќе е подобар свет, за сите, и тоа онака наеднаш.

А ние мислевме дека само Македонија ја воделе (во неповрат) шарлатани. Светот е во неволја.

Kajgana Shop

На врв Bottom