Геополитички размислувања за минатото и иднината на Македонија

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
5.140
Кој е Димитров нешто да признава, Димитров бил еден обичен изрод иако Македонец никогаш не се кажал за Македонец, туку цел свој живот го посветил за доброто на бугарската држава, додека кај нас некои го слават што некого он признал, абе смешки, десна рака му беше Тодор Живков, за мене Димитров е еден од најсветлите политичари за бугарите, но катастрофален за нас Македонците особено за Пиринскиот крај. Димитров многу вешто ги поеба македонските комунисти и после се укина и културната автономија.
чекај бе па ти, не се говори за овој Димитров,

ами за овој,

и не мора да истураш антикомунизам затоа што тоа те става во прегратка со типови како изродот погоре “инкомутикомитико“

Член од
19 февруари 2011
Мислења
561
Поени од реакции
654
Јака некоја кинематогхрафија демек светска го правела видеото а кога ќе отвориш кај авторот ќе видиш дека само бугарски видеа има. Колку сте јадни и бедни. Ах тој Тоше што ви направи

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.718
Поени од реакции
5.646
чекај бе па ти, не се говори за овој Димитров,

ами за овој,

и не мора да истураш антикомунизам затоа што тоа те става во прегратка со типови како изродот погоре “инкомутикомитико“
Па за Георги Димитров зборувам, он е најголем крвник за нас Македонците, Живков е само негово продолжение.

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.427
Па за Георги Димитров зборувам, он е најголем крвник за нас Македонците, Живков е само негово продолжение.
Има ли бе пријателе некој што не бил крвник за вас "македонците" аман никој не ви чине...Србите не биле убави тепале ве, бугарите татари, грците цигани, хрватите фашисти....американците сакале да ви го земат името македонија, британците немат си поима...Никој ништо не разбира само вие се разбирате..Во отоманска империја биле сте чисти бугари и испраа ви го мозокот поради политички цели да сакате посебна македонска нација...И океј во ред дадеа ви посебна словенска македонска нација комунистите тито и сталин во 1945та година....И што направите? Маме и ебате на државата...Утнате работа со крадењето историја од грците и бугарите...И адам и ева направите ги slavs македонци ...Антички slavs македонци станате со стиропор...Грујо и Стојанка Антички македонци...небото направите го античко македонско..Корона вирусот антички slav македонски е....александар македоански slav...цар самуил македонец..Марк Закерберг антички slav македонец...илон маск антички slav македонец.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
5.140
Има ли бе пријателе некој што не бил крвник за вас "македонците" аман никој не ви чине...Србите не биле убави тепале ве, бугарите татари, грците цигани, хрватите фашисти....американците сакале да ви го земат името македонија, британците немат си поима...Никој ништо не разбира само вие се разбирате..Во отоманска империја биле сте чисти бугари и испраа ви го мозокот поради политички цели да сакате посебна македонска нација...И океј во ред дадеа ви посебна словенска македонска нација комунистите тито и сталин во 1945та година....И што направите? Маме и ебате на државата...Утнате работа со крадењето историја од грците и бугарите...И адам и ева направите ги slavs македонци ...Антички slavs македонци станате со стиропор...Грујо и Стојанка Антички македонци...небото направите го античко македонско..Корона вирусот антички slav македонски е....александар македоански slav...цар самуил македонец..Марк Закерберг антички slav македонец...илон маск антички slav македонец.
чекај чекај остави ги Србите, Грците и другите, ме интересира што ќе речеш за Бугарите:
-дали Бугарите според својата етногенеза се татаро-монголиоидиии ? ? ? ?
Автоматски споено мислење:

„...Срамота е лујџеееееее!...„.
:yid:

тутабугарче на батерии :pos:

Последно уредено:
Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.427
чекај чекај остави ги Србите, Грците и другите, ме интересира што ќе речеш за Бугарите:
-дали Бугарите според својата етногенеза се татаро-монголиоидиии ? ? ? ?
Па биле ама измашале се со тракајците и со словенските племиња...И со тоа се словенизирале....Не е убаво тоа да кажувате дека се татари зошто исто е тоа како вие сами да си кажувате дека сте татари зошто и вие сте со бугарско потекло..Како тоа во отоманска империја не ви било проблем да бидете бугари а сега е проблем? Србите од порано во историјата сакале да ве направат срби вие верни сте останале на бугарија...Испраа ви го мозокот да станете македонци ама гледам полека враќате се во нормала, повторно враќате ја вашата љубов кон бугарија со славењето на бугарска историја и вадењето на бугарски пасоши.
Сепак крвта не е вода...Враќате си го вашете бугарско потекло....Не успејате да создадете држава како националност словенски македонци одвоени од бугарија....

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
5.140
Па биле ама измашале се со тракајците и со словенските племиња...И со тоа се словенизирале....Не е убаво тоа да кажувате дека се татари зошто исто е тоа како вие сами да си кажувате дека сте татари зошто и вие сте со бугарско потекло..Како тоа во отоманска империја не ви било проблем да бидете бугари а сега е проблем? Србите од порано во историјата сакале да ве направат срби вие верни сте останале на бугарија...Испраа ви го мозокот да станете македонци ама гледам полека враќате се во нормала, повторно враќате ја вашата љубов кон бугарија со славењето на бугарска историја и вадењето на бугарски пасоши.
Сепак крвта не е вода...Враќате си го вашете бугарско потекло....Не успејате да создадете држава како националност словенски македонци одвоени од бугарија....

А со кои Словенски племиња се измешале, се знае ли?

Член од
22 јуни 2019
Мислења
925
Поени од реакции
1.427
А со кои Словенски племиња се измешале, се знае ли?
Мислам дека со антите они се имат измешано...Немало во тоа време национализам...Имало само 3 словенски племиња. Анти, Склавини и Венети. И така станале сега дел од словенската група...

Член од
5 септември 2024
Мислења
53
Поени од реакции
49
Мислам дека со антите они се имат измешано...Немало во тоа време национализам...Имало само 3 словенски племиња. Анти, Склавини и Венети. И така станале сега дел од словенската група...
Да бе беше ти таму со нив затоа знаеш
Абе иди излези од дома си забегал целиот

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.429
Поени од реакции
5.140
За ова твое мислење има некои референци или така ти се сони?
А зошто го избравте Македонскиот за свој јазик, како дојде до тоа?

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.862
Поени од реакции
4.994
...и не пропуштај да додадеш лажица од „Вегета„...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.718
Поени од реакции
5.646
Сега ние ли сме криви што вие сте мешани?

Димитар Благоев за народността на Македонците пред Бугарскиот парламент во 1917
  • Која историја? Таа ли, која вие ја фалсификувате? Таква историја ние не признаваме, бидејќи целите на војната не се за никакво „обединување на бугарското племе“, туку за бугарска хегемонија на Балканот, поточно да се завладеат местата што и се неопходни на бугарската буржоазија за да може да излезе на големите водни патишта и на Егејско Море.“
  • „Јас сум родом од Загоричане, меѓутоа јас не сум Бугарин, јас сум Македонец, македонски Славјанин! ...И како таков, ако сакате да знаете, јас сум за Македонија како словенска земја, која ќе има сопствена управа.“[2]
  • „Ако сте вие убедени дека во Добруџа живеат Бугари, дека во Моравско, дека во Македонија живеат Бугари, дека во Сер, Драма и Кавала се Бугари, зошто тогаш се плашите од формулата на рускиот цар, „мир без анексии, без обесштетување и со право на народите на самоопределување“. Ако сте убедени дека некаде има Бугари, нека се спроведе референдум и да видиме што ќе кажат.“
  • “Зошто кревате врева? Значи несигурни сте, значи има нешто што ве тревожи, има некои области завладеани од вас, кои ако се подложат на референдум ќе ви се измолкнат од рацете.“
Забелешка:

При печатењето на неговите целокупни дела во 1962 година, издавачите од Софија, од стенографските белешки го исфрлиле делот од говорот на Благоев за неговото македонско потекло и за идентитетот на Македонците.

Kajgana Shop

На врв Bottom