Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Не иде тоа така. Меѓународното право е ништовно пред интересите на супер-силите. Прашај ги Ирак, Афганистан, Гватемала, Сомалија, Сирија, Гранада и многу други.Затоа што се суверени држави признаени и од самата Русија и можат да одлучат што сакаат што е и факт.
јави кога ќе разбере што си напишал!Малку посложени се работите од ова. Ако може НАТО да им постави ракети и офанзивни и дефанзивни во Украина, тие би биле значитено помали, а од друга страна им треба многу помалку време за до Москва. А Русија за да лансира на Вашингтон, на другата страна на светот, за тоа треба некои други ракети, интерконтинентални ... И практично се поништува балансот. Е тоа ти е. Може уште и да кажат, не сме ние, фрлајте нуклеарки по Киев, Украинците ве нападнаа со нуклеарки. И денес тоа го прават со Химрас, Сторм Шадоу, Актсамс, итд, утре тоа со нуклеарки ќе го прават. Е затоа неможе Украина или Балтичките држави што сакаат да прават. Ако сакаат така да играат, ќе добијат војна. Ете тоа ти е вака најпросто објаснето.

Геополитика илити глобална политика не е ниту внатрешна ниту надворешна политика која ја водат државите (се разбира оние кои имаат моќ) гео-гло-политика тоа се .... кои управуваат со глобалните процеси (да речеме наредните 10-20 илити 30 години) и не е се работи за држави туку за структури кои имаат знаења и ресурси да управуваат со глобалните процеси.Види навистина малку знам. Геополтика до пред оваа војна и не ме интересираше, ме немаше на форумов, можеш да провериш. Јас сум типичен ИТ овец кој по цел ден е над компјутер и си ја гледа работата.
Никој не сака, барем јас така мислам.Само што не сакам војни.
Војните се дел од цивилизацискиот развој, понекогаш спротивставеностите (нееднаквоста) зема такви размери што единствен начин истите да се ублажат/разрешат е преку радикални мерки а тоа е војна, токму за тоа се работи во овој случај.Затоа што добро знам дека кога е војна има убивање, губење ноѕе, раце, глава, здрав разум. Се уништуваат куќи, коли, ево пред некоја година купив стан и сега некој да ми, дипломатиски и економски мерки само да не додјде до војна.
Никако не е грешка, секоуј има право да се обиде да ги разбере и согледа процесите кјои имаат директно/индиректно влијание на неговиот (и на неговите најблиски) живот. Проблемот е кога се обидуваш тие процеси да ги анализираш низ произмата која преку Оливуд ти ја инсталира да ги антиципираш.Па реков да виам за што се работи. Ај, тоа војна на блискиот исток и кај арапите многу многу не ме потресуваше, тие се научени, ама во Европа веќе да.
Правиш заклучок без целосно познавање на работите, односно на пропагандата реагираш “добро“ (ја прифаќаш, што е твој проблем).Исто и Пољаците, Литванците, Финците, на Маѓариве изгледа не им пречи, германциве сакаат ефтин гас, итн.
Лажат се тоа е српска/руска пропаганда, па сите гледаме како РФ се доближи до границитре на САД, нели?Русиве, Србиве, и овде на форумов велат дека некој сака да ја растури Русија и дека она има право да напдне и да направи војна.

Нема потреба од освојување на Украина туку на протерување на влијанието на демократите, така почна како ќе заврши ... па ќе видиме.Дали Украјина треба потполно да се освои, дали тука ќе се застане или ќе се оди на Берлин?
Не може ама оние преку барата и (Наполеон, Черчил, Хитлер) сметаат дека ќе можат, ... еве го вицот, а ти самиот пресуди.И како една држава така голема како Русија може да се растури со помош на Украјина. Ето тоа објасни ми. А и не мораш.

Па во никое сценарио ни во ладната војна ни сега не постои земјата после нуклеарна војна, па сепак трка во нуклеарно вооружување постоела и постои и нуклеарни стратегии за прв удар сепак постојат.На кој начин би се спровела “демонтажа” на Русија? Како може било каква позиција на Украина политичка или воена да влијае на внатрешните состојби во Русија? Со војнава се докажа дека руското население е или хомогено или живее у уплав, и такво општество нема шанса да се раскринка со промена на власт и политила во соседна држава.
Немачка,Франција,Саудиска Арабија,Бразил,Египет исто им диктира АмерикаНе иде тоа така. Меѓународното право е ништовно пред интересите на супер-силите. Прашај ги Ирак, Афганистан, Гватемала, Сомалија, Сирија, Гранада и многу други.
Македонија дали можеше да рече - Еј не сме ние за Голема Албанија?
Не. Тоа е интерес на Западот и еве кај сме.
Малку посложени се работите од ова. Ако може НАТО да им постави ракети и офанзивни и дефанзивни во Украина, тие би биле значитено помали, а од друга страна им треба многу помалку време за до Москва. А Русија за да лансира на Вашингтон, на другата страна на светот, за тоа треба некои други ракети, интерконтинентални ... И практично се поништува балансот. Е тоа ти е. Може уште и да кажат, не сме ние, фрлајте нуклеарки по Киев, Украинците ве нападнаа со нуклеарки. И денес тоа го прават со Химрас, Сторм Шадоу, Актсамс, итд, утре тоа со нуклеарки ќе го прават. Е затоа неможе Украина или Балтичките држави што сакаат да прават. Ако сакаат така да играат, ќе добијат војна. Ете тоа ти е вака најпросто објаснето.
Иначе Украина е стратешко место кај што Русија со еден удар може да се пресече од излез на Црно и Касписко море
Така ти се чини...Засега Русија е далеку од остварување на било која од горенаведените цели.
Intravenous copium зима чоековТака ти се чини...
чекај, рано е, може ќе го уапсат попослеПутин си стигна во Монголија на официјална посета. Пукнете душмани и Зелени укронацисти. Ништо не му можите.
чекај, рано е, може ќе го уапсат попосле
пред идење назад