Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

Down

Boozer
Член од
4 мај 2012
Мислења
3.845
Поени од реакции
6.595
Sds sto imaat najgolema steta napraeno imaat, toa ne gi pere da dade Gospod site da se istrebat od tamu, nema nisto poloso i pozlo od toa da si komunjara i da si komunist. Toa e kancerot na opstestvoto, kolku poise si idat takvi od drzavava i ispocrkaat toa bolje za nas. Ama i dpne nikad nema da im prostam sto go donesoa zakonot za hashkite slucai i gi amnestiraa uckive, pazi eden talat dzaferi da ti bide minister za odbrana pa posle spiker na sobranie i na kraj tehnicki premier u drzava vo koja sto on DEZERTIRAL od Armija i policija, i pritoa dezertiral kaj neprijatelot a da ne zboram koj ja dade trasata na zaginatite od masakrot vo Vejce, toest koj gi predade. Otvorete i videte kako proagjale dezerterite koi idele na neprijatelskata strana vo edna drzava, im bil svirnuvan metak u chelo. E taka proagjaat sekade samo kaj nas stanuvaat ministri spikeri premieri. Maloumen narod maloumni politicari ja stvarno nemozam da razberam sto stoka samounistuvacka ke bevme, pu.
Точно така ја незнам што им се лутиме на Бугарите и Грците кога ние самите дома не си ја сакаме државата и не ја почитуваме како тогаш друг да ја почитува?

За жал не заслужуваме држава, колку побрзо не апсорбираат шиптaривe у нивната голема држава, или па бугарите у нивната толку подобро.

Викам за жал за тие македонци што умреле за македонската кауза а за овие гомна што најбитно им е у која кафана вечер ќе седнат нема жал и нема милост.

Член од
16 октомври 2021
Мислења
621
Поени од реакции
1.397
Точно така ја незнам што им се лутиме на Бугарите и Грците кога ние самите дома не си ја сакаме државата и не ја почитуваме како тогаш друг да ја почитува?

За жал не заслужуваме држава, колку побрзо не апсорбираат шиптaривe у нивната голема држава, или па бугарите у нивната толку подобро.

Викам за жал за тие македонци што умреле за македонската кауза а за овие гомна што најбитно им е у која кафана вечер ќе седнат нема жал и нема милост.
Na isto stoime za ova sto si go pisal. Zalno kakvi neandertalci rasipani od politicari iame, nikoj ne si ja znae sopstvenata istorija da gi prasam od partiive da mi nabrojat 10 makedonski revolucioneri ja se kladam deka mnozinstvoto nema da znae da odgovori. Dusa davale, ginele za Makedonija po planini se borele so posledni cheti za nekoj na kraj cela istorija da im ja posere i izmocha. I taa vcera kurtonkata od minister se izvinuva deka kazala Republika Makedonija, na koj se izvinuvas be ti ebate toa nepismenata ebate.

Se lupaa u grudi deka ke go koristime Makedonija za vnatresna upotreba, zimi kurov ke go koristat.. ovie se sto kazaa izlazaa a imaat 58 pratenici Vlen oro im igra i im se moca vrz glavata. Iskreno se nadevam ke izbie vojna naskoro sto ke dovede do istrebuvanje do site predavnici.

Iam drugar licno sto go znam vo UMS na dpne e i idiotot na instagram najpatriot e, ama so devojka mu se utepa od idenje u Solun. Te za Veligden, te za prvi maj, te na odmori i koga mu jadam gomna ebate seljakot se utepa davanje pari na grcive mi vika: abe toa e egejska makedonija, nase e toa. Abe nosi se u picku mater i ti i devojka ti sto te naterala da shetas ebate kurtonot.

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.019
Поени од реакции
83.431
Зошто скандал за Вреди? Можеш ли да објасните?
И зошто мора секогаш за секој случај да се обидите да ја оцрните ОНА, за вас е ова пропаганда или за албанците?
Види ниво на новинарство, според сведочења на познаници и соседи, бреј...
ех, голема работа, се претставувал како борец-командант на УЧК и ебел деца,

кауриве од ништо слон праат

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.436
Поени од реакции
17.799
Toa e, koj so pedofilija, koj so seksualno maltretiranje na obicni rabotnici, raznesuvanje manastiri sose cuvari, palenje domovi na obicni luge i nivno proteruvanje, secenje na polovi organi na luge i nivno skvernavenje, toa e toa delo na ONA so koe se gordeat Albancite. Bidejki sekako, zrtvite se kauri. I nemam jas problem so toa sto oni so toa se gordeat, tuku so nekoi likovi koi gi zemaat vo predvid ovie prvi likovi i imaat seriozno diskutiranje kako vo zivotot, taka i na forumov.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.045
Поени од реакции
11.313
Toa e, koj so pedofilija, koj so seksualno maltretiranje na obicni rabotnici, raznesuvanje manastiri sose cuvari, palenje domovi na obicni luge i nivno proteruvanje, secenje na polovi organi na luge i nivno skvernavenje, toa e toa delo na ONA so koe se gordeat Albancite. Bidejki sekako, zrtvite se kauri. I nemam jas problem so toa sto oni so toa se gordeat, tuku so nekoi likovi koi gi zemaat vo predvid ovie prvi likovi i imaat seriozno diskutiranje kako vo zivotot, taka i na forumov.
Ги тролаат повеќето, не дискутираат „сериозно“, не вреди Пунович и компанија на нив 3кб да потрошиш.

Член од
22 јуни 2024
Мислења
26
Поени од реакции
29
Стварно, како може да ја оцрнуваат ОНА. Таква една прекрасна мирољубива организација која се бореше за човекови права не заслужува да биде спомната у негативна конотација.
Мировниците на ОН вода можат да им носат на ОНА или ОВК или КЗК. Па тоа беше таква мирољубива организација на вооружени лица кои убиваа полицајци и војници, а во одреден период под присила регрутираа албанци, вршеа рекет и злосторства врз албанците. Се во име на мирот и слободата на албанскиот народ опресиран од веќе не знам што, многу е за пишување, 1000 постови не можат да ги опфатат неправдите.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.759
Поени од реакции
5.689

Да каже овој што го гласав, дали ја тргнаа сликата на мајка тереза од кабинетот на мнр, закачена од бугар османов а не да слави личност што буцала нестрерилизиран игли во болни луѓе за да ги убие. Нема ништо по гадно од злоупотреба на религија за лично богатење.
Мајка тереза никого не поврзува.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Ја само поминувам да прашам, абе го врати Мицко и ВМРО името? Не следам многу политика у последно време.
Па го вратија, за по дома.
Кога си дома сам и никој не те гледа/слуша можеш до мила волја да викаш Македонија.
Малку ли е тоа/

Член од
17 април 2024
Мислења
593
Поени од реакции
1.381
Иако нема се уште 100 дена влада треба да се сумираат некои нешта:
1. За жал, се докажа дека оваа нова влада на чело со ВМРО ДПМНЕ, колку и да се фалеше на своите митинзи предизборно, сепак нема да си го одржи зборот и комотно си ја свиткува кичмата пред глупостите на албанскиот коалициониот партнер ВЛЕН. Молк од сите, освен од министерот за внатрешни Тошковски кој што морам да го пофалам, за сега си ја извршува задачата како што треба.
2. Исто така, за жал ,,северна" се забетонира и стана целосна реалност. Ајде ќе речеш на заклетвата морал Мицкоски да каже, но после изјавата на Јаневска се ми е јасно...
3. За проекти е рано да се коментира. Буџетот ни е празен како што гледаме, така да ќе треба 1-2 години да се стабилизира државата финански.
4. Мора да се пофали партијата ЗНАМ со двајцата свои министри и Максо како лидер на партијата, вклучително и Бунтур кој што е мал коалиционен партнер во коалицијата ,,Твоја Македонија", но сепак покажуваат заби на ВЛЕН.
5. Министри/директори од кој сум за сега задоволен: Тошковски, Николоски (иако не ми е кадарен за таа функција, сепак мислам дека се труди), Стојанче Ангелов (ЦУК), Коце Трајановски (за патишта), Таравари (ќе видиме до кога), двајцата министри од ЗНАМ и можеби Зоран Љутков (саглам човек е), за другите рано е да се коментира.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Иако нема се уште 100 дена влада треба да се сумираат некои нешта:
1. За жал, се докажа дека оваа нова влада на чело со ВМРО ДПМНЕ, колку и да се фалеше на своите митинзи предизборно, сепак нема да си го одржи зборот и комотно си ја свиткува кичмата пред глупостите на албанскиот коалициониот партнер ВЛЕН. Молк од сите, освен од министерот за внатрешни Тошковски кој што морам да го пофалам, за сега си ја извршува задачата како што треба.
2. Исто така, за жал ,,северна" се забетонира и стана целосна реалност. Ајде ќе речеш на заклетвата морал Мицкоски да каже, но после изјавата на Јаневска се ми е јасно...
3. За проекти е рано да се коментира. Буџетот ни е празен како што гледаме, така да ќе треба 1-2 години да се стабилизира државата финански.
4. Мора да се пофали партијата ЗНАМ со двајцата свои министри и Максо како лидер на партијата, вклучително и Бунтур кој што е мал коалиционен партнер во коалицијата ,,Твоја Македонија", но сепак покажуваат заби на ВЛЕН.
5. Министри/директори од кој сум за сега задоволен: Тошковски, Николоски (иако не ми е кадарен за таа функција, сепак мислам дека се труди), Стојанче Ангелов (ЦУК), Коце Трајановски (за патишта), Таравари (ќе видиме до кога), двајцата министри од ЗНАМ и можеби Зоран Љутков (саглам човек е), за другите рано е да се коментира.
Условот да му се дозволи на ДПсНЕ да формира влада беше да се БЕТОНИРА Северџганистан!
Мислев дека тоа на секој со 2 грама мозок му е јасно :)

П.С.
Со што те “задоволи“ г-дин Ќерамида? ;)

Член од
17 април 2024
Мислења
593
Поени од реакции
1.381
Условот да му се дозволи на ДПсНЕ да формира влада беше да се БЕТОНИРА Северџганистан!
Мислев дека тоа на секој со 2 грама мозок му е јасно :)

П.С.
Со што те “задоволи“ г-дин Ќерамида? ;)
Се бори и активен е на терен со пожариве, иако како држава немаме доволно ресурси за вакви не сакани ситуации, сепак се труди човекот да се справи со ситуацијата.

Член од
23 мај 2019
Мислења
4.441
Поени од реакции
5.163
Се бори и активен е на терен со пожариве, иако како држава немаме доволно ресурси за вакви не сакани ситуации, сепак се труди човекот да се справи со ситуацијата.
Неговата активност за резултат има 0% ефикасност, типот е копито кое се шитка за мали пари.
Тоа што се “труди“ на крајот може да заврши како труден.

Член од
17 април 2024
Мислења
593
Поени од реакции
1.381
Неговата активност за резултат има 0% ефикасност, типот е копито кое се шитка за мали пари.
Тоа што се “труди“ на крајот може да заврши како труден.
Во ред, тоа е твое мислење. Човекот 2001ва беше ранет, еве и сега за разлика од некои, се залага колку толку. За шалтањето ВМРО-СДСМ и обратно тој не е ниту прв, ниту последен.

Kajgana Shop

На врв Bottom