Фан Клуб: Парма

• Креатор на темата Креатор на темата Mike Tyson
  • Време на започнување Време на започнување
шо знам дали може да им земеме бод...
Или пак три.. :toe:

АААА!!!

:vozbud: :vozbud: :vozbud: :vozbud:

Не ја гледав утакмицава ама ааааааа <3

Свака част!!

@Некој од интер што го чита ова, ќе може опис што се дешаваше?

Ќе гледам после хајлајтс секако...

Претпоставувам паркирање на автобус од страна на Парма и мртва утакмица?

Тоа е, изгледа против појаки екипи кај што нема што да изгубиме ќе имаме добри утакмици....

Аууу и тоа со каква голчина ги тепале. (y)
Од хајлајтсот од 2 и пол минути што го изгледав, Интер имале бајаги шанси, дури како да ми се виде(матна снимка) и дека со рака играч наш ја извади од линија( мада не ми е јасно како поред ВАР би поминало такво нешто).

Али нормално не се очекува да се носиме играчки со нив, така да злато вредни 3 бода. И уште ми е криво за изгубените 2 со Удинезе, али јбг.

Јако е да се навива за екипа чија цел е одбегнување на последни три места, секој меч е битен како за титула да играш :D

ЖЕРВИЊО МАДЕР ФАКЕР ЕЈ :cuc: :cuc: :cuc: :cuc:

Ова да беше Меси или Роналдо сеа цел свет стапалата ќе им ги бакнуваа, ама пошто е Парма и пошто е Жервињо на никој не му е гајле.

Ист број на бодови со Интер, повеќе од Рома, повеќе од Милан (ама Милан се со меч помалце), 2 бода помалце од Лацио.

Сосема солиден старт.

А ептен сјебан распоред...3 од првите 6 меча се против Јуве,Интер и Наполи.....а бе ааајде

Џ/Жервињо :cuc: :cuc: :cuc:

Ќе си гази у лигава

Тоа е таа италијанска игра :D 1-0 утакмици против вакви екипи ќе се изнагледаме или пораз или победа

Одличен старт, борбата за опстанок е почната солидно.

Следна недела ќе биде зезнато против Пандев и Пиатек, добар фудбал играат Џенова се надевам ќе останат они до крај на сезона при врвот, полјаков е уживање да се гледа

Многу е напната лигава кога станува збор за борба за опстанок, требаат негде 40 бода за да си обезбедиш опстанок со сигурност.

Иако мислам годинава и помалцеќе требаат накај 35 негде можеби..

Со задржано водство тука, 17 поени пред интернационална пауза уопште не е лошо, до крај на годианва до 25 ако се стигне би било маестрално, и би требало нешто ептен лошо да се деси следна година за да отпаднат

Од борба за опстанок до борба за Европа ќе стигнеме :ROFLMAO:
Тука сме, бод разлика со Милан :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Супер сезона, каде и да завршиме јас сум задоволен, очекував жестока борба за опстанок така да....фак јеа <3

Сега е време да се размислува за иднината, се надевам ќе направат некои трансфери пошто 36 годишен Бруно Алвес уште е главен у одбраната, мора да се рачуна на подолг рог за да не бидеме уште една екипа што една сезона е осма а друга сезона е осуманесетта.

Од борба за опстанок до борба за Европа ќе стигнеме :ROFLMAO:
Тука сме, бод разлика со Милан :ROFLMAO: :ROFLMAO:

Супер сезона, каде и да завршиме јас сум задоволен, очекував жестока борба за опстанок така да....фак јеа <3

Сега е време да се размислува за иднината, се надевам ќе направат некои трансфери пошто 36 годишен Бруно Алвес уште е главен у одбраната, мора да се рачуна на подолг рог за да не бидеме уште една екипа што една сезона е осма а друга сезона е осуманесетта.
Vraka se Mauri od Milan...a ima nekoi muabeti i za Baloteli

Многу е напната лигава кога станува збор за борба за опстанок, требаат негде 40 бода за да си обезбедиш опстанок со сигурност.
Е па фала богу, на коло пред крај конечно стигнаа до 40+ поени...

Очаен втор дел на сезоната ама ете, битно обезбеден опстанок.

Со оглед на тоа кај беше клубов пред неколку години, многу е битно да се остане во лигава уште 4-5 сезони барем да се обезбеди стабилност. Па после тоа може да се почне со градење на тим за подобри резултати.

65715991_2527950027215146_6849991324041478144_n.png

Добро прво полувреме во купот.

Вака така имаат добра шанса за во купот да стигнат до 1/8 финале и дуел со Рома.

Сега Венција па после тоа Фросиноне/Монополи (што звучи како име на албанска фирма).

За во лига исто како лани, очекувам интересна и тешка битка за опстаснок.

Се надевам ќе ме изненадат ама ете моите очекувања се тоа.
Е па фала богу, на коло пред крај конечно стигнаа до 40+ поени...
И годинава 40+ поени ќе треба да се бркаат.

Интересно е колку е ојачана лигава во последниве години.

Минатата сезона Емполи испадна со 38 поени.

Последен пат кога во Серија А триесет и осум поени не беа доволни за опстанок беше во 2006/07 кога Киево отпадна со 39 поени.

А токму таа 2006/07 сезона шампионот на ЛШ дојде од Италија (Милан)

Дефинитивно Серија А се враќа на старите патеки....бавно...многу бавно..ама....се враќа :D

Парма назад во Серија А! :vozbud:

• Ми се допаѓа
Reactions: Mud
Jas sum za PARMA od dalecnata 1996 god i od togas ne sum prestanal da gi sakam,a sigurno ke se vratat,nieden igrac ne si otide FORZA PARMA
I jas od tuka nekade navivam za parma vo italija...Duri imav/m i tri dresa od parma...posledniot kupen pred 3 godini uste go nosam,drugite dva odamna gi prerastiv

Во последниве сезони 36 поени би требало да се доволни за опстанок, иако пред неколку сезони и 38 не беа доволни..
Така да...ајде да земеме 36 како првична цел сега за сега....

4/36

Во последниве сезони 36 поени би требало да се доволни за опстанок, иако пред неколку сезони и 38 не беа доволни..
Така да...ајде да земеме 36 како првична цел сега за сега....

4/36
Зоки Фенербахче не играше вечерва?

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom