Италијанско првенство

• Креатор на темата Креатор на темата StenmarC
  • Време на започнување Време на започнување

Кој е најдобар италијански клуб?

• Вкупно гласачи
    746
Статус
Затворена за нови мислења.
Се мислам дека имам читано дека и Замброта е така продаден како Канаваро и Турам, не дека он побарал да си замине од Јувентус... :raz:
Не не..Замброта прв почна да `плачи` за заминување, Замброта беше тој што прв од сите побара да си замине од Јуве..Кога беше во Барселона изјавуваше дека купил Сателитска да го гледа Јуве, дека никогаш нема да го заборави, и оп другата година во Милан, тоа никој навивач на Јуве нема да му го заборави.:toe:

Не не..Замброта прв почна да `плачи` за заминување, Замброта беше тој што прв од сите побара да си замине од Јуве..Кога беше во Барселона изјавуваше дека купил Сателитска да го гледа Јуве, дека никогаш нема да го заборави, и оп другата година во Милан, тоа никој навивач на Јуве нема да му го заборави.:toe:
Незнам зош мислим дека читав таква изјава, може сум се збунил :toe:
Инаку ме насмеа со болдот :pos:

Рекорд !!!

Ова сезона бројката на постигнати голови во Серие А стигна на 988

Брат, факт е дека разликата во просек меѓу Јуве и Милан е за 0.3-0.6 години:smir:

Ако ги ставаш и резервните играчи на Јуве и Милан.Е да со Кименти е мала разликата,ама ако го гледаш само првиот тим...

Млади кај Јуве во прв тим се:Киелини,Маркизио,Сисоко,Молинаро...

Млади кај Милан во првиот тим се:Kaka i Пато...

Ако ги ставаш и резервните играчи на Јуве и Милан.Е да со Кименти е мала разликата,ама ако го гледаш само првиот тим...

Млади кај Јуве во прв тим се:Киелини,Маркизио,Сисоко,Молинаро...

Млади кај Милан во првиот тим се:Kaka i Пато...

не го заборавај Фламини... а и Бориело кој го започна првенството во прва постава и така ќе останеше доколку не се повредеше, исто и за Бонера кој пола сезона се мачи со повреди а и Сендерос имаше подолга повреда на прстот на ногата

не го заборавај Фламини... а и Бориело кој го започна првенството во прва постава и така ќе останеше доколку не се повредеше, исто и за Бонера кој пола сезона се мачи со повреди а и Сендерос имаше подолга повреда на прстот на ногата

Збориме за првиот тим на Милан.Ако е така тогаш треба да ги спомнам и Џовинко,Де Џеље,Араудо,Диего:)...

Факт е дека кај Милан има далеку постари играчи од Јувентус!

добро бе за што уствари е репер возраст на играчите, описменете ме онака малце...

Уште еден „легендарен“ италијански играч се пензионира
http://goal.com/en/news/10/italy/2009/06/06/1308923/napolis-luca-bucci-hangs-up-his-gloves

Станува збор за нискиот голман Лика Бучи кој ја прошета цела италија и често беше бекап. Сепак вреди да се спомни дека има учествувано во финале на купот на уефа 1995 со парма.

точно ли е тоа што слушнав од оваа сезона италијанско на А1???

На последното коло го слушнав коментаторот како кажа се гледаме повторно во август, според тоа продолжува на Телма . . .

Дај боже да го даваат на А1, некако тапа ми е на Телма нема живост, и преносите им се некад лоши. Има пречки и понекад крадат од Раи Уно. Затоа мислам дека поголемо промовирање на италијанскиот фудбал и најмногу за нас е да се пренесува на А1. :toe:

Мислам дека откупени се правата за Качлчото и наредна сезона од Телма . . . а и некако навикнав на нив зашто од кога знам за себе они пренесуваат Серија А, тапа ке ми е на некој трет македонски програм да глеам .

Мислам дека откупени се правата за Качлчото и наредна сезона од Телма . . . а и некако навикнав на нив зашто од кога знам за себе они пренесуваат Серија А, тапа ке ми е на некој трет македонски програм да глеам .

зошто така зборуваш??? замисли на А1 колку би било добро да има италијанско, доста е само да ги спомнам коментаторите, и колку би било убаво после секој викенд да има преглед на колото:smir::helou:

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom