- Член од
- 28 август 2013
- Мислења
- 4.362
- Поени од реакции
- 13.277
До таму дојдовте?Кога се праиш курназ и не сакаш да платиш, а забораваш дека ти ијам ssh пристап до сите околини
sudo is the magic word to get what you want
Ми истече договорот. Имавме пробен договор од 3 месеца по негово инсистирање, по што ја не сакав да продужам дека човекот многу се опушташе и не се придржуваше до договореното околу работни саати. И демек се наљути, ама кодот кој што му го искуцав за тој еден месец неќеше да го тргне, ама и неќеше да плати, а требаше до денес да плати. Па фино лепо се ssh нав на сервер, му го сменив пасвордот на root јузерот и за почеток му го стопирав кјуинг системот. Али ќе му треба време да се сети до што е, пошто спор е малце. Aко пак не му доаѓа памет наредно ќе биде стопирање на серверот или порка да му пуштам на landing page, последна мерка ќе биде да му ги зачистам базите, али тоа ќе биде irreversible. Па да видиме, колку време ќе му треба да пише.До таму дојдовте?
Голем проблем е наплатата, имавме и ние такви пациенти, прво не плаќаа, па се закануваа и за на крај да молат, неколку месеци се бркавме за да ни доплатат. Лошото е што освен вака, немаш друг начин да го бркаш. Судски процес е речиси невозможно.Ми истече договорот. Имавме пробен договор од 3 месеца по негово инсистирање, по што ја не сакав да продужам дека човекот многу се опушташе и не се придржуваше до договореното околу работни саати. И демек се наљути, ама кодот кој што му го искуцав за тој еден месец неќеше да го тргне, ама и неќеше да плати, а требаше до денес да плати. Па фино лепо се ssh нав на сервер, му го сменив пасвордот на root јузерот и за почеток му го стопирав кјуинг системот. Али ќе му треба време да се сети до што е, пошто спор е малце. Aко пак не му доаѓа памет наредно ќе биде стопирање на серверот или порка да му пуштам на landing page, последна мерка ќе биде да му ги зачистам базите, али тоа ќе биде irreversible. Па да видиме, колку време ќе му треба да пише.
Прво не се во твоја држава, второ ако не е сума со минимум 6 цифри нема како да користиш ваков метод.рекетари
Брат што направи, уште му го држиш конпјутерот киднапиран?Кога се праиш курназ и не сакаш да платиш, а забораваш дека ти ијам ssh пристап до сите околини
sudo is the magic word to get what you want
Како не ми текна , ама и бекапи праи.sudo -rf /
Пробај ја таа команда , ке ти даде пари 100%
Кои се тие?Има муабет дека од ИНС 20 души добиле отказ. Мислев се стабилизираа фирмите и пазарот.
ins.com.mkКои се
Кои се тие?
Па кажи нешто конкретно, зошто ги хејташ?Во широк лак избегнувајте ја SimSector Studios.