Björn
Does Your Mother Know?
- Член од
- 14 август 2006
- Мислења
- 44.997
- Поени од реакции
- 83.374
ја сфаќам дека и двете православни цркви ги забраниле
Сега што забраниле овие, Руската црква, не е ваљда општо христијанство....
ја сфаќам дека и двете православни цркви ги забраниле
Сега што забраниле овие, Руската црква, не е ваљда општо христијанство....
sve e povrzano so rusijaВи реков дека се што е поврзано со Русија ќе го чистат.
забрануваат православие?Ви реков дека се што е поврзано со Русија ќе го чистат.
Стварно тоа ли мислиш дека е? Дека забрануваат православие?забрануваат православие?
океј, да видиме како ќе заврши све тоа
a te iznenaduva toa? znaes deka ukrainskata dijspora i bandersaite se uglavno katolici?Стварно тоа ли мислиш дека е? Дека забрануваат православие?
Може подобро да се запознаеш како е ситуацијата во Украина.a te iznenaduva toa? znaes deka ukrainskata dijspora i bandersaite se uglavno katolici?
1/3 e oslobodena, ostanuvaat uste 2/3. u globala toa e.Може подобро да се запознаеш како е ситуацијата во Украина.
Се спремаат да се пребацат назад во новиот СССР, изгледа ова декомунизацијата не им се допаѓа.Буквално забрануваат православие.
Не знам само на што ќе се пребацуваат, Католицизам или директ на Сатанизам.
Има железни правила кај католиците, таму е диктатура на папата врз сите.Стварно тоа ли мислиш дека е? Дека забрануваат православие?
Ако им дадат JASSM ќе биде весело....тоа е веќе ситуација у која ќе бидеме чекор до голема ескалација. Имаше ситуација со Трамп и Сирија у која употребија јенките стелт рекати ама онака како у воени игри. Не верувам дека бутнаа нешто од нив русите, тоа е негде пред 8 год. отприлика и не верувам дека нешто многу се спремни за нив. Ќе треба дебела адаптација и за тоа време ќе има доста загуби.Zelensky Says Kursk Invasion Shows Russia's Red Lines Are a Bluff - News From Antiwar.com
Ukrainian President Volodymyr Zelensky said Monday that the Ukrainian assault on Russia's Kursk Oblast shows that Moscow's red lines and threats of retaliation are a bluff. Zelensky made the comments while criticizing the US and its NATO allies for not allowing Ukraine to use Western-provided...news.antiwar.com
Zelensky Says Kursk Invasion Shows Russia's Red Lines Are A Bluff
Urges NATO to support long-range strikes inside Russia...
Има железни правила кај католиците, таму е диктатура на папата врз сите.
Кај православните исто има железни правила, со тие правила е сочувано православието и до денес. Има 14 автокефални цркви и десетина автономни цркви. Неможе некој како ПЦУ да каже ние практикуваме православна религија и си правиме наша црква. Треба прво да си црква ќерка, па после матичната црква да ти даде независност и да те примат во православното братство како автономна црква. Башка треба сите 14 автокефални цркви да те признаат
Самото православие носи корени од првите христијански цркви и имаат крвна линија со некој од апостолите на Исус.
Има и ред други канони, ако има комшијата православна црква треба тие да те земат во братството, неможе пример Вартоломеј, исто неможе да има две православни цркви на еден народ во една држава.
Но секаде има и политика, и таму ставија агент Вартоломеј, противно на каноните ја призна сектата ПЦУ.
А денес гледаме ја забрануваат оригиналната УПЦ, убаво е што само 4 православни цркви ги имаат признаено ПЦУ, а сите ја признаваат УПЦ, но таа е како автономна црква под московската патријархија.
Тука е главната болка УПЦ е автономна и не може да стане автокефална, треба и руската црква да даде автокефалност и сите останати 14 автокефални цркви.
Многу е комплицирано кај православните, но тоа и е некаква заштита на самата црква од разни тирани, окупатори. Таму сите се рамни и решение се зема со 100% консензус на вселенски збор, пример да канонизираш некој светец, некоја црква го предлага и за сто- двеста години станува, но ако некој не е согласен нема да стане.
Религијата е вера, сила, не е мед и млеко, низ историјата весниците биле многу прогонувани, убивани, исто е и денеска со православните во фашистичка украина.
тоа е веќе ситуација у која ќе бидеме чекор до голема ескалација.
Порано истото го правел и Адолф со православните цркви во Украина.Како тие свештениците од СПЦ да ги читам Истите аргументи од збор до збор.
И сеа Украина треба да почитува како оригинална црква чиј поглавар благословува руски војници што идат да колат Украинци и Украинската црква требало да бара автокефалност од црква што сака да ги уништи како народ