Фан Клуб: Челзи

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Ти текнува Шака што зборувавме лани после дуелот со Јунајтед и промашувања на Џексон.
Еден таков момент-неспособност го менува целиот тек на мечот.

Кажав и претходно сезонава очекувам да примаме ретардирани голови и тоа доста.
Ако нареднава пак стартува Санчез е кривица на Мареска, доколу Џексон остане во првиот тим и не се донесе напаѓач е кривица на управата.
Незнам дали Осимен е правиот избор или може некој друг нека му ја мислат тие за што се платени.

И да просечниот Галагер немаше никогаш да дозволи вака лесно Кова да се прошета како кај Ензо и Каиседо.
Но не се уклапал во систем додека Енцо се уклапа многу добро.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Најсмешното ќе биде во Карлинг Куп кога ќе изгубиме од Стробери и ќе излезе некој на прес да каже "Тоа е, млади дечки, немаме играчи, тој е тимот, пред два дена во Косово игравме во Конфеернциска, тоа е, уморни сме, немаме дубина како Манчестер Сити и слично..."

1724080815104.png

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Најсмешното ќе биде во Карлинг Куп кога ќе изгубиме од Стробери и ќе излезе некој на прес да каже "Тоа е, млади дечки, немаме играчи, тој е тимот, пред два дена во Косово игравме во Конфеернциска, тоа е, уморни сме, немаме дубина како Манчестер Сити и слично..."

Прегледај го приврзокот 426838
Страшна е меме културата. Земи прочитај ги имињата. Јас гледам 14 кои не тренираат со Мареска. Значи големината на првиот тим е како и во секој друг клуб.

Член од
14 август 2022
Мислења
1.366
Поени од реакции
1.679
Страшна е меме културата. Земи прочитај ги имињата. Јас гледам 14 кои не тренираат со Мареска. Значи големината на првиот тим е како и во секој друг клуб.
И тие се на платен список, додека не направат трансфер се рачунаат како играчи на Челзи

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
И тие се на платен список, додека не направат трансфер се рачунаат како играчи на Челзи
Седум се младинци кои играат за резервните тимови, но ќе тренираат со првиот тим од време на време и може да ги користат по потреба. Стандардно за секој клуб, секоја сезона. Другите да, играчи од кои пробуваат да се ослободат, но не се во првиот тим. Целиот наратив периодов е дека тимот на Челзи има премногу играчи, па како ќе се снајде Мареска со толку играчи, како имал премногу избор. А на листата ставени играчи кои Мареска ги нема видено. Во времето на Потер имаше премногу првотомци, не можеше да се тренира, доградуваа соблекувални. Сега воопшто не е таква ситуацијата, а сите пробуваат да го исфорсираат тоа и ај што сите други загризаа, ама и фанови на Челзи поверуваа дека Мареска има 50 играчи на тренинг секој ден.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.399
Поени од реакции
85.346
Седум се младинци кои играат за резервните тимови, но ќе тренираат со првиот тим од време на време и може да ги користат по потреба. Стандардно за секој клуб, секоја сезона. Другите да, играчи од кои пробуваат да се ослободат, но не се во првиот тим. Целиот наратив периодов е дека тимот на Челзи има премногу играчи, па како ќе се снајде Мареска со толку играчи, како имал премногу избор. А на листата ставени играчи кои Мареска ги нема видено. Во времето на Потер имаше премногу првотомци, не можеше да се тренира, доградуваа соблекувални. Сега воопшто не е таква ситуацијата, а сите пробуваат да го исфорсираат тоа и ај што сите други загризаа, ама и фанови на Челзи поверуваа дека Мареска има 50 играчи на тренинг секој ден.
Ама не е тоа поентата.

Поентата е дека Челзи има премногу играчи на платен список и играчи од кои може да се бира кои ќе останат, а кои ќе отидат.
И дека не сакам да видам ниту еднаш "тоа е, со тој тим толку" оправдувања.
Јас не сум ги терал да го купат Касадеи за да го носат на позајмици.
Јас не сум ги терал да го имаат Фофана и да го бркаат Саму.
Јас не сум ги терал да мислат дека 6+ фаци ко Гиу, Феликс и Тосин се побитни од еден Осимен.
Јас не сум ги терал да го купат Феликс и во Јануари да треба Мареска да одговара на прашања "Мудрик постира некои криптитчни Инстаграм пораки, зошто не игра толку често?"

Па јас тука ќе кажам "Чекај бе, како вака во ФА Куп изгубија, на толку играчи во екипа, срамота е вака лошо што играа!"
Па ти ќе пишеш "Eh, Mudrik ne trenirase so prvata ekipa, Neto bese izmoren, toa e, so toj tim tolku..."

Поентата не е "Многу играчи тренираат со Мареска."
Поентата е "Челзи е катастрофално водена екипа... според мене. Тие што ја водат екипата прават потези што мене не ми се јасни, па оттаму не сакам да чујам оправдувања во случај на неуспех. Или свесно ја водат екипата кон катастрофа, или се неспособни или... јас сум идиот, а тие знаат што прават"

И ова што го постирав не беше меме - беше ФАКТ.

ОВА СЕ ИГРАЧИ НА ЧЕЛЗИ.

И од овие ќе се бира кои ќе бидат во тимот.
Бидејќи нели, има лимит на избрани играчи. И Челзи сака нејќе...ќе мора да има ист број на играчи како и сите други. Исто така има и лимит на колку играчи може по позајмици да праќаме, па затоа некои сакаат нејќат, ќе мораат да тренираат со младинци.
Дали ќе биде Стерлинг во тимот или не... не сум јас крив. Некој го купил пред некоја година.
Дали прв тим ќе биде Феликс или не.. не знам, не сум го купил јас.
Дали Чалоба ќе тренира со Мареска или со младинците... не сум јас крив, не сум го решил тоа јас.
Дали Челзи следно лето ќе купи 35 крилни играчи и некој ќе постира "Еве ги сите играчи на Челзи"... не сум јас крив.
Дали некој ќе пише "Брееј зашто лани го купија Феликс бе, а годинава не тренира со Скот Паркер, новиот менаџер на Челзи??? Ептен играчи има Челзи по позајмици, во втор тим..срамота е на толкав талент да не поминат пар кола во Лига Куп" ...е за ова сум јас крив.
За тоа што ти ќе пишеш "Aaa ne e vistina ova, Feliks go platija 60milioni ama ne trenira, Mudrik veke godina dena e so mladincite, Pedro Neto mozebi ke odi na pozajmica nazad vo Wulfs, ne znam zasto im vadite muabeti" и ќе ја утнеш поентата... ни за тоа не сум крив. :D

Член од
14 август 2022
Мислења
1.366
Поени од реакции
1.679
Поентата е дека и покрај тоа што клубот треба да се ослободи од 10тина играчи, Жоао Феликс е пред потпис.
Мислам дека вака не се прави ни во државна администрација, чекаат прво некој да иде пензија па да запослат двајца нови. :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Ама не е тоа поентата.

Поентата е дека Челзи има премногу играчи на платен список и играчи од кои може да се бира кои ќе останат, а кои ќе отидат.
И дека не сакам да видам ниту еднаш "тоа е, со тој тим толку" оправдувања.
Јас не сум ги терал да го купат Касадеи за да го носат на позајмици.
Јас не сум ги терал да го имаат Фофана и да го бркаат Саму.
Јас не сум ги терал да мислат дека 6+ фаци ко Гиу, Феликс и Тосин се побитни од еден Осимен.
Јас не сум ги терал да го купат Феликс и во Јануари да треба Мареска да одговара на прашања "Мудрик постира некои криптитчни Инстаграм пораки, зошто не игра толку често?"

Па јас тука ќе кажам "Чекај бе, како вака во ФА Куп изгубија, на толку играчи во екипа, срамота е вака лошо што играа!"
Па ти ќе пишеш "Eh, Mudrik ne trenirase so prvata ekipa, Neto bese izmoren, toa e, so toj tim tolku..."

Поентата не е "Многу играчи тренираат со Мареска."
Поентата е "Челзи е катастрофално водена екипа... според мене. Тие што ја водат екипата прават потези што мене не ми се јасни, па оттаму не сакам да чујам оправдувања во случај на неуспех. Или свесно ја водат екипата кон катастрофа, или се неспособни или... јас сум идиот, а тие знаат што прават"

И ова што го постирав не беше меме - беше ФАКТ.

ОВА СЕ ИГРАЧИ НА ЧЕЛЗИ.

И од овие ќе се бира кои ќе бидат во тимот.
Бидејќи нели, има лимит на избрани играчи. И Челзи сака нејќе...ќе мора да има ист број на играчи како и сите други. Исто така има и лимит на колку играчи може по позајмици да праќаме, па затоа некои сакаат нејќат, ќе мораат да тренираат со младинци.
Дали ќе биде Стерлинг во тимот или не... не сум јас крив. Некој го купил пред некоја година.
Дали прв тим ќе биде Феликс или не.. не знам, не сум го купил јас.
Дали Чалоба ќе тренира со Мареска или со младинците... не сум јас крив, не сум го решил тоа јас.
Дали Челзи следно лето ќе купи 35 крилни играчи и некој ќе постира "Еве ги сите играчи на Челзи"... не сум јас крив.
Дали некој ќе пише "Брееј зашто лани го купија Феликс бе, а годинава не тренира со Скот Паркер, новиот менаџер на Челзи??? Ептен играчи има Челзи по позајмици, во втор тим..срамота е на толкав талент да не поминат пар кола во Лига Куп" ...е за ова сум јас крив.
За тоа што ти ќе пишеш "Aaa ne e vistina ova, Feliks go platija 60milioni ama ne trenira, Mudrik veke godina dena e so mladincite, Pedro Neto mozebi ke odi na pozajmica nazad vo Wulfs, ne znam zasto im vadite muabeti" и ќе ја утнеш поентата... ни за тоа не сум крив. :D
Поентата ти беше дека нема да има изговори при волку голем тим. А реалноста е дека не е толку голем тимот.

Факт е дека сите тие играчи се под договор со Челзи.
Факт е дека добар дел од тие играчи не се во првиот тим и не тренираат со Мареска.

Не, нема да може да кажеме дека не сме победиле затоа што Мареска не ги селектирал Лукаку и Анџорин (штета за него, беше ептен голем талент ама веќе со години нема излезено од болница) затоа што секако не му се достапни за селекција, иако ги има на листата.

Факт е дека клубот е хаотичен последниве две години, никој не го негира тоа. Нема да престане таа слика се додека не почнат да вадат резултати. Да се надеваме дека за неколку години ќе ни биде смешно што не сме верувале во визијата, дур прославуваме титула ПЛ.
Ама ова со огромниот тим буквално почна од меме страна и стигна до Скај Спортс. Ептен ми е глупо кога и фановите на клубот ќе се фатат на оро за вакви глупости. 99% од луѓето што зборат за ова периодов стварно мислат дека секој ден на тренинзи на првиот тим на Челзи има 50 играчи, а реалноста не е таква.

Да почекаме уште две недели и ќе видиме кој е финалниот тим, па ќе збориме тогаш. Сигурен сум дека ќе биде како и тимот на секој друг клуб. Секако и во програмата за вчерашниот натпревар каде што ги пишува целите тимови, Челзи имаше неверојатни два играчи повеќе од Сити.

E

enzo8

Гостин
Не го сфаќам трансферов на Феликс никако. Само се трпаат играчи без никаков план а двајца спортски директори имаме.
Каков пад доживува клубов.

The xx

Russia state-affiliated bot. ☑️
Член од
8 април 2013
Мислења
6.853
Поени од реакции
12.940
Вчера Боели напушти само да побрза Феликс да го договори :D

Член од
14 август 2022
Мислења
1.366
Поени од реакции
1.679
Не го сфаќам трансферов на Феликс никако. Само се трпаат играчи без никаков план а двајца спортски директори имаме.
Каков пад доживува клубов.
Немој така, сега Дноев ќе ти каже дека Мареска има само 25 играчи на располагање.:ROFLMAO:

Ај лани што купија 100 играчи ќе разберам, мерак им беше и се ослободија од еден куп играчи кои ги испратија по Арабија. Сезонава 3 месеци се маткаат Галагер да го продадат, а Лукаку абер нема уште. За Кепа и Чалоба ќорава шпекулација нема, битно сега им текна на Чилвел и Стерлинг дека нема да рачунаат на 10 дена пред затварање на трансфер рокот. Додај на тоа ќе го зимаат Феликс играч со лабилно однесување на 7 години и потенцијално наредниот на кого нема да рачунаат после Нова Година.

Член од
16 јули 2010
Мислења
3.044
Поени од реакции
1.990
Имаме 32 играчи, 4 голмани и скоро на секоја позиција по 3 играчи некаде и повише, зборам без младински погон.
Како бројка не може да се каже дека Челзи нема играчи и избор.
Муабет е што во тимот нема ниту еден играч што може да се каже дека е светска класа.

Sent from my M2007J20CG using Tapatalk

Член од
4 јуни 2016
Мислења
472
Поени од реакции
410
Уште Осимен и таман сме да направиме две екипи. Челзи 1 и Челзи 2, можеби една од нив ќе заврши во топ 4. Шала на страна, на хартија со Осимен (што мислам дека ќе дојде) имаме добар напад. Палмер, Нкунку, Џексон, Нето, Феликс, Осимен и Мудрик, Мадуеке. Стерлинг мислам дека ќе си оди со оглед на ситуацијата од овие денови.

Останува ситуацијата со продавање/позајмица на играчи. Најмалку 10тина играчи треба да отидат по позајмици или да се продадат до крај на периодот, како ќе успеат да го изведат тоа за да бидат играчите делумно задоволни стварно не знам.

Стерлинг, Чалоба, Чилвел, Лукаку, Кепа се играчи кои се на големи плати и скапо платени и тешко ќе биде да се откачат.

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.726
Поени од реакции
52.661
Chelsea’s new owners have pursued a policy of signing players on long-term contracts with relatively low wages by Premier League standards.
The average base wage of the players Chelsea have signed in the past two years is believed to be below the Premier League average of £72,000 a week.
Chelsea players currently at the club have an average of 4.5 years remaining on their contracts.
Chelsea see players on long-term deals with average base wages of between £60,000 to £70,000 a week as an asset and not as a liability.
If the player performs, he is rewarded through his incentivised contract with big bonuses; if he underperforms, he receives only his base wage which means he is easier to sell.
Long-term contracts have also helped Chelsea when it comes to complying with Premier League and UEFA financial rules as the cost of a transfer fee can be spread in accounts over a maximum of five years.

Several new signings are believed to have taken wage cuts in order to move to Chelsea.
Chelsea’s ownership are convinced they now have the right strategy to make sure the club are challenging for major honours again as soon as possible.

Enzo Maresca will have a 25-player Premier League squad when the window closes.

Kajgana Shop

На врв Bottom