Политички случувања во Израел

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.289
Поени од реакции
6.199
Кај господинот Ванлок е многу едноставно, се што е против САД е добро и тој е на таа страна безразлика за кој "противник" на САД станува збор, од понеопасни како Русија, Кина па се до Хамас, ИСИС, Ал Каеда. Ванлок нема некој специфичен reasoning, па затоа можеш од истиот човек да гледаш турлитава од постови со линкови од мислења на Дугин, Чомски, Миршајмер па до Варуфакис се додека кажуваат нешто против САД, а не дека тој прочитал или целосно разбрал кој им се ставовите на нив како поединци.
Нема поголема турлитава од глупости на неговите постови на форумов без конкуренција

Право за бардовци :icon_lol:
Да е само он...

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
Одбирам да живеам со Рашела Мизрахи наместо со артан груби.
Артан груби ти е производ на Рашела. Доколку ти би живеел во Израел, со илјадници Рашели, исто лошо ќе ти биде како со артан груби, бидејќи и едните и другите не прифаќаат соживот со различни религии или атеисти. А да ни ги преселат од Израел сите Рашели и Бен Гвировци кој знае кого тогаш би одбрал.

Радикалниот ислам е машата на ционистите да ја уништат Европа, а и христијанството.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
^^ Со тоа што и Ционистите па и самите САД се алатка/маша на западната олигархија (кои повеќето се Евреи).
Автоматски споено мислење:

@Sussaro чисто за пример: Знаеш дека си блиску до целта кога лешинари и ботови се залепуваат на муабетот. Притоа никако не ги коментираат фактите дека САД ја држат Македонија за заложник под сатрапите УЧК, „коментарите“ се за бардовци/мардовци ад хоминем обиди за дискредитирање лично на соговорникот, и лижење на метафоричкиот чмap на САД.

Кај господинот Ванлок е многу едноставно, се што е против САД е добро и тој е на таа страна безразлика за кој "противник" на САД станува збор, од понеопасни како Русија, Кина па се до Хамас, ИСИС, Ал Каеда.
Јас буквално кажувам да не се гледаат работите црно-бело, и одма се појавува кловн кој кажува дека работите јас сум ги гледал црно бело... Патем интересно е што ИСИС/Ал Каеда ги ставаш во иста реченица со Кина/РФ, а во реалност ИСИС/Ал Каеда/муслите терористи по дифолт се алатки на САД.

Последно уредено:
Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
муслиманите никогаш не им биле проблем на евреите. Проблемот се белите христијани кои ја управуваат планетава. Интоксифицирај ги сите напредни општества со кромањонци и владеј со светот.

Sussaro

Southern comfort, southern sun
Член од
27 декември 2005
Мислења
6.003
Поени од реакции
24.477
Тоа јас што сакам не се однесува на Израел и Хамас, ниту Авганистан.
Јас сакам да не живеам во држава каде УЧК на сите ни се сатрапи, а почетен чекор за тоа се тие едните исти газди на УЧК и на Ционистите.

Никако да почнеме да се разбираме, или барем да престанеш да ги гледаш црно бело работите.

Тоа има на билбордите?? :eek:
Тирана е инаку.
Не сакам ни јас ама па за педомухамеданци да сум тоа па ич. Не секогаш непријателот на твојот непријател ти е пријател. Турција на пример за што на 2-3 наврати пишував не би да се повторувам сега. За мене ердоганова Турција е поопасен непријател на Македонија. И сега ако е точно дека Американците му го организирале пучот треба да кажам, а не подобро што не успеа бидејќи е од Америка? Израел им е таму трн во око на шиптaраната. Еден куп придонеси има во наука, технологија, медицина. Евреите имаат моќно лоби во САД ама дека баш они имаат најголема улога во некаков си антимакедонизам и проучковизам не сум сигурен.

Артан груби ти е производ на Рашела. Доколку ти би живеел во Израел, со илјадници Рашели, исто лошо ќе ти биде како со артан груби, бидејќи и едните и другите не прифаќаат соживот со различни религии или атеисти. А да ни ги преселат од Израел сите Рашели и Бен Гвировци кој знае кого тогаш би одбрал.

Радикалниот ислам е машата на ционистите да ја уништат Европа, а и христијанството.
Ок јас ќе живеам со илјадници Рашели ти живеј со илјадници овакви па ќе си пишеме преку некромансери каде е подобро.

курајбер

млад, потентен
Член од
29 јануари 2007
Мислења
16.702
Поени од реакции
48.990
Неколку пати кажав дека немам намера од Израел да правам светци. Ама исто така немам намера да бидам на страна на шиптaрите. Да ги смениме местата на христијани што живеат во Израел со христијани во Пакистан, Копти од Египет и слично па да ги прашаме после каде би живееле. Одбирам да живеам со Рашела Мизрахи наместо со артан груби. Жално е што меѓу чеканот и наковалната се зафатени и немуслимани во Палестина и деца. Муслимани немам намера да жалам затоа што кога е обратна ситуацијата они не жалат никого и ништо. Јас на драго срце би посакал тој дел од светот да биде под контрола на што ти ја знам Полска или Австралија. Ама не бива, или ќе биде Израел или шиптaрите. Тоа се картите на маса, џокер во покер нема.
По кажувања на луѓе што биле живи додека имало еврејско присуство низ Македонија, животот покрај нив бил далеку од идилата што ја продаваше оној курождер Митревски со Трето Полувреме, во мизерниот обид да се додвори на Холивуд со тоа лајно од филм.
Скопјани биле индиферентни накај радосни за депортацијата, и нормално, како прави Скопјани им ја опљачкале покуќнината откако заминале. :icon_lol:
За Штип знам податок дека толку биле штипјани заглавени под лихва кај евреите, што Чернопеев од каса на организицајата ги одглавувал и бркал нов аранжман под блага присила.
Муабетот ми е,не биди толку сигурен дека баш биле помало зло. Има зашто никој тука(па и нигде, освен на филмови од Спилберг)не се потресол нешто многу за нив.

Член од
9 октомври 2022
Мислења
2.289
Поени од реакции
6.199
Скопјани биле индиферентни накај радосни за депортацијата, и нормално, како прави Скопјани им ја опљачкале покуќнината откако заминале. :icon_lol:
Види ги ти скопјани, и покрај тоа што знаеле што ќе им се задеси на евреите у возовите за Треблинка, цели среќни и радосни у најлош случај индиферентни затоа што некој евреј комшија му дал лихва која скопјанчето ја спискало за ќебап и гемишт. Прекрасна одлика на нашиот народ. Незнам само, како Бандера и Хитлер се лошите у темине за Украина...

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.003
Поени од реакции
24.477
По кажувања на луѓе што биле живи додека имало еврејско присуство низ Македонија, животот покрај нив бил далеку од идилата што ја продаваше оној курождер Митревски со Трето Полувреме, во мизерниот обид да се додвори на Холивуд со тоа лајно од филм.
За Штип знам податок дека толку биле штипјани заглавени под лихва кај евреите, што Чернопеев од каса на организицајата ги одглавувал и бркал нов аранжман под блага присила.
Муабетот ми е,не биди толку сигурен дека баш биле помало зло. Има зашто никој тука(па и нигде, освен на филмови од Спилберг)не се потресол нешто многу за нив.
Ок што ни останува освен тие што биле живи во тоа време да ги ставиме да живеат во Слупчане, Арачиново или Чаир па да ни кажат што е полошо. Со тоа што пази, палестинците се шиптaри на куб. Вака може само да нагаѓаме. А со сите информации што ми (ни) стојат на располагање исламот е без конкуренција најголемото зло. Радо би рискирал сега сите шиптaри од Македонија да ги трампам во Израел, а од таму тука да донесам евреи, глава за глава. Ако згрешам, нека изгорам.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Евреите имаат моќно лоби во САД ама дека баш они имаат најголема улога во некаков си антимакедонизам и проучковизам не сум сигурен.
Кој ги држи УЧК на власт во Македонија? Не се тоа САД? Кој ги контролира САД, гласачите или олигархијата?
Што има нејасно за да не си сигурен?

И прави разлика, јас не кажувам “Евреите“ во контекст “Евреите народот“. Зборувам за еврејската олигархија која ги контролира САД, Израел, Европа, итн.

Еден куп придонеси има во наука, технологија, медицина.
И Арапите имаат придонеси во науката, посебно во математиката... Тоа апсолутно не значи дека имам должност да ги поддржувам или симпатизирам денешните Арапи. Истото важи и за ционистичката агенда, зарем треба да се поддржуваат Ционистите заради придонесите на еврејските научници?

Прави разлика дека ционистите =/= Евреите.
Ова со Палестина е ционистичка а не еврејска агенда.

Радо би рискирал сега сите шиптaри од Македонија да ги трампам во Израел, а од таму тука да донесам евреи, глава за глава. Ако згрешам, нека изгорам.
Изборов змија да те апне или магаре да ти го бапне... Во ваков случај решението е - да не ја играш таа игра. Нема што да бираш помеѓу две лоши опции, двете треба да се отфрлат.

А со сите информации што ми (ни) стојат на располагање исламот е без конкуренција најголемото зло.
ОК, оди сега на следното ниво, следниот чекор: Исламскиот фунтаментализам со децении е користен од САД (и тие кои ги контролираат САД), за остварување на свои интереси. Исламскиот фунтаментализам е алатка на САД... Ако е тоа така, а така е, тогаш кажи ми ти мене сега: Кој е најголемото зло? Алатката или ракувачот?

Или со метафора: Некој ако се обиде да те заколе со нож, на кој треба да се лутиш - на ножот или на кољачот?

Последно уредено:

Sussaro

Член од
27 декември 2005
Мислења
6.003
Поени од реакции
24.477
Кој ги држи УЧК на власт во Македонија? Не се тоа САД? Кој ги контролира САД, гласачите или олигархијата?
Што има нејасно за да не си сигурен?

И прави разлика, јас не кажувам “Евреите“ во контекст “Евреите народот“. Зборувам за еврејската олигархија која ги контролира САД, Израел, Европа, итн.

И Арапите имаат придонеси во науката, посебно во математиката... Тоа апсолутно не значи дека имам должност да ги поддржувам или симпатизирам денешните Арапи. Истото важи и за ционистичката агенда, зарем треба да се поддржуваат Ционистите заради придонесите на еврејските научници?

Прави разлика дека ционистите =/= Евреите.
Ова со Палестина е ционистичка а не еврејска агенда.
Ок, што мислиш, каде во Македонија завршуваа парите на оние што се најватрени пропалестински поборници, оние држави каде што челниците на Хамас живеат или се кријат? И што би се случувало при евентуално нивно зајакнување (политичко, економско, итн...) на тема Македонија?

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Ок, што мислиш, каде во Македонија завршуваа парите на оние што се најватрени пропалестински поборници, оние држави каде што челниците на Хамас живеат или се кријат? И што би се случувало при евентуално нивно зајакнување (политичко, економско, итн...) на тема Македонија?
За кој зборуваш? Иран?

Член од
8 февруари 2020
Мислења
5.287
Поени од реакции
7.638
к јас ќе живеам со илјадници Рашели ти живеј со илјадници овакви па ќе си пишеме преку некромансери каде е подобро.
Ти слободно бирај дал магаре или змија, јас ти кажав дека сум против двете такви опции.
бидејќи и едните и другите не прифаќаат соживот со различни религии или атеисти
Не знам зашто овие педофили ти се помили од тие другите:

Пред некој намерно да направи каша попара низ арапскиот свет, било поубаво за соживот, додека па евреите едни те исти:

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.005
Ок што ни останува освен тие што биле живи во тоа време да ги ставиме да живеат во Слупчане, Арачиново или Чаир па да ни кажат што е полошо. Со тоа што пази, палестинците се шиптaри на куб. Вака може само да нагаѓаме. А со сите информации што ми (ни) стојат на располагање исламот е без конкуренција најголемото зло. Радо би рискирал сега сите шиптaри од Македонија да ги трампам во Израел, а од таму тука да донесам евреи, глава за глава. Ако згрешам, нека изгорам.
Ако едно зло замениш со друго зло, што битно би се променило (во едно општество)?

Двете наведени заедници носат зло на свој начин-од „едните„ се умира „на рати„ а од „другите„ се умира моментално.

Разликата е само во „софистицираноста„ со која злото се нанесува и омасовува.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Значи ако добро разбирам... Влијанието на Катар и Турција може да се зголеми во Македонија, ако Израел ослаби? Тоа ти е тезата?
Не разбирам што сметаш дека добиваш/губиш. Треба да се плашиме од каква промена - УЧК ропство? Во ситуација кога овде САД веќе те држат под ропство на УЧК?

Нема логика тезата. Посебно кога со сигурност знаеш за другите нивни влијанија во Европа: Држење на УЧК на власт, поттикнување и геополитчко влијание за неконтролирана муслиманска имиграција во Европа, итн, итн, па дури и палестинските мусли сите топтан ќе ги спакуваат во Европа во првиот момент кога ќе победат, ќе го завршат етничкото чистење.

Не сметаш дека со било кој Кина/РФ/Брикс може работите да идат само на подобро?
Не само за Македонија, туку и општо за Европа.

Kajgana Shop

На врв Bottom