Сакам да знам!

Член од
22 март 2024
Мислења
33
Поени од реакции
4
Дали некој/а има купено или инфо за овие андриди дали работат и фаќаат македонски (балкански) програми да сподели искуство?
Прегледај го приврзокот 426408
Прегледај го приврзокот 426410
Online Shop Sk,
Online .Shopping .MK и слични
Ако можеш да даунлодираш IPTV на телевизорот, јас го имам ова купено за 20 евра цела година .
Имаш ден гратис да им побараш да тестираш

Член од
13 септември 2023
Мислења
6
Поени од реакции
0
Чекаj чекаj, како законски ти работиш 240 саати ? Според закон за работни односи предвидено работно време е 40 часа неделно, односно во просек по 8 часа на работен ден. Може да има прекувремена работа но трае најмногу осум часа во текот на една недела и најмногу 190 часа годишно. Прекувремената работа во период од три месеци не може во просек да надминува повеќе од осум часа неделно.
Основната плата на работникот се зголемува по час најмалку за:
•Прекувремена работа - 35%
•Работа ноќе - 35%
•Работа во три смени - 5%
•Работа во ден на неделен одмор - 50%
Така да тоа што си го пишувал е потполно незаконско од твоjот газда. Во просечен месец со 21 работен ден односно 168 работни часови, наjмногу може да имаш уште 32 работни часа што би дошло 200ч во текот на еден месец, ти работиш 240ч, претпоставувам работиш во градежна компаниjа или некоjа сепарациjа, работното време ти е 10ч на ден, понеделник до сабота. Не сум правник ама мислам дека неможе законски да ти плати прекувремено 60-80 часа на месец, може да ти компензира со слободни денови (платени нормално).
Во Моцарт работам ,
Автоматски споено мислење:

Во Моцарт работам ,
И тоа законски не ДУП....... Праќат некој пресметки нејасни да не Можеш да си пресметаш колку саати ти платиле за две години работа кој знае колку имаат украдено

Член од
7 февруари 2021
Мислења
260
Поени од реакции
783
Која е девојкава :D? И каде се наоѓа сега? Спотот од Saso Spasovski - Pijan i mlad 27-28 sekunda.

1723833379176.png

Björn

Does Your Mother Know?
Член од
14 август 2006
Мислења
45.023
Поени од реакции
83.448
Со стар пасош, важечки, само без Северна, каде може да се иде?
У Турска? Србија? У Русија?

Член од
11 јуни 2021
Мислења
385
Поени од реакции
869
Имам нарачано пратка од Али експрес и стигната е пред две недели ама уште не ми е порачана до дома. Дали може да одам до пошта и сам лично да ја подигнам?

Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.696
Поени од реакции
6.032
Ajde pomos...

Vikendica, nema internet, nema kablovska... Se koristi mesecno po 4-5 dena..

Kako mozam najevtino da gledam osnovni TV programi (Mtv, Telma, Alfa...) so obicen televizor?

Член од
16 март 2019
Мислења
3.318
Поени од реакции
5.381
Ajde pomos...

Vikendica, nema internet, nema kablovska... Se koristi mesecno po 4-5 dena..

Kako mozam najevtino da gledam osnovni TV programi (Mtv, Telma, Alfa...) so obicen televizor?
Kupi led televizor primer ovoj LINK

Site novi televizori imaat fabricki vgraden DVB-T2 priemnik za sledenje na osnovnite tv kanali

So stavanje na tv antena ke gi fakas osnovnite tv kanali Mtv Kanal 5 Sitel Telma Alfa

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
На страната од НЛБ не можам да најдам урнек за полномошно со кое се дава можност на трето лице да те застапува во банката, да менаџира со сметките (депозити, вадење пари), ажурирање на подати, нлб мклик и тн. Да не ви се наоѓа на некој такво нешто?

П.С не го прифаќаат генералното што е направено од адвокат и заверено на нотар, бараат за специфичната сметка.

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.420
Поени од реакции
9.748
Za prva nedela vo Septemvri mi treba:

1. Opcii za taksi
Aerodrom TAV - Skopje i nazad,
eventualno Skopje do Stobi?

Ima neshto Bolt, Uber, Yandex ili slichno na niv?
Na kraj na den i kontakt od eden (asalen) shofer bi zavrshil rabota.

2. Opcii za smeshtaj Skopje,
hoteli sprema air bnb stanovi,
soodnos na ceni, Centar ili vo blizina,
za 3-4 dena prestoj?

Последно уредено:
Член од
5 ноември 2012
Мислења
2.696
Поени од реакции
6.032
На страната од НЛБ не можам да најдам урнек за полномошно со кое се дава можност на трето лице да те застапува во банката, да менаџира со сметките (депозити, вадење пари), ажурирање на подати, нлб мклик и тн. Да не ви се наоѓа на некој такво нешто?

П.С не го прифаќаат генералното што е направено од адвокат и заверено на нотар, бараат за специфичната сметка.
Isto kako toa "generalno" sto go spomnuvas, samo namesto "generalno" , da bide precizirano so broj na smetka, banka, koi aktivnosti se ovlasteni ( stavanje depozit, vadenje pari, izvodi...)
Barem vo Stopanska pred 5-6 godini ova funkcionirase.

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.512
Isto kako toa "generalno" sto go spomnuvas, samo namesto "generalno" , da bide precizirano so broj na smetka, banka, koi aktivnosti se ovlasteni ( stavanje depozit, vadenje pari, izvodi...)
Barem vo Stopanska pred 5-6 godini ova funkcionirase.
Со банкиве искрено имам кошмари откако сум иселен. Имам оставено полномошно и пак го изедов со секоја можна. Во КБ не го признаваа исто, бараа да било на нивен урнек, затоа прашувам за со НЛБ оти се тотано изгубени тие од контакт центар, мислам дека да се расправав со некој АИ бот побрзо ќе завршев работа.

Џ

Џонтра Волта

Гостин

1. Opcii za taksi

Na kraj na den i kontakt od eden shofer bi zavrshil rabota.

za 3-4 dena prestoj?
Wizzy taxi, имаат апликација симни види што како. Имаат фиксни цени 890 или 990 е до центар ми се чини.

Член од
30 јуни 2020
Мислења
3.046
Поени од реакции
11.326

1. Opcii za taksi

Na kraj na den i kontakt od eden shofer bi zavrshil rabota.

za 3-4 dena prestoj?
Рента за во СК, Аеродром СК
BHL Rent A Car
ги користам секогаш кога рентам кола од СК, нема депозити, 25 еур на ден ти е супер цена + досега фер биле во однос на тоа дечки ја изгреба колата, ова оштети, она оштети (не се десило нешто да оштетам, а што е побитно не се десило нешто да има прикриена штета и да ми ја закачат мене).

Колите им се сите бензинци, мануелни менувачи имаат, нови коли.

Ненад се вика газдата, шампион е во понашање и приступачност.
Ми носеле и други луѓе коли (со кои работи или соработува) и као дечко провери си еве овде е гребана, онде е гребана. Дечки касно е, уморен сум ниту ќе проверам ниту пак ме занима искрено. Досега Ненад се покажа како фер спрема мене во однос на понашање, исправност на возила и во однос на тоа да не ми накалеми штета така да вервам дека нема да ми напакостите така да океј е, гледајте вие тоа ви е работа - јас ви верувам.
И досега, не омашиле.
На viber достапен е 24/7
+38970238177

Исто, рента за Пелагониски регион или во внатрешноста ако си МКД (мада дечкото носи и до СК кола и било каде, нормално ако си доплатиш)

Александар
+38970560439

Шампион во понашање и приступачност, исто така. Недај Боже да те остај кола некаде на пат од било која причина веднаш ти носи нова, не ни дискутира со тебе зошто вака зошто така, чисти возила цицка се внатре, механички и технички во ред исто така.

Претежно дизелаши со автоматски мењач.
Исто рента и скутери.

Цените мислам дека му варираат од сезона или не ама генерално се тие од погоре, за кауција ако си нов муштерија може да ти земе, ако си стален и си стекнал доверба не вервам ни дека ќе ти спомни. Ептен на место чоече.

Со кој и да исконтактираш од овие двајца нема да згрешиш.

Во однос на возач (Taxi) приватно да те вози низ Скопје или било каде во државата (имам и таков контакт од Скопјанец) може слободно да ми пишиш во порака, исто стабилен семеен човек, повозрасен околу 50 ама искулиран 300. Ептен на место чоече.

2. Со смештај низ Скопјето треба да ти кажат скопјани повеќето, не знам за сигурно да ти посочам некое место кое е топ во однос на цена и квалитет (најчесто сум кај пријатели низ Скопје па немам потреба од ноќевање).

По игра на случајност сум ноќевал кај брајчата, во однос на услуга се покажаа, во однос на јадење беше океј, во однос на смештај освен шо му фалеше малку повеќе хигиена за мој вкус (далеку од дупка да беше во споредба со други смештаи низ центар што сум користел) ама сепак девица сум во хороскоп и сум цепидлака па мислам дека тука малку каскаа *(имаше прашина кај еден од прозорите и во ВЦ видов на ѕид на плочката влакно хахахахаха.

Топ локација, паркираш или внатре или пред капија (никој не ти чепка возило), малце заебани се за со кола да стигниш треба или да одиш низ чикмаци од зад факултетите или да се спуштиш од Битпазар надолу покрај Никола Карев булеварот (паралелната улица шо е, шо излегва точно на кружниот Ист Гејт) па ќе ја качиш одма десно на тротоар без проблем. Втората ти е подобра опција за наоѓање на хотелот.
На газдата му е семеен бизнис, океј понашање имаше и тој и вработените. Фискална нормално не добив така да не можам да се сетам за цените на смештај :D

Последно уредено:

Roronoa

Македонец
Член од
20 декември 2014
Мислења
83
Поени од реакции
109
Имам нарачано пратка од Али експрес и стигната е пред две недели ама уште не ми е порачана до дома. Дали може да одам до пошта и сам лично да ја подигнам?

Другар, имам пратки нарачани од мај и се уште ги чекам. Толку.

Kajgana Shop

На врв Bottom