- Член од
- 8 мај 2013
- Мислења
- 11.826
- Поени од реакции
- 36.860
Е јасно ми е де дека не е истата Украина, кој рече дека е истата.Znaci ne te prasav kako ke se osekja ili osekja Srbinot, toa toj si znae.Te prasav ti so kakvi oci go gledas likot koj naviva ili vo najmala raka gi poddrzuva istite onie koi mu ja razorija i podelija drzavata, koi gi bombardraa, im razrusija infrastruktura, bolnici, mostovi i sto li ne.
Автоматски споено мислење:
Ako ne navivate tuka sto pravite ? Da ne beris donacii za Ukraina, del od platata da ne ja uplakjas za tamu? Navivate i nisto drugo.
A kakvi se toa rabotite ? Ete ti kako gi gledas rabotite vo kratki crti.
Na krajot na denot Ukraina nas ni prodade oruzje da se borime protiv milenicite na nasiot strateski partner. Rabotata e sto taa Ukraina ne e ista so ovaa Ukraina, valjda jasno ti e toa.
Еден куп пати зборевме каква е ситуацијата сега. Украина се бори за својот опстанок и да си поврати територија колку што може, ете знае и активна одбрана да игра во Курск. Колку сакаат видеа нека постираат тука како насилно регрутирале, две и пол години се во војна и не се предаваат, јасно е дека сакаат да се борат против Русија. Во спротивно ќе се распаднеа како Авганистанската влада Пили Ирак при налетот на ИСИС.
Русија заврши во најкошмарното сценарио што можеа да го замислат кога ја преминаа Украинската граница. Долга војна со многу жртви и срања кои се префрлија на нивна територија. Потонати бродови, уништени авиони во авио бази длабоко на руска територија, нафтени депоа, магацини, стратешки радари. И сега на крај украинска воена операција на руска територија. Ова да го збореше некој пред три години, ќе го сметавме за лудак.
Договор нема да има во скоро време, војната ќе продолжи да беснее во Украина, ама и мир за Русија нема да има.
Ти Владе што мислиш, после две и пол години војна дали Русија доби нешто од војнава? Дали ова е тоа сценарио што очекуваа дека ќе биде?