Не гледам некој да бара оправдувања
За вас струшкиот турнир де факто е зицер за вакви работи. Битола е блиску, сакате ракомет и цела трибина ја полните со битолчани. Плус сте задоени со омраза кон Скопје, каква што ние кон Битола никогаш не сме имале (се гледа и по коментари на социјални мрежи и по однесување на обична публика и по тоа што нема свадба да не испеете против Вардар, а да не коментирам во кафичи кога се пушта Дирлада како се палат дечурлана и кај вас и во Кавадарци). Од Скопје некој да се затера да дојде да гледа, мало морген. Како група мислам само еднаш имаме навивано на турниров и тоа само дел од подгрупите. И во една таква ситуација, ќе се најдат на трибини некои локални деца или пар луѓе што ќе дојдат од Скопје.
Мислиш ли дека некој што е навивач, свесно би дошол да седи со реквизит среде многу бројна противничка публика меѓу кои има голем број на навивачи?
Не бе баце, начекувате луѓе што врска немаат од овие работи. Доволно е да се изгледа снимката на јутјуб, за Вардар навиваа дечиња основци кои по дијалектот беа стружани и меѓу кои две носеа маици Вардар. Позади нив по некој родител со дрес и по некое обично шалче РК Вардар, ала мислешево фанс. И тука некаде Шиц го дадоа во кадар (мене ми се виде дека е со шалов, ама може сум се препознал и капа ) и уште некои повозрасни без реквизити. И си користите, нема тука збор. Онакви шалчиња РК Вардар не се фалење, за шалот од Шиц нема бунење, одамна требаше да се расчисти со членови кои немаат ништо заедничко со Комити доооолги години, а добиваат од респект реквизити од групата.
Партиски поттрчковци јас никогаш не сум сакал и него како некој што цел живот се шлепа низ цел свет гага на репрезентативни турнири, најмалку можам да го поднесам. Одамна требаше да му се забрани да носи наши реквизити каде стигне. Ама па од друга страна, да се фалиш дека си му земал шал на него, што не знае ни да го врзе, само му стои на врат?
Да не коментирам дека и вие имате такви шлепачи на ракометна репрезентација кои рамо до рамо навиваат со него. Човекот е кловн, колку и да не го респектирам, сепак е некој што голем дел од спортските фанови го знаат. Ко заштитен знак му се брковите на сите натпревари на репрезентација. Шалчево го има носено буквално секаде. Ниту се курчи, со сите убаво живее. Космополит
Да го нападнеш него е ко да си му земал шал на оној шпанецон што патуваше секаде со тапанот, нареден со знамиња
Едноставно такви фаци не се напаѓаат
Али fair enough.
Чисто за илустрација, имаше еден мрднат во главата од Чаир што одеше на Вардар. Се појави од нигде никаде и почна циркузи да прави, стана главен забавувач на обична публика. Цело време им се шеташе со реквизити од Вардар на Шверцери во маало, ама од респект дека верно си одеше на утакмици и дека е несаглам никој ништо му немаше земено.