Политички случувања во Израел

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Нормално дека не разбираш... Не е дека го задржував здивот.
Тл:др како за тебе: Ако Иран навистина влегува во оган, значи дека не влегуваат сами. Како што Украина не е само Украина, туку е САД и колективните вазали.

Human

Explorer
Член од
10 октомври 2009
Мислења
12.394
Поени од реакции
5.019
Нормално дека не разбираш... Не е дека го задржував здивот.
Тл:др како за тебе: Ако Иран навистина влегува во оган, значи дека не влегуваат сами. Како што Украина не е само Украина, туку е САД и колективните вазали.
А, сега така е а?
Фино е да се дискутира со тебе. (n)

Ајде оди сега залепи некое твитче во темата за Украина. Слабо некако последниов ден-два.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Мора спин, не смеело да се прифати поента дури и кога е очигледна... Неубаво.
Автоматски споено мислење:

Еве уште нешто неубаво:

Член од
22 декември 2018
Мислења
491
Поени од реакции
691
Osven so nuklearno oruzje kako bi odelo toa vrakjanje vo kamena doba bash me interesira?
Инвазија од страна на САД со поддршка од Западните земји + Г7. Ќе ја поремети Светската економија тоа сигурно и ќе влијае лошо на стандардот на луѓето.. Во Иран имаш 20 милиони Азери + 9 - 10 милиони Курди..

Последно уредено:

Harald

King of Norway
Член од
12 јули 2009
Мислења
3.405
Поени од реакции
9.711
Инвазија од страна на САД со поддршка од Западните земји + Г7. Ќе ја поремети Светската економија тоа сигурно и ќе влијае лошо на стандардот на луѓето.. Во Иран имаш 20 милиони Азери + 9 - 10 милиони Курди..
Baki, toa beshe Libia 2011ta.
Daj malku update, sepak 2024 e godinata.

Toa wanabe G7 pola se vo gomna do gusha doma, pa vo Azija na ekskurzii kje odat, vazhi.

A i Iran ne e bash ista kategorija so Irak i Libia. Dobivaat plus oruzje sekoj den.
Mozat da go napadnat, ama kje gi koshta gjavol ipol.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.431
Поени од реакции
17.772
Napraj update na nastanite, svetot odamna ne zivee vo realnosta koja ti ja opisa. Posle Sirija USA i "zapadnite zemji" treba da sednat i da se dogovorat za podelba na vlijanie so sprotivnata strana zatoa sto ima novi faktori na odluka.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
@Human oвие РФ и Иран изгледа се договориле да не почнат војна меѓу себе.

It’s suspected to be weapon deliveries for Hezbollah.“

Член од
29 јуни 2014
Мислења
25.631
Поени од реакции
42.169
Хезболах ги има пукано со Град ракети синоќа и ниедна не успеале да соборат.

jamajka

mode: Calm
Член од
28 април 2007
Мислења
19.493
Поени од реакции
27.313
Inaku @Staufer , nie bas i neame porblem so iranskiot islam. Iame so toj so doagja od kaj Arapite i Turcite, a oni ne se neso mn zamereni so izrael.
Колку за инфо: Израел, од постанокот до сега нема војувано со шиитска држава. За време на Иранско-Ирачката војна главни дилери на оружје на Иран биле Евреи од Тел Авив. Наративот на Иран против Израел и не е толку многу стар, калимерата си ја расипале за време на кризата во Либан.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Јасно е ка‘ ден дека за Евреите не важи начелото „Око за око...„, туку „Живот за око„.
Лесно се војува против слаб непријател...
Не војуваат против слаб непријател. Они масакрираат цивили, 99% од убиените се цивили а од нив повеќе од половина се деца и жени.
Инаку не можеме сите во ист кош да ги ставаме. Ционистите се фашистите, другите се обични луѓе и веројатно не се ни религиозни.

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.005
Не војуваат против слаб непријател. Они масакрираат цивили, 99% од убиените се цивили а од нив повеќе од половина се деца и жени.
Инаку не можеме сите во ист кош да ги ставаме. Ционистите се фашистите, другите се обични луѓе и веројатно не се ни религиозни.
Да, начелно си во право.

Не ги поистоветувам ционистите со остатокот од нивните сонародници Евреи, но сепак сите се дел од ист народ...барем така мислат. Борбеноста и агресивноста не им е туѓа и на „обичните„ Евреи, осбено оние кои се дел од нивната армија, која касапи цивили...да не ги споменуваме случаите со непотребни малтретирања и омаловажувања на Палестинците, како воени заробеници.

Vanlok

deus ex machina
Член од
30 мај 2009
Мислења
25.637
Поени од реакции
33.809
Сепак потезите како ова се државна политика, а држава ја водат Ционистите. Останатите Евреи не се безгрешни, од аспект дека нема бутнување против постапките на Ционистите. Но имаше понешто и такво, и драконски беше казнувано од Ционистите. Така ги контролираат останатите.
Немам никакви симпатии кон нив, но истовремено и разбирам што се случува и дека не се сите подеднакво виновни. Ниту е во ред сите исто да страдаат, еднаш кога кармата и сметките ќе дојдат за плаќање.

Еве го последниот показател за односот на Израел кон Христијанството. Не е за џабе тоа зошто Христијаните во регионот повеќе ги поддржуваат Палестинците отколку Евреите.

Автоматски споено мислење:

@Butters @Sussaro и другите... Еве како Израел го „брани“ Христијанството. Ова нема да го кажат на вести.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom