Политички случувања во Македонија - Генерална дискусија

Дали очекувате дека новата власт и новата Претседателка ќе го ревидираат Преспанскиот договор?

• Вкупно гласачи
    291
  • Гласањето е завршено на .

PROROKOT

Ќе ме биде...
Член од
16 февруари 2022
Мислења
4.877
Поени од реакции
5.000
Ете гледаш, можеме и да се согласиме без да се разочаруваш во мене. И Бугарите тресат зелени, секогаш сум спремен да укажам кога некој тресе глупости. Голема е веројатноста дека биле Грци по етнилко потекло. Инаку, за Наум и Климент има контрадикторни имформации. Најверојатно биле со славјанско потекло, но има некои извори кои сметаат дека биле со грчко потекло.
Кирил и Методиј да ти бидат Грци, и тоа во IX век од н.е.? Грци постојат откако е основана денешната држава Грција.

Ама ајде, еве нека биле Грци.

Тогаш од кај се појавила потребата токму кај нив, да преведуваат црковни текстови на јазик кон не е ниту латински ниту грчки и да сметаат дека проповедањето на верата рисјанска не може да биде монопол/дуопол на двата наведени јазици?...

Грци загрижени за описменувањето на Словените на нивниот (нелатински и негрчки) јазик?...

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
Се загади темава со историски дебати, има други теми за тоа, ние нема што да докажуваме на никој, ние ни сега, ни во минатото не сме биле бугари, а бугарите што мислат и за какви не мислам е тотално небитно.

Битно е само да знаат ако дојдат во Македонија или во контакт со Македонец и му спомнат за сега формирана нација, денешен македонец, модерен идентитет да пазат да не налетаат на некој непресметлив.

Член од
19 февруари 2023
Мислења
2.737
Поени од реакции
5.669
Тука си во право

Ама морално беше да се одговори..
Нека му ја мислат нашите политичари, и тој што го гласав што дојде на власт поради бугарски диктат, ако ни ги наказат предците нема 24 часа да поминат ќе летаат од власт.

Ова е различно од промената на името, овој проблем влегува во интима и е 10 пати по озбилен.
Ако сакаат немири нека повелат.

Затоа не треба да дозволиме да не заведуваат со дуи и албанците, се ова со нив го радикализираат за да заборавиме на монголоидите.
Да не дозволиме да не манипулираат како овци.

Бугарите се проблемот, нека врискаат албанците ме боли к...

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658

Ова е најголем дебакл затоа што системот ни е длабоко инфилтриран од луѓе што работат против државата, пример судијата Пајазит Пајазити што го прати во домашен притвор иако се знаеше дека ќе избега при прва прилика кога ќе има информации за негов притвор.

Друго политичарите дебили што не успеаа да го трампаат барем за некој од убијците од Смилковско или убиецот на Саздо

Трето да сум како Србиве грам жито не би пратил веќе тука, а не пак вакцини хеликоптери да гасат пожари или нешто слично

Ова погоре е бонус, замисли лапаш мито корумпиран си до макс и на крај се спогодуваш за условна казна ? :rolleyes:

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.750
Поени од реакции
39.637
Цц каква мизерија од држава. Требаше експресно уште истиот ден да биде испорачан на Србија ако сакаа барем на хартија да делуваат како нормална држава, вака испаѓаме заштитници на исламски терористи и прибежиште на воени злосторници кои убивале невини луѓе. Не очекував ваков блам и дебакл посебно од Панче, што делуваше за стабилен човек.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.296
Поени од реакции
11.597
Цц каква мизерија од држава. Требаше експресно уште истиот ден да биде испорачан на Србија ако сакаа барем на хартија да делуваат како нормална држава, вака испаѓаме заштитници на исламски терористи и прибежиште на воени злосторници кои убивале невини луѓе. Не очекував ваков блам и дебакл посебно од Панче, што делуваше за стабилен човек.
Панче да не го стави во куќен притвор?

Член од
3 јуни 2022
Мислења
1.520
Поени од реакции
3.658
Судот е најголем проблем, ама и полицијата треба да го пази надгледува во домашен притвор а таму се знае кој е надлежен.

Darling

High Value
Член од
5 јуни 2009
Мислења
14.116
Поени од реакции
30.183
Како функционира куќен притвор уствари?
Не знам, нека ми објасни некој. Нели почицијата е задолжена за притвореникот и негово мониторирање?

Член од
15 ноември 2013
Мислења
1.527
Поени од реакции
2.623
Брзи, експресни промени и требаат на државава, нормално предводени од ДПМНЕ, така викаа некои членови пред 3 месеци :icon_lol:

Kajgana Shop

На врв Bottom