Бугарски јазик и бугарски букви?....Е кој ја создаде државата? Во тоа време комунизам било. коминистите ја создадеа македонија...Со голема помош од тито и југославија темелите на државата се поставија и добивме свој јазик и своја држава тогаш наречена социјалистичка република македонија...И нормално ебате и мамето на државата. И сега сме доведени на работ на уништување и срам...
А пред тоа бугарите окупирале го регионот и пробувале да форимират држава со бугарското вмро....Ама нив никогаш не и било целта одцепување од бугарија и основање нов јазик...Целта и била бугарска држава со бугарски јазик ама именувана по регионот македонија...Ај запрашај се малку зошто на вмро сликите и амблемите има пишувано бугарски јазик и бугарски букви? Едноставно зошто биле бугари...И сето тоа вие "патриотите" тоа го славете и гласате цел живот за вмСро да ве крадат..зошто политичарите ви направија пропаганда дека вмро било македонско....И сега поради тие лаги и пропаганди имаме проблеми со бугарите...
Уааааааууу!....
Можно е буквите (азбуката) да се бугарски или можеби црковно-словенски, ама дека јазикот е бугарски, малку потешко...
Сигурно е дека јазикот не е денешен литературен/стандарден македонски јазик...
Автоматски споено мислење:
Не мешај „баби и жаби„, односно не мешај го изворното ТМОРО со бугарското ВМРО...само на тој начин ќе ти станат рабојќето троа појасни.Кој е бугар бе шозофренио? Па ти го славеш бугарското вмро не јас....Како да сум бугар кога јас не ги сакам бугарите.
Ти бугарски јазик ќе збореше во северна македонија сега да не беше тито и југославија...
Идејата на вмро била бугарска државата наречена македонија по географискиот регион македонија...Со бугарски јазик не со македонски...
А тоа дека Тито ја створил денешна Македонија, чувај си го за по дома...
Автоматски споено мислење:
Не ги величаш овие, не ги величаш оние, немаш ова, немаш она...се срамиш што си Македонец (се сомневам дека си)...Грешка си. Јас не сум бугар. Вие сте бугари севеџаните патриоти. Вие го величете бугарското вмро....Цело време северџаните политичари вршеа ви пропаганда дека вмро било македонско...На запад ве нарекуват збунети бугари..Срам ми е македонец да се наречам.....Ебати и мамето на државата...Тито се превртува во гроб.....Тито ги постави темелите нација да имате..Добро е тоа да знаете.....А јас ниту величам срби, ниту бугари..Ниту па имам бугарски пасош.
Па добро бе, ти веројатно и не постоиш.
Последно уредено: